(RED)WIRE tähtää hyväntekeväisyyteen

Julkaistu Ti, 02/12/2008 - 12:55
  • Bono (Kuva: YLEn kuvapalvelu)
  • ”(RED) on osoittautunut toimivaksi välineeksi vaikuttaa ja mukana on erittäin kiinnostava ryhmä artisteja!”, kommentoi laulaja John Legend lanseerausta USA Today -lehdelle.

Eilen 1. joulukuuta vietettiin Maailman AIDS-päivää, samalla julkaistiin ensimmäistä kertaa digitaalinen musiikkilehti (RED)WIRE. Tuoreen verkkolehden kauniina ajatuksena on kerätä varoja Afrikan AIDS-tilanteen parantamiseksi.

”(RED) on osoittautunut toimivaksi välineeksi vaikuttaa ja mukana on erittäin kiinnostava ryhmä artisteja!”, kommentoi laulaja John Legend lanseerausta USA Today -lehdelle. Herra Legend äänitti projektia varten Bob Marleyn Redemption Songin.

Viiden dollarin tilaajamaksulla toimivan ja keskiviikkoisin ilmestyvän verkkolehden vetovoimana toimii mm. ennen kuulumaton musiikki maailman isoimmilta yhtyeiltä ja artisteilta. Ainoastaan verkkolehteä varten ovat levyttäneet mm. U2, Coldplay, R.E.M., Bob Dylan ja Elton John.

Lehden tilaaja saa videoita, valokuvia ja musiikkia, ja tasan puolet lehden tuotoista menee suoraan hyväntekeväisyyteen.

Projektin taustalla häärii, kuinka ollakkaan, musiikkimaailman ikuinen pyhiinvaeltaja U2-yhtyeen Bono. (RED)WIRE-lehti lanseerattiin eilen yhteistyössä MSN-music-palvelun kanssa.