Lordin bulldoggi puri Conan O’Brienia

Julkaistu Ma, 10/11/2008 - 15:08
  • Lordi (Kuva: Levy-yhtiön promootiokuva / Sony BMG)
  • Kaukaisen maan vanhalle Euroviisuvoittajalla ei löydy oikotietä. Suosio pitää lunastaa jälleen uudelleen. Perinteinen reitti on vakuuttaa ensin media asiasta.

Lordi esitti kappaleen Bite It Like a Bulldog Conan O’Brienin isännöimässä ohjelmassa viime torstaina. Jakso nähdään ensi yönä Subilla. Esiintyminen aloitti Lordin 11 keikan Amerikan kiertueen, joka päättyy takaisin New Yorkiin tämän kuun lopulla.

Lordin uusin albumi Deadache nousi julkaisuviikolla viidenneksi Suomen viralliselle listalle.

Petyttiinkö levy-yhtiössä listasijoitukseen?

- Lordin listasijoitus on näin Isänpäivän alla oikein hyvä odotusten mukainen alku isojen julkaisujen puristuksessa. Uskomme, että Lordin levy tulee olemaan joulun myydyimpien albumien joukossa, vastaa Sony BMG:n toimitusjohtaja Kimmo Valtanen.

Levybisnes elää juuri nyt vuoden kiireisintä aikaa. Lordin edellä myyntilistalla olikin harvinaisen kova kattaus: Vesa-Matti Loiri, AC/DC, Lauri Tähkä ja Anna Abreu.

Kansainvälinen suosio

Samanlainen asetelma toistuu ympäri Eurooppaa. Maan omat suuruudet yhdessä kansainvälisten megatähtien kanssa juhlivat listoilla. Kaukaisen maan vanhalle Euroviisuvoittajalla ei löydy oikotietä. Suosio pitää lunastaa jälleen uudelleen. Perinteinen reitti saavuttaa kuluttajat on vakuuttaa ensin media asiasta. Lordin näyttävyys lehdissä ja tv-ruudulla on todistettu, mutta nyt on aika lunastaa myös musiikilliset lupaukset. Ainakin muutama varovaisen positiivinen lehtiarvio on jo ilmestynyt.

- Lordista on alkanut muodostua musiikillisestikin varteenotettava tekijä. En pistä ollenkaan pahakseni, että Monsters Keep Me Companysta tai Evilynistä voi havaita Alice Cooperilta tuttuja vaikutteita, kirjoittaa Marko Säynekoski Soundi-lehdessä.

Rolling Stonen kriitikko Chuck Eddy päättää oman levyarvionsa kommenttiin

- Lordi on osoittanut, että he voivat yhä menestyä Frankensteinin rinnalla.

Vaikka Lordi on saavuttanut jo paljon on bändin tie maailman parrasvaloihin vasta alussa.