Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Lundbergin tangokuninkuus ei ollut itsestään selvä valinta

Tangomarkkinat - La 11.7.2009, klo 23.15

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.
2462
tykkää tästä

Amadeus Lundberg oli yleisön suosikki heti tangolaulukilpailun alkumetreiltä lähtien. Tangotuomari Jorma Hietamäki kuitenkin kiistää, että kilpailijan nauttimalla yleisösuosiolla olisi ollut vaikutusta tuomarityöskentelyyn. ”Lundbergin valinta ei ollut itsestään selvä ratkaisu, vaan tuomaristo kävi kovaa keskustelua tämän vuoden tangokruunun haltijasta”. Jorma Hietamäki uskoo, että Amadeus Lundbergilla on hyvät mahdollisuudet nousta suureksikin tähdeksi, mutta myös Kaija Lustila on erittäin potentiaalinen artisti noustakseen Suomen ykköslaulajien joukkoon.

Lisää artisteista:AmadeusKaija Lustila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (107)

Amadeus,olet aarre suomalaiselle musiikille. Toivottavasti Ilkka Vainio ja levyteollisuus ymmärtävät tämän ja pukkaavat levyn tuotapikaa markkinoille. Valmiina on jo muutama tuleva hitti: Onnemme kyyneleet,itämaista rakkautta. Takokaa kun rauta onkuumaa!

tarkkailija Ti 28.7.2009, klo 17.09

AMADEUS
...OLET IHANA !!!!RUKOILEN PUOLESTASI SIUNAUSTA JA VARJELUSTA
ELÄMÄSI KAIKISSA VAIHEISSA. ONNEA ETEENPÄIN...

Anonyymi Ti 28.7.2009, klo 09.16

Amadeukselle löytyisi ihania levytettäviä vanhojakin tangoja.
- Juhlavuoden tango säväytti kertakaikkiaan Amadeuksen laulamana, mutta kyllä siihen hienosti kuuluu se kuoro-osuuskin. Ile Vainio nämä yhdistäköön levyksi.

Anonyymi To 23.7.2009, klo 13.27

Jännityksellä loppupisteitä odotin.Arvasin,tiesin nämä 2 finalistia.Toivottavasti kummallakaan ei ole niitä !"luurankoja" kaapissaan.Ja kuinkas ollakkaan; Amadeuksella aika hurja menneisyys.
Hiomaton timantti,tämä oli jo etukäteen tiedetty.Pysy poika kaidalla tiellä"!Vedä tämä vuosi täysillä,kunnolla, veikeänä lavalla.Yx moka ja kruunu siirtyy Kaijalle!Nöyryys ja Vaatimattomuus kaunistaa.!!!!

Anonyymi Pe 17.7.2009, klo 01.09

Kyyneleet tuli mullekin silmiin, mutta Markus Kokkosen puolesta. Markuksen ois´ pitänyt
päästä loppukilpailutaistoon. Markus esitti ja esiintyi aivan ihanan fiksusti, tyylikkäästi,
ilman suurempia vaikeuksia, hänen äänensä kantavuus ja voima, iloisen charmikas tyyli, se oli jotain aivan erikoisen sykähdyttävää. Miehinen karisma ja komea ulkonäkö lisänä, valloitti varmasti monen kuulijan sydämen. Markuksen karsiutuminen tuntui aivan uskomattoman epäreilulta. Ne direktiivit ja kriteerit, mitkä milloinkin?? Jokatapauksessa sympatiat tämän lahjakkaan, suuren yleisön nyt tietoisuuteen tulleen, uuden laulajapojan puolelle, hänelle oikein paljon onnea ja mahtavaa laulajauraa tulevaisuuteen, kiitos loistavasta suorituksesta.
Vaikutat lisäksi niin symppikselta ja tasapainoiselta nuorelta mieheltä, säilytä nuo ominaisuudet aina matkallasi mukana, ovat erinomiaset valttikorttisi äänesi lisäksi.

Anonyymi To 16.7.2009, klo 15.53

Onnea Amadeus, toivon, että jaksat kaiken pyörityksen, olet suloinen nuorimies !
ONNEA myös Marko Maunukselalle, viimeistään nyt musiikkibusinesta pyörittävät tahot huomaavat, että Sinussa piilee uusi, loistava lahjakkuus :)

Pee Ti 14.7.2009, klo 18.25

VOI KUMPA SAIS AMADEUS LAULAA SEN JUHLATANGON LEVYLLE NIIN KAUPPA KYLLÄ KÄVIS.

Anonyymi Ti 14.7.2009, klo 15.32

Voi amademus sä veit sydämen sulla on ihana ääni ja ihana hymy!Onnea kuningaalle ja toivon kaikkea hyvää myös enkeleitä missä ikinä kuljet siunauksin kera!

fani Ti 14.7.2009, klo 13.06

Voi Amadeus, oletko sä tottakaan? Jos kaikki onkin unta vaan? Toivottavasti saamme kuulla levylläsi paljon ihania tangoja ja muita kappaleita joilla osut suoraan sydämiin.. olet upea.. ja muistakin olla nyt kiltti.. ;) Missähän esiinnyt heinäkuussa? Olemme tulossa sinua kuuntelemaan..matkojenkin päähän..malttaisi vain odottaa!

Miia Ma 13.7.2009, klo 20.25

Mikä ihme siinä on että mikään ei ole enää kuin ennen? Olen miettinyt sitä kaksi päivää. Miksi Amadeuksen laulu voi vaikuttaa näin syvälle ihmiseen? Olen tullut jonkinlaisen lopputulokseen: meillä on sisäänrakennettuna meidän ikioma suomalainen musiikkimakumme, se vaan yleensä hautautuu kaiken jenkkipopin tms. alle. Siellä se kituu nälissään, kunnes tulee joku nuori mies joka osaa laulaa juuri niin kuin me rakastamme. Ja se kokemus ravistelee todella kovaa.

Ano Nyymi Ma 13.7.2009, klo 19.28

mikään ei ole kuin ennen. Kiitos Amadeus!

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 19.20

Jos tangomarkkinoiden tuomarit eivät heti hoksanneet että POIKA SÄ OOT TÄHTI niin kyllähän tälle poijalle olis muut levy yhtiöt varmasti yteyttä ottaneet.

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 17.00

Paras voitti tangofinaalin ilman muuta. Amadeuksen äänellä potentiaalia
isommille lavoille - oopperaan tms. Eli poika vaan hyvään oppiin!!
Kiitos kauniista tulkinnoistasi tangomarkkinoilla.

tangoista tykkäävä Ma 13.7.2009, klo 15.47

amadeus olit kirkas tähti joka syttyi yht äkkiä taivaalle ja annoit valoa ja uskottavuutta kansalle .Olen todella hiomaton timantti ,niinkuin sinusta sanottiin ,älä anna turmella sitä .pidä aitous ja rehellisyys se on takuu varma menestys elämällesi . sinä olet nyt meidän tähti .hyvä amadeus

tuula h Ma 13.7.2009, klo 14.13

Voi kun itketti, en meinannu uskoa silmiäni. Miten ihana laulaja! Suloinen voittaja ja ÄÄNI MAHTAVA! Kyllä kansa tietää! ONNEA IHANA SULOINEN AMADEUS <3

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 12.30

TORIKESKUKSESSA MAAGINEN TUNNELMA,JOTAKIN SUURTA ON TAPAHTUNUT. AIKUISET IHMISET KYYNELEHTIVÄT. AMADEUS TULI JA VALLOITTI. TÄHTI ON SYTTYNYT!

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 09.11

TÄTÄ ON ODOTETTU, EI VOI ITKEMÄTTÄ KUUNNELLA. KIITOS AMADEUS!

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 09.04

mahtavaa,itku tuli raavaalle miehelle Amadeusta Torikeskuksessa kuunnellessa,mikä karisma ja äänen väri.Sydän oli pakahtua. Toivottavasti tulevalla levyllä on aitoa tangoa.Olavi Virta saa jatkajan. Kaikkien aikojen tangokuningas. Onnea ja menestystä ja pidä pää kylmänä ja sydän lämpimänä!

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 08.59

Gootti Suomen Ylen edustajana Tuomaristossa! Minkä kuvan antaa.Hävetkää Yle!

Anonyymi Ma 13.7.2009, klo 00.44

voi hyvänen aika. Jos Lustilasta olis tehty kuninkaallinen niin kansa kyllä olis pettynyt. Tuomareiden pitäis kuunnella kansaa sillä kansahan on se joka maksaa lippurahassa ja levyjen ostolla näidenkin tuomareiden palkat. jos suurin osa kansasta oli Lundbergin takana niin miksi ihmeessä tuomarit vielä miettivät onko Amadeus hyvä. Lustila on jo nähty mutta Amadeus voi vielä näyttää kaikille epäröijille miten hänestä tulee suomeen valovoimainen tähti. tällaiset kilpailut voitais järjestää ajatuksella että haetaan uusia tähtiä. Sitä KANSA TAHTOO.

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 23.07

paras voitti valtava ääni tällä pojalla toivon sydämestäni astti onnea ja menestystä sinulle amadeos

pohjamaan kaaleet Su 12.7.2009, klo 22.01

tippa oli poika linssissä ku nappasit mikin kätehen. ääni oli niiiiiiiiiiiin mahtava että sen huomasi heti että tuossa on uusi tangokungas. ei puhettakaan ettei sinusta tulisi uutta tähteä sillä sitä sinä jo olet<3<3<3

alinda Su 12.7.2009, klo 21.53

Amadauksen tulkinta Onnen kyyneeleet tangosta nostaa kyseisen tangon ikivihreiden joukkoon ottaen huomioon sen, että hän esitti kappaleen livenä. Toivottavasti hän esittää jatkossakin enemmän tangoja kuin mitä aikaisemmat tangokuninkaalliset, joista kaikki ovat pikaiseti voittonsa jälkeen siirtyneet populaarimusiikin puolelle. Suomeen tarvitaan Olavi Virran kaltainen tangotulkitsija. Amadeuksessa on tähän ainesta. Onnea ja menestystä Amandeukselle.

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 21.32

Ei vain samettinen ääni, mutta myös lämpöä hehkuva hymy ja koko olemus tekivät Amadeuksesta täydellisen voittajan! Karisma yhdistettynä nöyryyteen ja musikaalisuuteen on valloittava yhdistelmä. ONNEA AMADEUS ja muista mitä lupasit; olla kiltti, ahkera ystävällinen jne!

Mummo Su 12.7.2009, klo 21.20

Tuore virkistävä symppis tangokuvioihin, joka jopa osaa tangolaulannan ja osaa myös sanallisen esiintymisen paremmin kuin monet kanssakilpailijansa! Onnea Tangokuningas!
Kaija Lustilalle myös täydet pisteet - ero toiseen aikuiseen naiskilpailijaan oli kaikin puolin ylivoimainen - rehellinen ja sympaattisen positiivinen ote ja olemus ilman teennäisyyksiä! Lauloit itsesi monen sydämeen!

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 20.42

Harmi, ettei Virpi Piippo päässyt kruunua tavoittelemaan loppuun asti.Upea laulaja, jolla on kaunis ääni tangoonkin taipuava. Virpi on tehnyt rehellistä työtä oman uransa eteen...todella paljon ja pitkään.
Muutenkin taso oli kilpailussa kova...sellaista se on viihteessä puhuvat muutkin kuin musikaaliset ansiot...lööppijulkisuus ja niin pois päin.
Toivottavasti Amadeuksen pää kestää ja pakastin on lähellä, kun alkaa höyryämään ! Onnea hänelle ja kaikille muillekin kisaan osallistuneille...

Pettynyt lavatanssin ystävä Su 12.7.2009, klo 20.16

Paras voitti, JOS ei tarvitse osata kilpailukappaleita kunnolla, jopa juhlatangon vedossa oli virheitä eikä poika pysynyt rytmissäkään. Myös aikaisemmin esim siellä tangotorilla unohti sanatkin.
Kyllä tangokansa tietää?!?
Mielestäni uskomaton farssi koko homma. :(

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 18.43

ONNEA AMADEUS,

SINULLA ON MAHTAVA ÄÄNI JOKA ON KUIN SAMETTIA,OLET SYMPPIS,LUONNOLLINEN,TUNTEELLINEN JA AITO.

MARKUS OLISI OLLUT TOSI HUONO VALINTA KUN EI MIEHELLÄ OLE EDES LAULUÄÄNTÄ KUIN NÄYTTÄMÖLLE,LUULI VOITTAVANSA....PÄÄSI "KOTIKENTTÄEDULLA" NOINKIN PITKÄLLE....

KAIJA LUSTILA TOKA PASAS,MUT KAUKANA AMADEUKSESTA...

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 18.18

Mikä naisjuontaja kisoissa... miettikäähän tarkkaan ensi vuoden juontajia. Johanna Pakonen oli kyllä alta rivan. Erityisesti la-illan finaalissa Johannan kommentit hämmästyttivät meitä,jopa kokeneella joontajalla oli kiirettä "paikkailla" niitä.

Johanna Pakonen hoiti Tangokilpailujen juontajan tehtävät kiitettävästi.

Johanna Pakosen murretta on kiva kuunnella.

Johanna Pakonen on Ihana Nainen.

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 16.28

Amadeus oli ääneltään paras,oikea valinta sikäli,ja suloinen persoona; paljon onnea :))
Toivon myös, että Marko Maunuksela saa nyt mahdollisuuden nousta koko kansan viihdyttäjäksi, siihen hänellä rahkeet riittävät ehdottomasti!

Anonyymi Su 12.7.2009, klo 16.12

Uusimmat

Seinäjoen Tangomarkkinat 2012

Uudet säännöt
 

Kilpailun kulku

NETTIÄÄNESTYS
• 2.4.-2.5. nettiäänestys (äänestyksen lopullinen tulos löytyy täältä)

SEMIFINAALI - TURKU
• Semifinaalin karsinta to 17.5.2012, Galax Ravintolamaailma (nettilähetys)
• Semifinaali la 16.6.2012, Tapahtumakeskus Logomo

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella ke-su 11. - 15.7.2012
• 12.7. Finaalin karsinta
• 14.7. Finaali

 Tarkat tiedot kilpailun kulusta löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.

Tangomarkkinat Ylen kanavilla

Semifinaali la 16.6. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lavalauantai (Mervi Koponen) la 7.7. Radio Suomi

Tangoteemailta su 8.7. klo 18-21. Suora lähetys Radio Suomi

Tangolähetyksiä Radio Pohjanmaa, Radio Suomi to 12.7.-la 14.7.
- tunnelmia tangokadulta, Puhelinlangat laulaa pe, Tangoyö pe-la välisenä yönä

Finaalin karsinta to 12.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Finaali la 14.7. klo 21-23. Suora lähetys TV1, Radio Suomi, yle.fi/tangomarkkinat

Lisää Tangomarkkinoista

Keskustele Tangomarkkinoista

 

Tangotunnelmia

Tunnelmia Semifinaalin kameraharjoituksista Turussa 10.6.2011

Semifinaalin naistangokilpailijat haastattelussa

Semifinaalin miestangokilpailijat haastattelussa

Satumaa Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä