Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Tangomarkkinat - La 11.7.2009, klo 23.15

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2462
tykkää tästä

Amadeus Lundberg oli yleisön suosikki heti tangolaulukilpailun alkumetreiltä lähtien. Tangotuomari Jorma Hietamäki kuitenkin kiistää, että kilpailijan nauttimalla yleisösuosiolla olisi ollut vaikutusta tuomarityöskentelyyn. ”Lundbergin valinta ei ollut itsestään selvä ratkaisu, vaan tuomaristo kävi kovaa keskustelua tämän vuoden tangokruunun haltijasta”. Jorma Hietamäki uskoo, että Amadeus Lundbergilla on hyvät mahdollisuudet nousta suureksikin tähdeksi, mutta myös Kaija Lustila on erittäin potentiaalinen artisti noustakseen Suomen ykköslaulajien joukkoon.

Lisää artisteista:AmadeusKaija Lustila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (107)

Toiset meistä ajattelee, että tangokuninkaan pitää olla hyvä laulaja, esiintyjä ja muutenkin fiksu ihminen. Amadeus täyttää nämä kriteerit aivan mahtavalla tavalla. Kun taas sitten toisten odotukset näyttävät olevan jotain aivan muuta. Ilmeisesti kunkun pitää olla joku yli-ihminen. Ei tangokuninkaaksi tulo välttämättä vaadi vuosien työtä. Senhän osoittaa jo sekin, että niin monta vanhempaa ja huonompaa, kuin Amadeus, on valittu matkan varrella voittajaksi. Sitäpaitsi, onhan Amadeus harrastanut musiikkia pienen ikänsä. Kun pohjana on tuollainen lahjakkuus, niin mihin se kantaakaan. Hänhän on antanut meille jo parin kuukauden aikana enemmän kuin muut koko urallaan. Hyvällä omallatunnolla voi vähän levätä. Paranemisia vaan ja tie on tähtiin kirjoitettu

Anonyymi Su 30.8.2009, klo 17.32

Tämähän oli odotettavissa,pari kuukautta keikoilla ja ääni petti miksiköhän????? kun ei ole tarpeeksi kokemusta,tässähän nähtiin tulos,että kyllä se vaatii vuosien työn!

Anonyymi Su 30.8.2009, klo 10.10

On meillä loistavan herkkä ja tunteellinen tangokuningas. Hän on rohjennut tuoda esille myös tähteyden kääntöpuolen,jatkuvan autolla ajamisen,lyhyet yöunet,rahan palamisen tien päällä. Äänen huoltoon ei jää aikaa,ohjelmatoimisto painaa päälle,kaikki haluavat osansa. Yleensähän kaikki "kuninkaallisetkin" rehvastelevat keikkojensa määrällä,se tuntuu oleva menestyksen mitta. Ja se ilkeily,mitä entiset kuninkaallisetkin harrastivat taannoin lööppilehdistössä,tuntuu kyllä pahalta. Amadeus on jo suuri taiteilija ja suuri IHMINEN. Odotamme levyäsi ja pidähän huoli itsestäsi.

laihialainen Su 30.8.2009, klo 10.05

Anna nyt äänesi levätä. Ole yhteydessä Jyrki Niskaseen,niin että saat tekniikkasi kuntoon. Odotamme malttamattomana loistavaa "PALUUTASI"tanssipaikoille. Kaikkea hyvää sinulle ja jaksamista!

Anonyymi Su 30.8.2009, klo 09.32

Minäkin ajattelen, että Amadeuksessa meillä on sellainen laulaja, että ei oikein monta koko vuosisadalla Suomessa. Kyllä äänikin alkaa kestämään ajan ja harjoituksen kanssa. Onhan hän jotain niin erilaista ja virkistävää entisiin kunkkuihin verrattuna, aivan mahtava lahja Suomen kansalle. Tällä ei ole tarkoitus ketään loukata, asia yksinkertaisesti vain on niin. Pitäkäämme hänestä hyvää huolta.

Anonyymi Pe 28.8.2009, klo 20.41

Hurahdin Amadeukseen - se on myönnettävä! Tällaisena keskivertokansalaisenakin on tarve ottaa kantaa Amadeuksen puolesta. Näin on näköjään käynyt monelle muullekin. Miksiköhän? No siksi, että hän on jo välittänyt laulullaan jotain mitä ei voi oikein selittää ja joka ei jätä kylmäksi. Harvinaista, kiinnostavaa ja tarpeellista - siksi sympatiat ja "huolenpito".
- Amadeus on saanut näköjään eri nettisivustoilla melkoisen huomion - enimmäkseen puolesta, mutta onpa myös toisenlaisia mielipiteitä.
Vaan jaksathan laulaa meille! Sillähän Sinä esille nousit ja komiasti nousitkin. Paljon onnea tässä tehtävässäsi, iloa tuottavana ja suuria tunteita nostattavana tulkkina.

Keskiverto Pe 28.8.2009, klo 14.08

Asiahan on niin, että Amadeuksen rytmissäpysymisessä ei ollut mitään moitittavaa, päinvastoin. Tämä bändihän on sitäpaitsi aika tuntematon suuruus kuitenkin, että varmasti on sielläkin petraamista. Ainahan bändit laulajineen harjoittelevat ja olisihan siinä varmasti moni muu ollut enemmän hätää kärsimässä. Jollakin sanan unohtamisella ei ole paskankaan merkitystä, laulutaito on paljon tärkeämpi. Ja sitäpaitsi virheitä on tullut ja tulee kaikille. Amadeus itse on sanonut, ettei se haittaa, kun se ei haittaa yleisöäkään. Päinvastoin kovasti kannustavat. Se, että jos hän tekee virheitä, tekee hänestä vain entistä inhimillisemmän, kaikkihan me niitä teemme. Jos meillä olisi niin valmis kunkku, ettei enää harjoitella tarvis, niin kyllä olis kuolettavan tylsää. Kuka semmosta kehtaa kuunnella.

Anonyymi Ke 26.8.2009, klo 22.37

Jossain oli kirjoitus kesäillan valssin harjoituksista missä Amadeuksella oli ollut vaikeuksia sanojen ym kanssa,mutta saatiinhan nauhalle kohtalainen suoritus??? Jos orkesteri on suomen parhaita,eikä kunkku pysy rytmissä mukana ja sanatkin unohtuu niin ei todellakaan ollut oikea valinta!!!!Turha puolustella että oppii ajan kans,kyllä varmaankin,mutta ei keikoilla enää harjoitella,kehutaan sitten kun on aihetta!

Anonyymi Ke 26.8.2009, klo 21.09

Amadeuksen kunkkukauden avaushan "Kesäillan valssissa" oli aivan mahtavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Miten rytmitajuisen kuninkaan me saimmekaan. Sitäpaitsi olishan se muillekin ollut ensimmäinen kerta uuden orkan kanssa, kyllä Amadeus selviytyi loistavasti ja aina vaan paranee, kunhan saa kokemusta lisää. En minäkään ymmärrä tuota Olan hokemista. Se taitaa olla kumma juttu, että joku nuorimies sen lauluista tykkää, koska saa heti syytteet matkimisesta. Eihän Amadeus itse mahda mitään sille, jos on ihastuttanut meidät vuosikymmeniä anemiassa riutuneet tangofanit. Sitäpaitsi sehän on aivan fantastista, jos tangokuningas kerrankin oikeasti tykkää tangoista, siitä vielä lisää pojoja hänelle.Niin ja hyvä ulkonäkö on tietysti kuin pisteenä iin päällä. Taitaa olla vaan näitä kateellisia, kun yhdelle ihmiselle annetaan paljon hyvää.

Anonyymi Ma 24.8.2009, klo 19.01

On aika kummallista tämä Olavi Virta- uskovaisuus. Jos jollekin on siunaantunut samantyyppinen ääni ja haluaa sillä laulaa luonnostaan, on se kuulemma matkimista. Pidetään usko uskona jataide erillään, totuushan on se, ettäpoika on jo jättänyt jäljen musiikkimaailmaan. Ja jatkoa odotellaan.

Anonyymi Ma 24.8.2009, klo 18.08

Jos puhutaan Amadeuksen kohdalla fiaskosta, joutuu ihmettelemään kirjoittajan nuottikorvaa ja tahdissa pysymistä.

tahditon Ma 24.8.2009, klo 17.57

Naiset lääpällään !!!Annetaan Amadeuksen laulaa luritella.....ompahan jotain silmäniloa!!

Anonyymi Ma 24.8.2009, klo 09.28

Ei Amadeusta voi verrata Olavi Virtaan vaikka kovasti yrittääkin matkia!! Kyllähän se niin on että Sillanpää laulaa Amadeuksen suohon koska vaan ja niin laulavat entiset kuninkaallisetkin ja vielä jos kerran on opiskellut musiikkia(klassista) niin eihän kevyen musiikin tulkinta onnistu tuosta vaan niin lyhyessä ajassa!lavakeikat on aivan eri kun kuorossa laulaminen !!kehutaan sitten kun on aihetta!!

Anonyymi Ma 24.8.2009, klo 09.12

Amadeuksen esiintyminen kesäillan valssissa sehän oli täysi fiasko,eihän poika meinannut pysyä orkesterin tahdissa!!!!muutama vuosi harjoitusta ja kehutaan vasta sitten!

Anonyymi Ma 24.8.2009, klo 08.53

Se taianomaisuus Amadeuksen esiityessä välittyy kyllä ruudunkin välityksellä onneksi, kun keikoille ei oo vielä päässyt. Omalla kohdallani äänikin piisaa. Se taitaapi olla niin, että nykyaikana ihmisellä kaiken kiireen keskellä perimmäiset arvot ovat ikäänkuin hukuksissa. Sitten meille annetaan kuin taivaanlahjana tälläinen aito ja herkkä luonnonlapsi, jonka kautta musiikki puhuu, niin se on taikaa se.

Anonyymi Pe 21.8.2009, klo 23.09

Ei kai sille mitään voi,jos ääni on yhtä ainutlaatuinen kuin mestari Olalla.

Anonyymi Pe 21.8.2009, klo 14.40

Kaikki kateus näyttää nostavan päätään,kun joskus ilmaantuu tällaisen äänen omaava kyky. Ola oli mestari parhaimmillaan,mutta 30-luvulla ja vielä 40-luvunpuoleen väliin asti ääni oli hento ja valju. Amadeuksessa on jotain aitoa ja jäljittelemätöntä,jota ei voi sanoin kertoa,se on koettava paikan päällä. Ja Kesäillan valssin esiintymisessä oli jotain sellaista hurmosta,johon eivät muut tangokuninkaalliset ole pystyneet.

Anonyymi Pe 21.8.2009, klo 14.33

Amadeus on siksi just niin ihana, kun se ei matki ketään. Miksi se sitäpaitsi matkisi Olaviakaan, kaikkihan ei tykkää siitäkään. Säilyttäisi vaan jatkossakin tuon oman ihanan tyylinsä, niin hyvä tulee.

Anonyymi To 20.8.2009, klo 21.05

Amadeus yrittää matkia Olavi Virtaa,mutta toiseksi jää,kyllä sen tyhmempikin tajuaa kun kuuntelee!Toivottavasti poika on kehittynyt sitten "kesäillan valssin"?????

Anonyymi To 20.8.2009, klo 19.34

sitäpä juuri tarkoitin, että on kyllä sellainen kuningas tällä kertaa. Niin että kyllä Amadeus on todellakin palkkansa ansainnut, kun vertaa moneen muuhun artistiin.

Anonyymi To 13.8.2009, klo 21.06

Isonkyrön Kalliojärvellä valtava väenpaljous ja maaginen tunnelma. Veit sydämmemme,kiitos AMADEUS!

Anonyymi To 13.8.2009, klo 13.10

Samaa mieltä edellisen kanssa. Ja minkälainen kuningas meillä onkaan, oikea kultakaivos järjestäjille. Amadeushan vetää salit täyteen, missä liikkuukaan. Kolehtiako tässä pitää kansalta ruveta keräämään, että poika saisi ansaitun palkkansa. On sentään yleisöllekin sellainen aarre.

Anonyymi Ti 11.8.2009, klo 20.32

Olipa ilkeämielistä ja kateellista puhetta entisiltä tangokellokkailta Ilta-Sanomissa maanantaina. Eikös työmies ole palkkansa ansainnut. Ja tuntuuhan se ihmeelliseltä,jos tangokunkkujen palkkio on pysynyt vuosien ajan samana. Kai elinkustannukset ovat nousseet. Olisitte onnellisia kun nuori mies otti asian esille!

nuukailija Ti 11.8.2009, klo 12.14

Katsoin netin kautta uudelleen kesäillan valssin,kyllä Amadeuksella ääntä on ,mutta se miten tangoa tulkitaan onkin toinen juttu,yrittää matkia Olavi Virtaa,toiseksi jää.Mitä tulee esiintymiseen,käsi vispaa kuin kapellimestarilla,silloin tällöin vilkaisee yleisöön,kävelyä edes takaisin,kyllä on lavakarisma kaukana.Toivotan kuitenkin menestystä komealle pojalle,

Anonyymi Ma 10.8.2009, klo 21.10

Täsmälleen samaa mieltä kuin edellinen puhuja, Amadeus joka suhteessa paras. Kerrankin tuomarit olivat ajan tasalla.

Anonyymi Pe 7.8.2009, klo 18.49

Paras LAULAJA voitti. Tuomarit olivat ajan tasalla.6

Anonyymi To 6.8.2009, klo 08.07

Saatiinpahan oikea lööppi kuninkaallinen!!!!Ei muuta kun kruunu pois ja opettelemaan käytöstä,turhat selittelyt pois.Kyllä todella meni tuomareiden uskottavuus!!!!no saivatpahan lööppi kunkun!

Anonyymi Ke 5.8.2009, klo 21.21

Haluaisin sanoa omasta puolestani tuosta Markuksesta sanasen. Vaikka omat silmäni kyyneltyivätkin vain Amadeuksen ansiosta, niin kyllä minunkin mielestäni Markus Kokkonen oli ilman muuta parempi kuin esimerkiksi se Ilmajoen Marko. Enkä henkilökohtaisesti erityisemmin pitänyt Lustilastakaan. Ettei vain olis ollut vähän kotiinpäin vetoa tuomareilta. Se Marko minua eniten ihmetyttää, että pääsi noinkin pitkälle noilla taidoilla. No tietysti makunsa kullakin. Pääasia kuitenkin , että oikea voitti.

Amadeusfani La 1.8.2009, klo 18.05

OLEN SAMAA MIELTÄ KUIN EDELLINEN KIRJOITTAJA, VAIKKA AMADEUS LAULAISI PUHELINLUETTELOSTA OLISI SE KUUNTELEMISEN ARVOISTA. ÄÄNI JA KARISMA RATKAISEE.

kassu La 1.8.2009, klo 08.44

En voi käsittää, miksi Amadeuksen vastustajat tekevät niin suuren numeron jostakin sanojen unohtelusta. Onko tuo nyt kumma, kun on pitänyt yks kaks opetella kymmeniä tangoja. Mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä laulutaidon kanssa. Väittävät myös, että Amadeusta hehkutellaan liikaa. Ei kai kukaan laulaja ole koskaan niin hyvä, ettei voisi kehittyä paremmaksi. Mielestäni Amadeuksella on kuitenkin roppakaupalla sellaisia avuja, joita ei taatusti opiskelemalla opita. Nämä ominaisuudet ovat ainakin Suomen musiikkimaailmassa äärettömän harvinaisia. Amadeus on harvinainen kultakimpale, karismaattinen, lämmin ja mikä tärkeintä, yleisönsä satakymmenprosenttisesti huomioiva artisti. Tangomarkkinoita katsoessa aina Amadeuksen esiityessä tuli tunne, että laulaja ja yleisö ovat yhtä. Toivotan sydämestäni kaikkea hyvää uudelle, hienolle kuninkaalle - parhaalle kaikista.

Amadeusfani Ke 29.7.2009, klo 23.42

Uusimmat

Seinäjoen Tangomarkkinat 2012

Uudet säännöt
 

Kilpailun kulku

NETTIÄÄNESTYS
• 2.4.-2.5. nettiäänestys (äänestyksen lopullinen tulos löytyy täältä)

SEMIFINAALI - TURKU
• Semifinaalin karsinta to 17.5.2012, Galax Ravintolamaailma (nettilähetys)
• Semifinaali la 16.6.2012, Tapahtumakeskus Logomo

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella ke-su 11. - 15.7.2012
• 12.7. Finaalin karsinta
• 14.7. Finaali

 Tarkat tiedot kilpailun kulusta löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.

Tangomarkkinat Ylen kanavilla

Semifinaali la 16.6. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lavalauantai (Mervi Koponen) la 7.7. Radio Suomi

Tangoteemailta su 8.7. klo 18-21. Suora lähetys Radio Suomi

Tangolähetyksiä Radio Pohjanmaa, Radio Suomi to 12.7.-la 14.7.
- tunnelmia tangokadulta, Puhelinlangat laulaa pe, Tangoyö pe-la välisenä yönä

Finaalin karsinta to 12.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Finaali la 14.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lisää Tangomarkkinoista

Keskustele Tangomarkkinoista

 

Tangotunnelmia

Tunnelmia Semifinaalin kameraharjoituksista Turussa 10.6.2011

Semifinaalin naistangokilpailijat haastattelussa

Semifinaalin miestangokilpailijat haastattelussa

Satumaa Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä