Vuoden 2008 tärkeimmät keikat à la Patrik Lindberg

Julkaistu Ke, 17/12/2008 - 12:54
  • Tuomo (Kuva: )
  • "Ehdottoman basaarimainen fiilis lavalla, johon oli tuotu myös sirkuselementtejä. Tämä loi hämärää ja psykedeelistä tunnelmaa."

Puhelinluettelon käyttö random-valintaa hyödyntäen kävi mielessä. Heitin myös kysymyksen Facebookiin ja Jaikuun, ja ajattelin listata lopuksi myös sieltä saadut ehdotukset.

Lopulta, sitten kuitenkin, saadakseni listaani edes jonkinlaista tolkkua, aloin maitoilemaan, ja käännyin auktoriteetin puoleen: soitin Suomen suurimman tapahtumatietoja jakavan verkkopalvelun vetäjälle, Meteli.netin Patrik Lindbergille. Ehkäpä tämä listaus siis kertoo jotain hänen mieltymyksistään.

Eli tässä siis vuoden 2008 tärkeimmät livekeikat à la Patrik Lindberg

1. Tavastia – Kaizers Orchestra (Tavastia / Helsinki 25.3.2008)

- Kova livebändi ja folkrokkia parhaimmillaan. Jos tykkää Gogol Bordellosta tai Alamaailman vasaroista, niin tämä varmaankin kolahtaa. Ehdottoman basaarimainen fiilis lavalla, johon oli tuotu myös sirkuselementtejä. Lavalta löytyi myös iso valotaulu, jossa pyöri erilaisia kuvioita. Tämä loi hämärää ja psykedeelistä tunnelmaa. Keikalla fiilis vaihteli aika paljon. Vaikka huomasi, että Kaizers Orchestra on uusi bändi Suomen keikkarintamalla, niin kyllä jengi oli mukana. Laulaja tuo mieleen The Arkin Ola Salon, ja hänen lavamaneerinsa.

2. The Soundtrack of Our Lives (Tavastia / Helsinki 15.12.2008)

- Helvetin hyvä keikka, aivan mahtava livebändi. Bändi on aika erilainen livenä kuin levyllä, se groovaa livenä aivan käsittämättömän hyvin. Bändi ei soita tiukkaa rokkia, vaan siinä on ihan hirvittävä svengi. Välilä tulee mieleen Rolling Stonesin höyryveturi, välillä vähän Doors ja välillä Deep Purple. Vaikka bändi soittaa popbiisejä, se on aivan eri elämys livenä kuin levyllä, vaikka levytkin ovat hyviä. Aiemmin olen nähnyt bändin kahdesti festivaaleilla, kyllä klubikeikka näistä oli ehdottomasti paras.

3. Tuomo (Huvilateltta / Helsinki 29.8.2008)

- Tuomo soitti tällä keilalla täydellä bändillä. Mukana oli taustalaulajat ja blosarit. Siitä tuli ison maailman fiilistä, koska soundi oli niin hemmetin täyteläistä. Oon nähnyt Tuomon myös omalla viiden hengen kokoonpanollaan Tällä keikalla tuli välttämättä Las Vegas mieleen. Ehkä pikkuisen liiankin täydellistä, soundi oli niin täyteläinen. Hemmetin hyvä.

Kuten sanottu, heitin aiheesta kyselyä myös Facebook-yhteisöpalveluun ja Jaikuun, tässä siis sieltä saamani ehdotukset vuoden 2008 tärkeimmiksi keikoiksi.

Facebook:

Antti Viljami Saksi: Down kulttuuritalolla
Juissi Vainiola: Nits Tavalla
Suvi Korhonen: Crystal Castles Flowssa
Joe-Poika Lehtinen: Jippu unplugt, Juha Tapio ja sit Veeti.

Jaiku:

Pekka Pulli:

”Omalla keikkaparhuslistalla Flow-festarin useampikin keikka pääsee aika ylös. Vaikka CSS sieltä. Ja Múm oli ihana vaikkei kovin yllättävä. Sit voi mainita vaikka Broken Social Scenen ja Lown keväältä, jäivät molemmat mieleen pitkäksi aikaa. Ruisrokissa The National ja Interpol molemmat hyviä.
Oisin halunnu että parin viikon takanen Ladytron ois ollu tällä listalla, mut aika tylsä keikka oli :/”

Lauri Laurila:

”Incubus ja Supergrass vihdoin kävivät Suomessa. Muuten kyllä kävi paljon kovia bändejä roppakaupalla....”
Tässä siis kapea katsaus vuoden 2008 keikkatarjontaan. Jos tulee parempia tai tärkeämpiä keikkoja vuodelta 2008 mieleen, kommenttiominaisuutta voi tähän tarkoitukseen käyttää.

Oma valintasi?

Tässä siis kapea katsaus vuoden 2008 keikkatarjontaan. Jos tulee parempia tai tärkeämpiä keikkoja vuodelta 2008 mieleen, kommenttiominaisuutta voi tähän tarkoitukseen käyttää.