Toisen semifinaalin voitti Voice-kuoro

Toisen semifinaalin voitti Voice-kuoro

Suomen Paras Kuoro - La 2.4.2011, klo 19.06

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun toisen finaalipaikan nappasi Voice-kuoro Hankasalmelta.

596
tykkää tästä

Voice-kuoro sai tuomareilta vain 5 pistettä, mutta katsojien äänistä se keräsi huimat 67,1 prosenttia. Yhteispistemäärä 72,1 riitti selvään voittoon. 

Toisessa semifinaalissa finaalipaikkoja tavoittelivat myös Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä sekä tamperelainen Teekkarikuoro.

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun kolmas ja samalla viimeinen semifinaali käydään ensi lauantaina 9. huhtikuuta. Suora lähetys alkaa TV2ssa klo 19.10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (65)

Eilisen yleisöäänestyksen äänten jakautumisprosentit:
1. Sibelius-lukion kamarikuoro 9.20%
2. Teekkarikuoro 23.15%
3. Voice 67.65%

--> Elikkä kilpailun moraalinen voittaja oli Teekkarikuoro! Onnea Tampere! Sibelius oli myös hyvä. Näin se on kuten joku jo sanoi, eli pienellä paikkakunnalla vaan saa ääniä, aina on suuret kaupungit kärsineet näissä. Hankasalmella kun ei ole ilmeisesti äestyskonetta kummempaa nähty, niin kun lähdetään etelä-suomeen pikku porukalla se on iso juttu. Tampereella ja Stadissa on turruttu kaiken maailman kilpailuihin. Lisäksi kumpikin on köyhästä opiskelu-maailmasta, joiden fanit mieluummin ostavat pullon olusta kuin annetaan ääni. Mutta tosiaan, en ihan äkkiä keksi mitään parempaa keinoa valita voittajaa, mikä nyt käytössä oli. Ei voi mitään, näin se vaan menee.

Eppu Ma 4.4.2011, klo 00.05

Eihän kukaan varmaan ajattele, että tässä nyt ihan oikeasti valitaan Suomen parasta kuoroa. Kovin lapsellista olisi sellainen, tuskin pystyy kansa sellaista valitsemaan. Tai vain kolme tuomaria.

Kuorot ovat jo alun alkaeenkin kovin eriarvoisessa tilanteessa: osa kuoroista joutui karsimaan pääsystään, osa kutsuttiin mukaan ohi karsintojen.

Ja varmasti Hankasalmellakin on henkilöitä, jotka äänestävät muita kuoroja kuin "omaansa".

Kaikki kunnia Voicelle ja heidän "faneilleen" hyvin tehdystä työstä; kyseessä on selvästikin parhaiten formaatin ymmärtänyt porukka.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 22.48

Olen samaa mieltä siitä, että tämä kommentointi saa taas hyvin ikävät piirteet, aivan kuten edellisenkin kisan aikaan. Miettikää nyt ihmiset, miksi Sibelius lukion kuoroa eivät äänestä isät, äidit, mummit, kummit jne? Heitähän on tosi paljon, joten luulisi äänestäjiä löytyvän, jos asia koettaisiin tärkeäksi. Hankasalmelaiset olivat raikkaita, innostuneita ja heissä näkyi musiikin tekemisen ilo!

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 22.01

Kyllähän nyt kaikki tietää ettei jatkoon päässyt oikeasti parempi kuoro vaan eniten tekstiviestejä omiaan kannattavilta maalaisilta saanut kuoro. Jokainen jolla on korvat tietää missä järjestyksessä köörit oikeasti, taidoiltaan, ovat.

Mitenköhän kävisi oikeassa kuorokilpailussa, vaikkapa tampereen sävelessä? Noh, tämähän on viihdeohjelma :)

suomen suurin maakunta Su 3.4.2011, klo 21.13

Suomen Aktiivisin Paikkakunta kilpailun sivuilta vissiin moderoidaan hyvin vikkelästi veks formaattia vähänkään kritisoivat kommentit. :D

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 20.17

Eilisen yleisöäänestyksen äänten jakautumisprosentit:
1. Sibelius-lukion kamarikuoro 9.20%
2. Teekkarikuoro 23.15%
3. Voice 67.65%

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 20.03

Ehdotan, että jos Suomen paras kuoro -ohjelma saa vielä uusia tuotantokausia, sen nimi muutetaan muotoon Suomen suosituin kuoro. Siitähän yleisöäänestyksessä nimittäin on kyse. Esimerkiksi 2.4. Voice ei ollut illan paras kuoro, mutta sen fanit äänestivät aktiivisemmin kuin kahden muun kuoron fanit. Yleisemminkin näyttää siltä, että mitä enemmän maalta kuoro tulee, sitä paremmin se onnistuu mobilisoimaan ystävät ja kylänmiehet äänestämään. Siksi jatkoonpääsijä on ollut lähes poikkeuksetta helppo ennustaa jo ennen ohjelmaa.

Iso P Su 3.4.2011, klo 18.54

Kyselivät tällä palstalla kuinka paljon Voice on tehnyt markkinointityötä äänisaaliinsa eteen. Minä en paikkakuntalaisena ainakaan ole nähnyt kuin yhden paikallislehtijutun, jossa oli äänestysohjeet. Kuulin että facebookissa oli haastettu äänestämään mutta niin oli tehneet teekkaritkin. Ei ole työnantaja kiristänyt siis äänestämään eikä opettajat koulussa pakottaneet tai mitään muutakaan kummallista esiintynyt joten mistään "markkinointi-ihmeestä ei voi kai puhua"? Kyllä Voicen esitykset ovat se paras markkinointikeino ihan itsessään!!!

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 17.05

Iso kiitos reilusta kilpailumielestä Prima Vistalaisille - heiltä tuli lämpimät onnittelut Voicelle eilisen kilpailun jälkeen. Tämä osoittaa oikeaa meininkiä ja asennetta kilpailuun.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 17.01

nO VOI HYVÄN TÄHEN HYVÄT IHMISET!
Pelin henki on Suomen parhaassa kuorossa se, että tuomarit antavat omat äänensä ja kansa omansa. Suosikkiaan saa äänestää vaikka sen 30 kertaa jos haluaa. Sama mahdollisuus on jokaisella kuorolla ja heidän kannattajillaan - ja sama tapa on useimmissa muissakin musiikkikilpailuohjelmissa mm. Idolsissa.

Jos ihmiset haluavat Voicea nähdä ja kuulla niin se on hieno asia se - ja he ovat tehneet oman osanasa (=äänestäneet) sen eteen. Täällä palstoilla on turha omaa katkeruuttaan narista, jos oma suosikki ei mennyt jatkoon, niin hienoja kuoroja kun he esim. eilen illalla olivatkin.

Älkääpä voicelaiset pahoittako ilkeämielisistä kommenteista mieltänne, kateutta se vain on! :)

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 16.59

Sääli että alunperin viihteellinen ja leikkimielinen kilpailu täytyy pilata katkerilla ja lapsellisilla kommenteilla..

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 16.37

Voice oli illan paras, teekkareiden ja Sibiksen esitykset olivat molemmat pliisuja ja jättivät kylmäksi. Täytyy myös todeta, että Sibiksen sovitus oli epäonnistunut. Illan paras sovitus ja esitys menivät ansaitusti jatkoon, näin se vain on. Itse jäin lähinnä miettimään Tomi Metsäkedon erittäin ilkeitä ja vastenmielisiä kommenteja. Mitä sitten jos nuorten tyttöjen ääni kuulostaa nuorten tyttöjen ääneltä? Miltä sen pitäisi kuulostaa? Aikuisen ääneltäkö? Selvää asenteellisuutta nuoria tyttöjä kohtaan.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 16.29

Olisi jälkikäteen kiva tietää, kuinka paljon kukakin kuoro on tehnyt markkinointityötä omalla paikkakunnallaan, eli onko ollut mainoksia lehdissä tai käyty laulamassa torilla. Tämä omien joukkojen aktivoiminen on selvästikin pelin henki, eikä sitä ainakaan vähennä se, että koko ajan korostetaan sitä paikkakuntaa, josta kuoro on kotoisin. Sen voisi jättää mielestäni toisen formaatin ohjelmaan, jossa kuoroilla ei ole oikeita nimiä. Kun eihän sillä pitäisi tässä kisassa olla mitään tekemistä sen kanssa, kuinka hyvä joku kuoro on. Perus lauantai-illan televisionkatsoja, joka ei tunne yhtään kuoroa tai kuorolaista äänestää yhden viestin verran, jos sitäkään. Äiti, setä, kummi ja naapuri äänestää 20 kertaa vaikka kuoro ei laulaisi ääntäkään.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 16.26

Voice voitti Hankasalmelaisten sopimalla menettelyllä. Kuulin tänään tiedon, sama henkilö on äänestänyt 30 kertaa Voicea. Ei tarvita kuin muutamia samanlaisia henkilöitä, äänisaalis on mahtava. Tarkoituskaan ei ole arvioida musiikin tasoa, vaan oman kylän kuoroa. Se siitä Suomen paras kuorokilpailusta.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 15.33

Jos joltakin meni ohi, niin kukin tuomari oli laittanut ykköskuoroksi eri kuoron eli siis kyseessä oli oikeasti todella tiukka finaali myös tuomariston mielestä ja jonkun tuomarin mielestä Voicen kuuluikin voittaa. Kyse ei siis ollut pelkästään siitä, että yleisö sattui olemaan Voicen puolella, vaikka tuomaristo lopulta antoikin vähiten pisteitä Hankasalmen kuorolle.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 12.40

suoraan sanottuna mielestäni jatkoon olisi pitänyt päästä joko sibelius-lukion kuoron tai teekkarikuoron. voicelle pointsit siitä, että olivat kehittyneet viime lähetyksestä, ja että ovat hoitaneet markkinointinsa hyvin.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 11.41

oli kyllä iso pettymys, omituista ja ikävää kuulla metsäkedolta arvostelua edellisten jaksojen kuoroista ja "onneksi ne ovat karsiutuneet" linjastoa. Että mikä "Hyvän mielen ohjelma..?" muutenkin metsäkedon pissis ja imitoinnit ja kommentit oli kyseenalaisia. Jos on ammttatilaisella huono päivä, niin olipa epäammattillista näyttää se kaikille. Onnea voicelle!

noisy Su 3.4.2011, klo 11.03

Kuulkaapa nitisijät- Voicella ei ehkä soi laulu kaikkein puhtaimmin mutta se soi suoraan ihmisten sydämmiin ja eiköhän siitä juuri ole kyse tässä kisassa. Nyt ei olla metsästämässä musiikkimaailman ihmettä vaan kansan suosikkia, hyvää kuoroa jota kääntää suupielet hymyyn. Tosikot vaihtakoot kanavaa. Hyvä Voice, olette voittonne ansainneet, samoin kuin kaikki muutkin finaaliin kirineet kuorot! Aivan mahtavaa että pieneltä paikkakunnalta nousee tällainen kansan suosikki :)

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 11.02

Hyvä Voice! Kyllä on ihmeellistä lukea miten joillekin on yhden kuoron menestys katkera pala. Kyllä Suomen kansa tietää ketä äänestää. Kaikki kuorot olivat hyviä, mutta erilaisia. Voice sai eniten ääniä joten pulinat pois:)

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 10.07

Yrittäkää nyt edes perustella, miksi Voice oli niin selkeästi paras? Siksikö että partasuu-miesääni kuului selkeästi muiden yli, tai tyttöjen ääni oli kokonaiskuvassa kimalaisen pihinää? Ja koreografiat oli väkisin väännettyjä. Eikö täällä netissäkään keiku muita kuin hankasalmelaisia fanaatikkoja?

Kyllä omaa suosikkia saa kannattaa ja pitääkin, mutta ei kannata kääntää fantasiaa faktaksi. Vähän sama kuin kehuisi lottopotin osuessa kohdalle omaa lottoamistaitoaan. Tuomariäänissäkin Voice jäi viimeiseksi. Voitte korkeintaan sanoa, että hyvä me hankasalmelaiset ja muut vaikuttaja-tahot, jotka säästöpennit tähän iloitteluun jaoimme.

Jos tämä pienen paikan kuoroinnostus saa uusia ihmisiä ja nuoria miehiäkin mukaan tuohon kuoroon, ja seurakuntasalit mummoja täyteen, niin silloin menestys on hyvä juttu. Ja kyllä Voice hyvää viihdettä tarjosi pienellä porukalla - sitä en kiellä.

Voice voittaa koko kisan. Sen puolesta kannattaa lyödä iso summa vetoa (saa äänestys rahat takaisin).

Kultakorva Su 3.4.2011, klo 09.38

Lämpimät Onnittelut Voicelaiset:)
Kyllä se niin on, että varmasti mulla pumppu pettää finaalissa. Eilisessä lähetyksessä oli jo lähellä. Parasta oli se, että Te olitte oikeasti PARHAITA ja sovitus aivan huippu hyvä! Erotuitte selkeästi kahdesta muusta kuorosta. Tsemppiä harjoituksiin:).

Orvokki Su 3.4.2011, klo 08.26

Voice; lauloitte itsenne katsojien sydämiin - triplaonnea finaaliin!!!
Eikä voitto ollut pelkkää yleisöäänien kilinää, jokaisella tuomareistahan oli kuullakseni eri suosikki ykköseksi...

VoiSe Su 3.4.2011, klo 07.53

Ai, tämä onkin äänestyskilpailu. Väärä kanava minulle :-(

Kuoroihminen Su 3.4.2011, klo 07.17

Melkoista puurokorvaa on kyllä liikenteessä, kun ovat kehdanneet Voicea äänestää ohi Sibelius-lukiolaisten. Koreografiat kun eivät edelleenkään saa ohittaa tärkeintä, eli laulua.

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 03.15

Hienoa Voice! Yleisöäänissä murskavoitto. Ei näitä ääniä minkään kansanliikkeen turvin ole voitu saada. Kyllä hieno esitys ja kokonaisuus on saanut ihmiset äänestämään. Tykkäsin kovasti!

Anonyymi Su 3.4.2011, klo 01.22

Njaa, hiukan tuntuu siltä, että vaikka Voi-se olisi vetänyt kuinka heikosti tahansa, olisi se päässyt jatkoon (kansanliikkeen johdosta), joten laskee paljonkin suorituksen arvoa. Nähtäväksi nyt jääkin, kumpi huomenna sai paremmin prosentteja, Sibelius vai Teekkari.

Karu_totuus La 2.4.2011, klo 23.03

Paljon onnea finaalipaikasta Voice :) ! Muutamia sain tänään jo onniteltua ohimennen paikanpäällä. Te todella ansaitsitte päästä jatkoon!! Mahtava sovitus, laulu soi hyvin ja diggasin teijän koreografioista, oikeesti! Toivottavasti voitatte koko kisan!!!! :)) JEE!

Sibisläinen La 2.4.2011, klo 21.48

Voice oli tämän semifinaalin kuorojen huikea venyjä. Siksi finaalipaikka aivan ansaittu!

Anonyymi La 2.4.2011, klo 21.40

Onnea Voice, kyllä lauloitte upeasti. On ylpeätä olla hankasalmelainen ja saada kannustaa teitä!

Anonyymi La 2.4.2011, klo 21.39

Entinen kuorolainen kuunteli ja katseli ylpeydellä Voicea!Onnea ja tsemppiä jatkoon!

1/6 Arnina La 2.4.2011, klo 21.34

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä