Voita ja Sokeria -resepti: Kurpitsaohrattoa, tyrni-voivaahtoa ja paahdettua pekonia

Voita ja Sokeria -resepti: Kurpitsaohratto

Tavallinen kokin työ ei riitä nuorelle Niina Jaakkolalle. Sen vuoksi hän kulkee maailmalla kokkikisoissa. Voita & Sokeria -ohjelmassa hän kokkaa meille maailmanluokan kurpitsaohrattoa.

Kurpitsaohrattoa, tyrni-voivaahtoa ja paahdettua pekonia


Kurpitsaohratto neljälle

300 g Torino-ohrahelmeä
1 dl valkoviiniä
noin 6 dl kanalientä
100 g kurpitsapyreetä
200 g kurpitsaa
80 g shalottisipulia
100 g porkkanaa
suolaa
rypsiöljyä
100 g mascarponea
parmesaaniraastetta
ruohosipulia

Hienonna sipuli, kuutioi porkkana ja kurpitsa pieneksi. Kuumenna kattila. Kuullota sipulia, porkkanoita ja kurpitsaa hetki rypsiöljyssä. Lisää ohrahelmet ja kurpitsapyree kattilaan, jatka kuullotusta vielä hetki. Lisää valkoviini ja puolet kanaliemestä. Keitä hiljalleen kunnes melkein kaikki neste on haihtunut ja lisää loput kanaliemestä. Jatka keittämistä kunnes ohra on kypsää. Lisää mascarpone ja raastettua parmesaania makusi mukaan. Mausta suolalla ja hienonnetulla ruhosipulilla.

Tyrni-voivaahtokastike

2 dl valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1 shalottisipuli
50 g porkkanaa
50 g tyrniä
1 laakerinlehti
4 maustepippuria
1 neilikka
3 dl kermaa
50 g voita
suolaa

Kuumenna kattila kuumaksi. Paahda kuivamausteita kuivassa kattilassa hetki ja kaada kattilaan mitattu valkoviini ja etikka. Lisää pilkottu sipuli, porkkana ja tyrnit. Keitä nestettä kunnes siitä on puolet jäljellä. Lisää kerma ja keitä hieman, kunnes nestettä on jäljellä 3/4. Siivilöi kastike ja vatkaa kylmä, kuutioitu voi joukkoon. Mausta kastike suolalla. Jos kastike vaikuttaa liian hapokkaalta, vatkaa kastikkeeseen lisää voita.

Paahdettu pekoni

170 g pekonia

Asettele pekonit uunipellille erilleen toisistaan. Paahda pekonisiivuja 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.

Niina Jaakkola kokkaa Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa 30.11. yhdeksän jälkeen, TV1:ssä.

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä