Trooppinen suklaakakku

Ma, 2009-06-15 11:16

Intohimoinen leipuri ja kakkuteosten tekijä blogisti Rouva Täytekakku lainasi YLE Olotilalle reseptinsä. Kokeile ja ihastu.

Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhe (Van Houten)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kostutukseen
3 dl hedelmämehua

Väliin
2-3 dl trooppinen hillo (Den Gamle Fabrik)

Täyte
1 prk Flora vispiä
2 prk sitruunarahkaa tai vaniljarahkaa (Valio)
4 liivatelehteä
4 rkl kiehuvaa vettä

Päälle
2-3 prk Flora vispiä
5 tl vaniljakreemijauhetta (Maustfirma Sallinen)


Koristeet maun mukaan, tähän sopii vaikka pääsiäisaiheiset koristeet.
 

1. Laita uuni lämpiämaan 175 asteeseen keskilämmölle ja voitele ja jauhota kakkuvuoka ( 25 cm )
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Kokeile kypsyys hammastikulla. Kumoa ja jäähdytä kakku ja leikkaa pohja kolmeen osaan.
5. Laita vesitilkka kiehumaan ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
6. Vatkaa täytettä varten Flora vispi vaahdoksi ja sekoita rahkat joukkkoon. Sokeria ei tarvitse lisätä, koska maustetuissa rahkoissa on jo sokeria mukana. Maistele seosta ja lisää sokeria jos siltä tuntuu. Lisää veteen sulatetut liivatteet nopeasti vatkaten joukkoon.
7. Laita kakun molempiin väleihin ensin hilloa maun mukaan ja sitten puolet kerma-rahkaseoksesta. Laita koottu kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin, jotta täyte hyytyy. Voit koota kakun myös samaiseen vuokaan nurinpäin jossa teit pohjan, mutta laita vuokaa tuorekelmu, jotta kakku irtoaa siitä helposti.
8. Vatkaa Flora vispi kuorrutusta varten kovaksi vaahdoksi. Lisää alkuvaiheessa siivilän läpi vaniljakreemijauhe sekaan. Kreemijauhe tekee kermasta jäykempää ja pursotuksista tulee näin selkeitä ja teräväkanttisia. 

 

Anun niksit
 

Pursotus
Vaniljakreemijauhe on ehdoton aines, muutoin pursotettavasta vaahdosta ei tule jämäkkää.

Katso pursotuskuvat Anun blogista.
 

Raidat
Vatkaa ensin koko määrä kermaa ja ota sitten pieni määrä erilleen, jonka värjäät pastaväreillä (elintarvikeväri, mutta tahnamainen, eikä löysytä kermaa) eriväriseksi. Pursota pienemmällä pussilla värillinen kerma isomman pussin saumaa pitkin sormen paksuiseksi nauhaksi ja täytä varovasti lusikalla tai pursotinpussilla pussi valkoisella kermavaahdolla täyteen.


 

Takaisin pääsiäiskakun arviointisivulle

Kommentit

Ei kommentteja.