Tuorejuustokakku Omar-karkeista

Ma, 2009-06-15 12:15

Mint chocolaten blogisti eli Niina Leppänen lainasi YLE Olotilalle kehittelemänsä tuorejuustokakun ohjeen. Täytekakku on kaikkien makeasta pitävien takuusuosikki, sillä sen täytteessä on Omar-karkkeja ja kermaa. Koristele taitosi mukaan.

Pohja

175 g Safari keksejä (pikkuleipiä, jossa on suklaanpaloja)
55 g voita sulatettuna

Täyte

350 g Omareita
6 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
6 liivatetta
tilkka toffeelikööriä


Vinkki
Kakun sekaan voi halutessaan lisätä omar-karkkeja pieninä muruina.


 

Kuumenna kerma kiehuvaksi (älä keitä) ja sulata omarit siihen. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, mielellään seuraavaan päivään. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi Murskaa keksit ja sekoita ne jäähtyneeseen voisulaan.

Taputtele keksi-voiseos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi kylmään.

Vatkaa omar-kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto sekä omar-vaahto. Sulata valutetut liivatteet tilkkaan kuumaa likööriä ja anna jäähtyä hetki. Kaada liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen omar-vaahdon sekaan.

Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä noin 4 h. Koristele haluamallasi tavalla.


 

Takaisin viettelyskakun arviointisivulle

Viettelyskakun blogisti kertoo 

 

Miltä kakku maistuu?

 

Tuttuun tapaan tamperelainen pitopalvelu Makujen Laguuni leipoi kakun ja maistatti sitä asiakkaillaan, jotka lähettivät lämpimät terveisensä.






 

Kommentit

Ei kommentteja.