Voita ja Sokeria -resepti: Riisipaperirullia

Voita ja Sokeria -resepti: Riisipaperirullia. Kuva: Retu Liikanen.Voita & Sokeria -kokkimme Santeri Hämäläinen valmistaa illanistujaisiin sopivan tarjottavan, joka toimii vatsan täytteen lisäksi ohjelmanumerona. Riisipaperirulliin kootaan suupalan kokoisia naposteltavia. Illanistujaisissa voi jokainen koota mieleisensä rullat.

Riisipaperirullia ilmakuivatulla porsaan niskalla ja hillotulla omenalla sekä parsalla ja tofulla (20 rullaa)

20 riisipaperia
100 g riisivermiselliä
2 isoa kourallista tuoretta minttua
2 isoa kourallista tuoretta korianteria
1 kourallinen herneenversoja
100 g ilmakuivattua porsaan niskaa
1 nippu vihreää parsaa
1 pkt luomutofua

Hillottu omena

2 vihreää luomuomenaa
1 dl vettä
1 rkl luomuhunajaa
1/2 vaniljatanko

Kastike

1 dl vettä
½ dl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl luomupalmusokeria
1 limen mehu
½ chili

Kaada riisivermisellien päälle kiehuvaa vettä ja anna niiden seistä pari minuuttia. Siivilöi ja anna vermisellien jäähtyä.

Pese ja kuivaa yrtit sekä herneenversot huolella. Hienonna ne ja sekoita keskenään.

Kiehauta kastikkeen ainekset limeä lukuunottamatta kattilassa. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää limen mehu. Jäähdytä ja siirrä tarjoiluastiaan.

Kuori omenat ja poista niistä kodat. Pilko omenat pienemmäksi ja nosta kattilaan veden seuraksi. Lisää joukkoon vielä puolikkaan vaniljatangon siemenet sekä itse tanko. Kiehauta ja anna porista rauhassa, kunnes omenat alkavat pehmetä. Lisää lopuksi hunaja ja muussaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Pane vesi kiehumaan kattilaan tai kasariin. Lisää veteen suolaa sekä sitruunaviipale. Kuori parsoja ohuelti ja leikkaa parsoista talteen ensimmäiset neljä senttiä. Käytä loppuosa parsoista esimerkiksi parsakeiton pohjaksi. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä parsojen paksuudesta riippuen kahdesta kolmeen minuuttia. Pysäytä kypsyminen panemalla parsa jääkylmään veteen jäähtymään hetkeksi. Valuta ja nosta jääkaappiin odottamaan annoksen kokoamista.

Kostuta riisipaperi vedessä ja laita se kevyesti kostutetun liinan päälle. Aseta pohjalle kunkin rullan pääraaka-aineet. Nostele päälle riisivermiselliä sekä yrtti-versosekoitusta. Taita reunat keskelle ja kääri napakoita rullia.

Tarjoile dippikastikkeen kera. Ruoan kumppanina toimii loistavasti esimerkiksi raikas ja rapsakka Riesling.

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä