Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli

Voita ja Sokeria -resepti: Sara Saviolan valkosuklaavanukas ja tyrnikiisseli.

Tanssija, ballerina Sara Saviola innostui jälkiruuista jo koulun kotitaloustunneilla. Tanssijan työ on raskasta ja kokkauksessa hänen ideologiansa onkin "helpolla hyvää".

Kokkailussa Saviolaa kiehtoo myös se, että työn tulokset ovat heti nähtävillä. Voita & Sokeria -ohjelmassa Sara valmistaa valkosuklaavanukasta ja tyrnikiisseliä.

Valkosuklaavanukas

150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 - 2 tl vaniljasokeria (luomu)

Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi ja laita valmiiksi kuumaa kestävään kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa kiehumispisteeseen, ota pois levyltä ja sekoittele, jotta jäähtyy hieman. Kaada kerma valkosuklaan päälle, ja sekoittele niin että suklaa sulaa. Lisää seokseen vielä turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri. Sekoita kunnolla, että saat tasaisen seoksen. Kaada valmis seos välittömästi tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Tyrnikiisseli

300 g tyrnimarjoja
6 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja ( + tilkka vettä)
2 - 4 rkl limoncelloa (sitruunalikööriä)
hitunen suolaa
sokeria

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää tyrnimarjat ja sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota pois liedeltä ja siivilöi pois tyrnin kuoret ja siemenet. Laita seos takaisin kattilaan ja mausta limoncellolla. Liuota perunajauhot vesitilkkaan, ja kaada ohuena nauhana seokseen samalla hyvin hämmentäen. Kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa. Ota pois levyltä, mausta suolalla ja kaada kuumaa kestävään astiaan. Sirottele sokeria päälle, ettei pintaan muodostu kuorta.

PS Tyrnin siemenet ovat terveellisiä - älä heitä niitä pois vaan pistä suuhun.

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa yhdeksän jälkeen lauantaina 25.1.2014 TV1:ssä.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä