Ensimmäisen välierän tulokset

Ensimmäisen välierän tulokset

Suomen Paras Kuoro - La 10.10.2009, klo 19.21

601
tykkää tästä

Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä ja kaarinalainen naiskuoro Carmeninae putosivat jatkosta.

Yleisöäänestyksen tulokset:
1. Kuopion nuorisokuoro, 53,39 %
2. Carmeninae, 25,65 %
3. Sibelius-lukion kamarikuoro, 11,81 %
4. Philomela, 9,15 %

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (48)

Jo heti alun alkaen oli näkyvissä illan tuleva suunta. Kahden kuoron kohdallta tuomarit havaitsivat jos jotakin huomauttamista, jolloin siitä oli helppo lähteä tukemaan huitovan naisen holhokkeja. Kansan maun ollessa taas niin tuomaristosta poikkeava oli jo alkuaan loppu-
kilpailuun sovittu osallistuja helpompi määrittää. Seuraavassa sitten taas on odotettavissa sama kaava. Kun takuuvarmasti joku muu kuin se helsingin kuoro on yleisön suosikki niin tuomariston on helppo valita jo ennalta päätetty tuttu kuoro jatkoon. Ohjaaja on ollut pihalla koko ajan käskiessään kuvaajien temppuilla ajoillaan, jolloin ollaan kokonaisuus saatu todella hyvin tärveltyä.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 23.00

Kiitokset Pave Maijaselle artistivierailusta! Hän näytti ottavan hienosti kontaktia kuoroihin ja "kutsui" kunkin kuoron vuorollaan laulamaan taustalleen - jopa näytti kuin olisi hetken johtanut Sibelius-lukion kuoroa:)
Siinä oli mielestäni sellaista yhdessä tekemisen meininkiä, mitä aiempien vierailijoiden kanssa ei ole näkynyt ja mikä toi oman hyvän lisänsä ohjelmaan. Hienoa Paavo!

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 22.06

Ihan turha spekuloida sovituksia, ei se pelkästään siitä ole kiinni onnistuuko kuoro vai ei. Kuopion nuorisokuoroa ja Philomelaa on vaikeaa vertailla, sillä heillä on niin erityyliset kokoonpanot.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 15.53

Anonyymi 10.10. klo 22:59 kirjoitti että "kaiken laulaminen belttaamalla eli Värttinän tyyliiin, joikhaamalla... ei ole kansan mieleen..." Ihan varmasti totta, mutta eihän tässä kisassa ole yhtään Värttinää ollutkaan. Philomelan alkuerän "Ihana ilta" oli tosi softia (ja monien mielestä muistaakseni liian lällyä). Samat kommentit olisi varmasti kuultu Vain rakkaudesta, ellei Philomelan likat olisi lisänneet siihen edes jotain särmää. Ja hyvin ja ilman joikhaamista hoitivat myös sinänsä kammottavan ja suurelle yleisölle (=ainakin minulle) tuntemattoman biisin "You can leave your hat on". Olisi ollut kiva kuulla Philomelan laulamana mieluummin vaikka se Titanic-tunnari... siitä olisi ehkä saatu enemmän kiksejä kuin sille biisille liian pieneltä Carmeninaelta saatiin, vaikka parastaan hekin toki yrittivät. Olipa viihdyttävä ilta eilenkin kuoro-tv:n äärellä, kiitos kaikille osallistuneille!

Makuasioista voi kiistellä Su 11.10.2009, klo 15.49

Onkohan yleisö tietoinen, että sikermäkappaleet on valmis sovitus kuoroille. Tehtäväkappaleen saa jokainen kuoro itse sovittaa haluamallaan tavalla. Oliko illan tuomarivierasta mitenkään informoitu tästä asiasta, sillä vaikutti kommentit niin oudoilta???

Tsemppiä Kuopioon ja Philomelalle! Kilpailu käy yhä vaativammaksi ja rankemmaksi, kun aika vähenee harjoittelun suhteen (viikossa pitää saada homma hanskaan)!

studiossa nähtyä ja kuultua Su 11.10.2009, klo 13.09

Ohjeistuksesta sanottakoon että jokainen kuoro on saanut ohjeen että sovituksesta vastaa kuoro ja kuoronjohtaja!! Siis vastaa että kappale sovitetaan, ja tietysti mahdollisimman omannäköisesti. Ymmärtääkseni tätä ei ole sen kummemin määritelty mistä riveistä sovittaja tulee.

No, Philomelan kohdalla tätä ei tietysti tarvitse sen kummemmin edes spekuloida kun heillä sovittaja on molemmilla ollut ihka oma kuorolainen.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 11.16

Tuontantotiimi on antanut ainakin meidän kuorollemme ohjeet, että sovituksen on oltava kuoron itsensä tekemä (joko siis kuorolaisten tai kuoronjohtajan tekemä). Olisi tietenkin kivaa, jos kaikilla olisi samat ohjeet.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 11.04

Nyt nämä kommentit sovituksista vois lopettaa, sillä tuotantotiimi on alusta asti ilmoittanut, että kuoro saa tehdä sovitusten kanssa ihan mitä tahtoo. Ei ole ollut mitään ehtoa sille, että sen tekee kuoro itse, kuorolainen tai sitten johtaja.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 10.53

Ihn hyvät jatkoon menijät. Ja ideanahan nimenomaan on että toinen jatkoonmenijä on yleisön suosikki ja toinen tuomareiden valitseman, joten ei milestäni voi puhua mistään "armopullista", kun tällainen on pelin henki. Milestäni Philomela oli illan paras, mutta ei niin yleisöönmenevä, joten ymmärrän nuo huonoimmat prosentit.

Anonyymi Su 11.10.2009, klo 08.53

Minusta jatkoon menijät olivat tälläkin kertaa aivan oikeat. Älkääkä suotta pelätkö Philomelan mukanaoloa, sillä vaikka tuomaisto arvostaakin heidän vakuuttavaa esiintymistään ja hyviä sovituksiaan, vie voiton kuitenkin loppukilpailun yleisöäänestyksessä jokin muu ryhmä. Veikkaan näitä kuopiolaisia. Heillä on ollut tähän saakka oikein mainio meininki!

Anonyymi Armonpulla Su 11.10.2009, klo 00.40

Philomelan kannattajana voin todeta, että sovittaja on ollut oma kuorolainen, valitettavasti kuvausryhmä ei ole poiminut häntä lähikuviin kertaakaan. Varmaan asian voi tarkistaa myös tuotantotiimiltä, jos ei vakuuttelut riitä täällä. Jos olisitte olleet paikan päällä, olisitte tekin äänestäneet tätä kuoroa, se niistä armopullista ; )Kuvausryhmälle terveisiä, että kuvakulmia voisi edelleen parantaa. Ihan kuin katsoisi kotona osittain eri ohjelmaa kuin paikan päällä...Silti, mahtava ilta ja hyvä meininki kuorojen kesken!!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 23.28

Arvoisa anonyymi klo 22:01,
Selvitäpä jatkossa taustoja hieman ennen kuin syyttelet Philomelalaisia sen enempiä... lähetyksessä ja yleisön joukossa itse olleena voin kyllä todistaa sovittajan olleen kuoron riveissä läsnä, niinkuin aina ennenkin. ps: olen kuopion kannattaja, mutta rehti sellainen

Anonyymi La 10.10.2009, klo 22.22

Jos suorassa lähetyksessä sanotaan, että sovituksen on tehnyt "meidän Tuuli", niin luulisi katsojien silloin tajuavan, että sovituksen TOSIAANKIN on tehnyt kuorolainen! Vai pitäisikö se todella vääntää rautalangasta tai esittää viittomin, että kaikki ymmärtäisivät? Voi Jessus sentään näitä suolausyrityksiä!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 22.19

Kyllä Philomelan sovituksen oli TAAS tehnyt yksi kuorolaisista! (Näin oli siis myös edellisellä kerralla.)

Anonyymi La 10.10.2009, klo 21.59

Tätä sovitusasiaa pitäis kyllä alkaa kaivamaan tarkemmin esiin. Onkohan jatkossa kuoroja, joiden sovituksista itse kuoro tai kuoronjohtaja ei olisi vastuussa ?
Aika jännä tilanne. Philomelasta tykättiin yleisön mielestä vähiten...? Ja silti tuomarit antoivat "armonpullan" heille...
Henkilökohtaisesti kaiken laulaminen belttaamalla eli Värttinän tyyliiin, joikhaamalla... ei ole kansan mieleen...

Anonyymi La 10.10.2009, klo 21.59

Kyllä Philomelan sovituksen oli tehnyt yksi kuorolaisista!

Anonyymi La 10.10.2009, klo 21.15

Ottaisin puheeksi taas sovitukset.
Philomelan kappaleen oli sovittanut taas ilmeisesti joku ulkopuolinen?
Eikö sovittajan pitänyt olla kuorosta tai kuoronjohtaja????

Anonyymi La 10.10.2009, klo 21.01

Hienoa, että nyt saatiin näkyviin yleisöäänien jakautuminen.
Olisikohan mahdollista saa näkyviin myös aikaisempien äänestysten jakautumiset.

Anonyymi La 10.10.2009, klo 20.22

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä