Tuorekakku vadelmista

Ma, 2009-08-24 15:10

Ruotsalainen Karolina Norman lainasi kehittelemänsä tuorekakun ohjeen YLE Olotilalle. Tuorekakku on ns. elävän ravinnon kakku, joka valmistuu ilman uunia. Tuorekakku on syksyisen kirpeä, sillä sitruunan ja marjojen liitto tekee siitä raikkaan makuisen.

Pohja
1 dl yön yli liotettuja manteleita
½ dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl rusinoita
hyppysellinen suolaa


Vadelmavaahto
3 dl marjoja
4 rkl kookosrasvaa
3 tl hunajaa
1 ½ yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä

Sitruunavaahto
11/4 dl keltaisia rusinoita
hieman sitruunan kuorta
3 rkl kookosrasvaa
1 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
½ dl vettä

 

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa karkeaksi massaksi. Käytä kakkuvuokaa (halkaisija 14 cm), jossa on korkeat reunat. Vuoraa vuoka ja reunat muovikelmulla. Kelmun avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois. Taputtele pohjaseos huolellisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vadelmavaahto. Vadelmat juoksettavat kookosrasvaa, mutta kun lisäät seokseen cashew-pähkinöitä, koostumus korjaantuu. Sekoita useampi minuutti, kunnes seos on täysin vaahtoutunut. Laita kylmään. Tee sitruunavaahto samalla tapaa.

Levitä sitten pohjataikinan päälle vadelmavaahto ja sen päälle sitruunavaahto. Laita kylmään muutamaksi tunniksi, jotta tahna kovettuu. Kun kakku on hieman kovettunut, nosta se muovikelmun avulla pois vuoasta ja tasoita reunat veitsellä. Koristele mustikoilla.


Sadonkorjuun tuorekakun esittelysivulle

Sadonkorjuukakun blogisti kertoo

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

3 plus 5 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Rita huomauttaa: jos noudatat elävän ravinnon periaatteita tiukasti, et käytä suolaa ollekaan, vaan Bragge-nimistä soijakastiketta, joka on tehty merilevästä.