Voita & Sokeria: Turskaa ja chorizo-tomaattikastiketta

Voita ja Sokeria -resepti: Turskaa ja chorizo-tomaattikastiketta. Kuva: Yle

Hanna Leinosen resepti vie tällä kertaa espanjalaisiin tunnelmiin. Hanna laittaa turskaa tulisessa chorizo-tomaattikastikkeessa. Tähän ruokaan saadaan merellistä makua simpukoista. Jos simpukat eivät keitettäessä avaudu, niitä ei kannata missään nimessä syödä.

Turskaa ja chorizo-tomaattikastiketta

1 kpl turskafile
100 g tulista chorizomakkaraa, pilkottuna kuutioiksi
1 shalottisipuli
30 kpl simpukoita
10 kpl kirsikkatomaatteja
1,25 dl valkoviiniä
silputtua persiljaa
voita
oliiviöljyä

Kuumenna öljyä korkeassa laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää pilkotut chorizokuutiot ja sipuli pannulle ja paista kunnes rasva alkaa erottua makkarasta.

Siirrä chorizokuutiot pannun reunalle, nosta pannun lämpöä ja lisää putsatut ja pestyt simpukat, kirsikkatomaatit ja valkoviini. Lisää sen jälkeen turskafile. Laske lämpöä ja peitä pannu kannella. Jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia, varovaisesti niin ettei kala ylikypsy.

Nosta ja asettele turskafile sekä auenneita kypsiä simpukoita lautaselle. Lisää pannulle persilja ja nokare voita. Sekoita pannua kevyesti että maut sekoittuvat. Kun voi on sulanut, annostele lautaselle loput simpukat sekä tomaatti-chorizolientä.

Resepti: Hanna Leinonen

Espanjalaistyyppistä turskaa valmistetaan Aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa lauantaina 21. syyskuuta yhdeksän jälkeen.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä