Kaija Koo kehtaa vaikka mitä...

Kaija Koo kehtaa vaikka mitä...

Saunoo tähtien kanssa - Ti 2.3.2010, klo 17.00 - Toimittaja: Tarja Närhi

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/798302

741
tykkää tästä

Esiintyjänä Kaija Koo on diivan ja luonnonlapsen sekoitus. Hänen mielestään artistin tehtävä on nostaa ihmiset arjesta ja silloin esiintyjä ei saa olla liian arkinen.  Lapsena Kaija oli tosi arka ja ujo, joka ei uskaltanut edes viitata koulussa. Kun musiikki alkoi viedä nuorta Kaija Kokkolaa, hän tajusi heti, että esiintyminen on hänen kutsumuksensa. Teininä Kaijalla oli omia yhtyeitä (mm. Nakusika) ja ensimmäinen soololevy 1986 toi radiohitin ’Kaikki vanhat filmit’. Suosio räjähti 1993 julkaistun ’Tuulten viemää’ –levyn myötä, jonka musiikista vastasi Kaijan silloinen aviomies Markku Impiö.

Kaija Koo oli useita vuosia Suomen suosituin naislaulaja ja välillä huomion keskellä oli raskasta elää. Jopa rakas liikuntaharrastus jäi, kun aerobick-tunnilla kansa kerääntyi ovelle tuijottamaan. Nyt ikä ja kokemus on tehnyt tehtävänsä ja Kaija uskaltaa elää miettimättä, mitä muut ajattelevat. Jumppatunnillekin hän menee vaikka pitsihörhelöissä, helmet kaulassa ja Viru Valge -pullo kainalossa, jos niin haluaa.

Vaikka suurimman suosion vuosista on jo aikaa, on kansa Kaijan keikoilla edelleen villinä. Yleisössä on jo kaksi sukupolvea Kaija Koon laulujen ystäviä, kun parikymppiset ovat löytäneet tämän rokkaavan esiintyjän.  Tällä hetkellä teatteria opiskeleva Kaija antaa iloisen ja herkästi innostuvan luonteensa näkyä keikkalavojen ulkopuolellakin.  Jos joskus yöllisessä taksijonossa joku villitsee kansaa esittämään patsaita tai nakkikioskilla saa koko jonon tekemään tilauksensa laulamalla, niin silloin asialla on todennäköisesti Kaija Koo.

Kaija Koo vei Tarja Närhin saunakahville kotiseudulleen Tuusulanjärven rannalle Lottamuseon kahvilaan.

Lisää artisteista:Kaija Koo

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Kaija Koo on paras!

Anonyymi To 4.3.2010, klo 18.42

Uusimmat

Saunoo tähtien kanssa

Satumaan viehkeä saunottajatar Tarja Närhi kartoittaa rakastettujen suomalaisartistien intiimialueet saunapuhtaana ja ilman turhaa tärkeilyä.

Voit tilata koko ohjelmasarjan podcastina kopioimalla tilausosoitteen podcastien vastaanotto-ohjelmaasi.

Saunoo tähtien kanssa -podcastin tilausosoite:
http://areena.yle.fi/ohjelma/f28cffe2f19a3c2916c5ee2d3e2a1144/feed/podcast

Mitä on podcast?

Muualla Yle.fi:ssä