Carmeninae, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro kohtaavat ensimmäisessä välierässä 10.10.

Carmeninae, Kuopion Nuorisokuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro kohtaavat ensimmäisessä välierässä 10.10.

Suomen Paras Kuoro - Ti 6.10.2009, klo 10.45

726
tykkää tästä

Mukana ovat Carmeninae Kaarinasta, Kuopion Nuoriskuoro, Philomela sekä Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä,

Lauantai-illan säihke on kaiken kaikkiaan ihan kuin elokuvista. Alkuerien musiikilliset historiamatkat on nyt koettu. Yleisö kiittää ja kapteeni ansaitsee väliaplodit. Kuorojen esittämät tulkinnat lähivuosikymmenien suomalaisista hiteistä ovat olleet elämys. Suomalaisen musiikkiviihteen historiaa on kunnioitettu tekemällä historiaa lisää. Kiitos upeiden suomalaisten kuorojen.

Ensimmäisessä välierässä kuorot saavat tehtäväkseen esittää elokuvamusiikin helmiä. Musiikkia, joka on todistanut ilmaisuvoimansa kokonaisvaltaisena elämyksenä. Alkuerien perusteella ohjelman kuorot kykenevät synnyttämään musiikin kautta myös jotain sellaista, mitä ei tiennyt olevan olemassakaan. Ihan niin kuin elokuvissa.

Ohjelman vakiotuomarit Seppo Murto ja Tomi Metsäketo saavat seurakseen suomalaisen kuninkaan. Vuoden 1995 tangokuningas Jari Sillanpää kokee elokuvamusiikin tällä kertaa kuuntelijana. Muu syksy meneekin sitä itse laulaessa.

Ja entisenä Luulajan lapsi- ja nuorisokuorolaisena Jari Sillanpää tietää myös yhteisen laulun voiman.

Ainutlaatuinen laulun riemu jatkukoon! Ja yhä edelleen yleisö äänestää toisen jatkoon menevän kuoron. Tätä on Suomen paras kuoro 2009. Artistivieraana ensimmäisessä välierässä esiintyy Pave Maijanen.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (37)

Ääneni lähtee Carmeninaelle, jos esitys on yhtä energinen kuin ensimmäisellä kierroksella! On mukavaa huomata, ettei reippaina ja pirteinä esiinny pelkkä nuoriso, vaan esimerkkiä esiintymiseen antavat myös äiti-ihmiset. Ei viihde ole niin vakava asia.

Ja vaikka sieltä etelästä olettekin, kyllä teidän kannattajianne löytyy täältä pohjoisemmastakin! Vahvoja, iloisia naisia on aina mukava kannustaa eteenpäin!

Äiti itsekin To 8.10.2009, klo 12.56

Voidaanko tulevissa lähetyksissä kuorojen esityksiä kuvata kokonaisuutena, sillä tähän mennessä on näyttänyt todella hassulta, kun kuoro tekee yhteistä koreografiaa, mutta kuvataan vain yhden tai kahden laulajan kasvoja. Kuorolaulussa ja esityksessä on kysymys koko paketista ja se välittyisi katsojallekin paremmin, kun esityksen aikana ei olisi lähikuvia.

Katsoja To 8.10.2009, klo 10.30

Mutta siitä huolimatta vaikka sivulla lukeekin että ensimmäistä kappaletta ei arvostella, niin miksi tuomarit eivät saisi kehua sitä? eri asia olisi jos tuomarit haukkuisivat kuoron lyttyyn ensimmäisen biisin jälkeen tai antaisivat sen vaikuttaa jatkoon pääsevän kuoron valintaan.

Anonyymi To 8.10.2009, klo 08.14

"Annettujen tehtävien lisäksi kuorot myös esittäytyvät niin kuin parhaiten osaavat, eli laulamalla. Tuomarit eivät kommentoi kuorojen omavalintaista esittelykappaleita."

Lukee mm. sivulla http://satumaa.yle.fi/suomen-paras-kuoro/2009-09-16/suomen-parhaimpien-kuorojen-kolme-tehtavaa.

Yleisöähän ei voi kukaan kieltää sitä kommentoimasta...

Anonyymi Ke 7.10.2009, klo 23.01

Kyllä tuomareiden, aivan kuin äänestävän kansankin, tehtävänä on arvioida esitettyjä lauluja sekä erikseen että kokonaisuutena. Ja kyllä, ensimmäinen kipale on juuri sen nimenomaisen kuoron oma tunnari, jonka se esittää joka jaksossa jossa on mukana. Enpä muuten muista itsekään kuulleeni moisesta ettei kuoron omaa tunnaria "arvosteltaisi"...?

Laulaja itsekin Ke 7.10.2009, klo 21.28

En kyllä ymmärrä että mistä sinä olet nuo säännöt että ensimmäistä kappaletta ei saa arvioida olet löytänyt? Kyseessä on kuoro-ohjelma jossa tuomarit antavat palautetta kuorolaulun mukaan. Juuri nuo ensimmäiset kappaleet alkuerissä olivat sitä niin sanottua "aitoa" kuorolaulua. Koko muu osa formaatistahan on pelkkää viihdettä. En näe siinä mitään pahaa että jonkun kuoron autenttista ohjelmistoa kehutaan jos kuoro todellakin on taidokas.

Muutenkaan en usko että kuorojen omia kappaleita tulee enää seuraaviin jaksoihin sillä seuraavassa jaksossa on neljä kuoroa, joten jostain täytyy typistaa ajassa pois että saadaan koko paketti mahtumaan 1 tuntiin ja 15 minuuttiin. Ekoissa jaksoissa kuorot esittivät oman kappaleensa antaessaan aidosta itsestään kuvan yleisölle ja tuomareille. En usko että sitä enää tulee koska kaikki mukana olevat kuorot ovat tuttuja jo edellisistä jaksoista.

Jaahas että näin vain Ke 7.10.2009, klo 20.07

Nyt kun Philomela näyttää olevan jälleen vuorossa, voisikohan joku muistuttaa tuomareita säännöistä. Nimittäin siitä, ettei ensimmäistä esittelypätkää saa ottaa mukaan arvioihin mitenkään, missään muodossa...
Timo Koivusalokin voisi tästä mainita uudemman kerran, jotta yleisökin sen tietäisi/muistaisi.

Muistaakseni viimeksi Tomi Metsäketo nosti Philomelan ykköseksi nimenomaan esittelykappaleen johdosta, muissa hänen mielestään oli voimattomuutta ja epätarkkuuksia. Syyksi taisi meinita, että nehän on heille uudempia kappaleita. (niin kuin muilla kuoroilla ei olisi sama tilanne...?)

Ei millään pahalla Ke 7.10.2009, klo 12.53

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä