Toisen semifinaalin voitti Voice-kuoro

Toisen semifinaalin voitti Voice-kuoro

Suomen Paras Kuoro - La 2.4.2011, klo 19.06

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun toisen finaalipaikan nappasi Voice-kuoro Hankasalmelta.

596
tykkää tästä

Voice-kuoro sai tuomareilta vain 5 pistettä, mutta katsojien äänistä se keräsi huimat 67,1 prosenttia. Yhteispistemäärä 72,1 riitti selvään voittoon. 

Toisessa semifinaalissa finaalipaikkoja tavoittelivat myös Sibelius-lukion kamarikuoro Helsingistä sekä tamperelainen Teekkarikuoro.

Suomen paras kuoro 2011 -kilpailun kolmas ja samalla viimeinen semifinaali käydään ensi lauantaina 9. huhtikuuta. Suora lähetys alkaa TV2ssa klo 19.10.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (65)

Tässä voitaneen lainata Bill Cosbyn sitaattia:
"I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody."

Laulaja To 7.4.2011, klo 16.03

Nyt ollaan asian ytimessa!

Anonyymi To 7.4.2011, klo 09.49

Kyllä täällä on paljon huonoja häviäjiä. Kun laitetaan syksyn sävel kilpailuun opperalaulaja ja suosittu viihdelaulaja niin kumpi voittaa? Oopperalaulaja on varmaankin teknisesti parempi, mutta viihdelaulaja voittaa 10-1. Siitä tässäkin kisassa on viime kädessä kysymys. Ongelma on nämä kaksi tuomaria jotka arvioivat kuoroja klassisen kuorolaulun näkökulmasta. Samat tuomarit antaisivat oopperalaulajalle 30 pistettä ja Kari Tapiolle 5 pistettä. Ja kumpi voittaisi silti kisan kun otetaan mukaan yleisöäänestys? Vielä tiedoksi että minulla ei ole mitään kytkentää Hankasalmelle, en edes osaisi näyttää sen paikkaa Suomen kartalta ;)

Voiko Voice voittaa koko kisan? Voi se!

Kuorossakuuntelija To 7.4.2011, klo 08.38

Hankasalmelta ei kyllä yleisestä luulosta huolimatta mitään sen kummempaa järjestäytynyttä äänestyssopimusta löydy. Tiedossa on, että joku on saattanut äänestää vaikka 30 kertaa... mitä sitten? Itse tiedän ihmisiä jotka äänestivät kerran tai kaksi, tiedän myös ihmisiä jotka eivät äänestäneet pelkästään siitä syystä, että heitä ei koko Voice-kuoro kiinosta pätkääkään. Huvittavaa huomata miten ihmiset isommilta kyliltä luulevat esim. Hankasalmelaisten olevan joku joukkue, joka kokoontuu joka lauantai omaan kisastudioon ja käsikädessä seuraavat ohjelman ja äänestävät satoja kertoja. Oikeasti Hankasalmelta löytyy ihan samanlainen jakauma ihmisten keskuudessa kuin muiltakin paikkakunnilta, tosin ehkä pienemmässä mittakaavassa asukasluvun takia. Täällä on myös ihmisiä, joita ei Voice-kuoron toiminta kiinnosta.

Ja jos nyt OMA mielipide kuoroista.. Sibiksen kuoro oli erittäin kova, viime lauantain semifinaaliin asti olin sitä mieltä (vaikka Hankasalmelainen olenkin!), että Sibis voittaa koko kisan. Heidän esittely-biisi oli ehdottomasti paras kaikista, mutta siihen se semifinaalissa sitten jäikin. Sovitus oli hyvä ja mukaansatempaava, mutta turhan yskitoikkoinen.. Ja se ei ollut muiden kuorojen tai tuomareiden vika, sovittaja vastuussa, Sibis olisi pystynyt miljoona kertaa paremaan...
Teekkareiden iso kuoro soi edelleen hienosti ja ainakin alkukarsintojen vetoon nähden nyt oli monipuolisempi sovitus. Silti esitykseltä jäi kaipaamaan enemmän fiilistä.
Voicella oli taas kerran surkea biisi, mutta sovitus oli täydellinen. Se oikeasti toimi, dynamiikkaa ja rytmin muutoksia oli, mikä teki esityksestä mielenkiintoisen seurata. Voicen heikkous on muiden kuorojen rinnalla laulajien vähyys, mutta ei se tähän mennessä ole menoa paljoa haitannut. Kyllä Voicesta ääntä lähtee...

Itse en kyllä ymmärrä näitä ihmisiä, jotka vikisevät Suomen Paras Kuoro -ohjelman uskottavuutta tai totuudenmukaisuutta tms. Jokainen kuoro ON ERILAINEN! Toiset kuorot käyttävät koreografiaa, toiset eivät. Voisin veikata, että jokainen kuoro on esiintynyt omana itsenään samaan tapaan kuin millä tahansa keikalla. Mielestäni Suomen parhaan kuoron täytyy toimia kokonaisuutena: kuulostaa hyvältä ja sen lisäksi livetilanteessa myös näyttää hyvältä!
JA sen lisäksi, että tämän ei-niin-vakavamielisen kuoro-kisan menoa epäillään, on surullista huomata, että jotkut ihmiset oikeasti alentuvat edes pohtimaan toisten kuorojen suhteita toisiinsa! Siis oikeasti, jos nyt ihan suoraan kysyn niin MITÄ HELVETIN VÄLIÄ sillä on kuka on kenenkin isä tai tytär tai sisko tai veli!?!?!? Olisi hauska tietää mitä näiden asiaa jauhaneiden päässä liikkuu (jos liikku mtn). Kyllä mielipiteensä saa julki tuoda, ja kritiikkiä antaa, mutta kyllä siinäkin joku hyvän maun raja on syytä säilyttää!

Onnea joka tapauksessa kaikille finaaliin päässeille ja vielä pääsevälle kuorolle! Lycka till myös pudonneille kuoroille, lippu korkealle ja kohti uusia stageja! :)

Vulture Ti 5.4.2011, klo 22.21

Älkää nyt hyvät ihmiset täällä valittako jos ette halua Voicen voittavan. Siitä ei ole mitään hyötyä, paremmin pystytte vaikuttamaan äänestämällä finaalissa mielestänne oikeasti parasta kuoroa :)

Onnittelut Voicelle ja kiitos ihanan pirteästä esityksestä, nähdään finaalissa!

Primavistalainen Ti 5.4.2011, klo 18.32

Kiitos kaikille ohjelmaan osallistuville kuoroille. On ennen kaikkea kiva nähdä ja kuulla, että millaisia erilaisia kokoonpanoja ympäri suomea on. Viime kertainen ohjelma oli todella onnistunut kokonaisuus ja kuorojen sekä Kaija Koon yhteisprokkis todella elämys. Epätäydellisyys kuuluu asiaan, kisaamassahan on joukko harrastelijoita eikä ammattilaisia. Kuorossa laulavana täytyy vielä todeta, että kisaan kuin kisaan lähdettäessä tuomareilta odottaa rehellistä kommenttia. Välillä se on viiltävää välillä ylistävää, mutta ilman palautetta ei voi kehittyä. Iso kiitos siis myös ohjelmaformaatin hyville tuomareille.

Kuorolaulajan näkövinkkelistä Ti 5.4.2011, klo 17.28

@Tango: Varmaan asia on juuri niin kuin sanot. Sibisläiset oli ihania ja taitavia, samoin myös Tampereen tupsun heiluttajat. Mutta näin tämä nyt vaan tässä kilpailussa menee - Kilpailuja on moneen lähtöön, mutta veikkaan, että SPK:n "jälkipeli" ei löydä vertaistaan muualta, kiitos siitä Teille kaikille! :)

 

Airi S.

airi_yle Ti 5.4.2011, klo 15.49

Kyseessä on viihdeohjelma, jossa kaikille on annettu samat pelimerkit. Kuorot, jotka kaipaavat objektiivista kuorolaulun arviointia ja menestystä pelkästään taiteellisilla avuilla voivat osallistua oikeisiin kuorokilpailuihin.

Anonyymi Ti 5.4.2011, klo 14.01

Mäkin haluan sanoa oman mielipiteeni: sibis oli kyllä vaan paras kuoro jos laulamisesta puhutaan. Onnea silti Voicelle! Toivottavasti saatte niitä miesääniä myöhemmin mukaan sinne kuoroon niin tulee soundia ja väriä lisää.
airi_yle: sinne tulee yksittäisiä opiskelijoita eripuolilta suomea ja suuri yleisö mieltää sen pääkaupunkilaiseksi kuoroksi, mitä se onkin. Se on eri asia kuin jos koko porukka tulisi samasta maakunnasta. Kyllä sillä paikkakunnalla on väliä aina kun yleisöäänestyksestä on kyse, ei sitä voi kieltää millään tavalla.

tango Ti 5.4.2011, klo 12.24

Murto ja Metsäketo ovat nimenomaan klassisen musiikin ammattilaisia ja arvioivat kuoroja väkisinkin tästä näkökulmasta. Tämä kuului myös sibelius-kuorosta: äänenmuodostus on klassissävytteinen. Sanarytmitykset ja musiikin rytmisyys olivat paikoin hassuhkoja ja kateissa, mikä oli ristiriidassa sovitusten kanssa. Erityisesti artistin taustalla laulaessa tämä kuuluu. Laulu on perinteistä, pehmeää ja viipyilevää kuorolaulua, vaikka laulettiin populaarimusiikkia. Mielestäni tuomarit arvioivat liikaa aiempien saavutusten perusteella eikä kyseisiä vetoja siinä hetkessä, mikä on kisan idea. Ennakko-oletukset ja -odotukset eivät saisi painaa niin paljon vaakakupissa.

Itse en olisi osannut tehdä eroja eri kuorojen välillä. Tosin Voice oli ottanut parhaiten huomioon kilpailun myös viihteellisen luonteen.

Anonyymi Ti 5.4.2011, klo 11.42

Täytyy kyllä sanoa, että Voice oli omasta mielestäni huonoin noista kuoroista. Olen itsekin Hankasalmelta lähtösin ja tunnen monia Voicessa laulavista, mutta ei se tätä kuoroa yhtään paremmaksi tee. Tietenkin laulajalapsosten äidit ja isät äänestää sadasti, kun oma lapsi on tv:ssä. Ja tokihan myös paikalliset peräkamaripojat äänestävät, kun omasta pitäjästä puhutaan telkkarissa. Ei sillä, että Voice olisi huonosti laulanut, mutta huonoimmaksi se kuitenkin ainakin omasta mielestäni jäi. Plussaa kuitenkin Voicelle energisestä ja positiivisesta asenteesta!

Eihän kukaan kiellä äänestämästä niin monta kertaa kuin haluaa, mutta ei tässä tällä menolla ainakaan laulullisesti parasta kuoroa olla valitsemassa.

Anonyymi Ti 5.4.2011, klo 10.56

Onnea Voicelle, Olitte ehdottomasti sympaattisin kuoro ja yhteishenki näkyi tv-ruudustakin. Sovitus oli tosi hyvä. Ehkei laulupuhtaus ollut ihan priimaa, mutta se ei tainnut olla tämän ohjelmaformaatin tavoite.

Sibis oli ehdottomasti parhaan kuuloinen kuoro! Teidän esittelybiisi oli huippu!! Ja saundi oli myös hyvä. Vähän tasapaksulta tuntui tuo sovitus, jotenkin siitä ei jäänyt mitään mieleen, mutta hyvin te veditte muutoin. Tällä kertaa se riitti tähän.

Teekkaritkin kuulosti ihan kivalta. :)

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 22.19

Nyt kun luin kaikki kommentit, niin on pakko sanoa että kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja ihmisillä on erilainen musiikkimaku. Itse pidin TODELLA paljon Sibisläisten tunnarista ja kisa biisi on soinut kaksi päivää päässä, että ei kyllä ole sovituksessa mitään vikaa. He ansaitsivat tuomarien äänet. Teekkarien tunnari oli myös loistava ja sitä tuli lauleskeltua vielä kotonakin. Kuorot oli eri kokoisia ja se vaikuttaa paljon äänenlaatuun. Meitä on vähän, joten jokaisen ääni kuuluu hyvin läpi. Kahden muun kuoron ei tarvitse tälläisestä välittää, mutta meille se on ehkä pieni ongelma.

Ja kyllä, meillä on iäkkäämpiä mieslaulajia, mutta minkäs me sille mahdamme että kunnan nuoret miehet ovat ujon puoleisia vaikka he osaisivatkin laulaa ihan hyvin? Siellä on isää ja veljeä ja poikaystävää laulamassa. Me ollaan heistä ylpeitä ja kiitollisia kun viitsivät tulla auttamaan meitä, kun ääniala ei riitä bassoon saakka..

Laulan Voicessa Ma 4.4.2011, klo 20.18

Pelin henki on ollut tiedossa alusta lähtien!
Mutta tämä keskustelu on saanut nyt todella ikävän sävyn!
Koko viime jakso oli mielestäni tyrmäys "hyvän mielen ohjelmalle". Makuja on monia ja jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja jokainen saa äänestää (ja saa äänestää niin monta kertaa kuin haluaa). Kuitenkin tuomareilla tulisi pysyä homma lapasessa ja niin ei valitettavasti käynyt viime lauantaina (viitaten showtanssiryhmät ja nenä-ääni...). Tästä valitettavasti SUURI miinus...

Mielestäni Voice ei ollut lauantain vahvin / paras kuoro, mutta on äärimmäisen ihailtavaa yhteishenki mikä kuorosta kumpusi ja koko Hankasalmen pieneltä kylältä kuoroa vahvisti uskomattoman äänestysmäärän myötä! Mikäli meissä kaikissa löytyisi tippaakaan tällaista yhteisöllisyyttä ja hyvää tsemppiä, tätä keskustelua ei täällä edes käytäisi! Ehkä paras kuoro ei mennyt finaaliin laulullisesti, mutta ainakin ilo joka kuorosta kumpusi tiedon jälkeen oli aitoa ja vilpittömän yllättynyttä! Onnea Voicelle!

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 19.17

Onnea Voice! Teillä oli iloinen ja reipas esitys, joka meni kansalaisten sydämiin:) Hyviä kuoroja olivat myös Sibis ja teekkarit, mutta tällä kertaa voicella oli paras kokonaisuus; sovitus ja esitys. Täällä palstoilla on ihme kitinää äänestystuloksesta. Siitä ei kannata välittää. Aina yhden voitto on toisen tappio , vaikka tässä ei pitäisi olla niin vakavasta asiasta kyse. Hyvää kevään jatkoa ja tsemppiä harjoituksiin.Jatkakaa samaan malliin niin saatte ääneni myös finaalissa:)

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 18.49

@Nyt pannaan asiat järjestykseen: Tuumaat, että Pave oli lähinnä vieraileva artisti eikä kuorolaulun asiantuntija. Vähän samanlainen asenne oli minulla, nettietkojen emännällä, muttta Pavepa laittoi jauhot suuhun, on ollut mukana Savonlinnan oopperajuhlienkin köörissä.

Ja kyllä, kuorojen oma aktiivisuus esim. sosiaalisessa mediassa vaikuttaa varmasti yleisöääniin. Teekkarikuoro on ollut kaikkein aktiivisin eri alustoilla, Voicella on eloa karsintojen välillä esim. FB:ssä kovasti. Sibisläisten ponnistukset tällä saralla ovat olleet näistä kolmesta vaatimattomimmat. Toisaalta, jos puhutaan, että maakunnista tulevat saavat sen takia eniten ääniä, niin pitää muistaa, että Sibeliuslukio on erikoislukio, johon opiskelijat tulevat ympäri Suomen. Tästä näkökulmasta tarkasteltuna "maalaiset juuret" suuren yleisöäänisaaliin perusteena eivät näytä vaikuttavan.

t. Airi S

airi_yle Ma 4.4.2011, klo 18.42

Tarkennan, että voicelaiset itse eivät tietääkseni ole näitä nettikirjoitteluja kommentoineet millään tavoin (heillä on muuta tekemistä :). Me jotka olemme heitä äänestäneet tai emme ole äänestäneet - kuka mitenkin - olemme kiinnostuneena tätä keskustelua seuranneet ja siihen osaakin ottaneet.

Kysymykseen ovatko "vanhat miehet" ketä, niin siihen voi todellakin vastata että kuorossa tietääkseni laulaa isiä ja tyttäriä, siskoja ja veljiä ym. Meillä päin se on mahdollista.Hyvä niin.

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 18.21

Kiva ohjelma, mutta ihan vastaava kuin kuorosota äänestyksen kanssa. Pikkupaikkakuntien kuorot jyrää, vaikka olisi tasoltaan paljon huonompia. Kertokaahan Voicelaiset, että onko tämä joku bändi ollut alunperin vai miten nämä vanhat miehet ovat mukana? Tyttöjen isiäkö?

Sibe Ma 4.4.2011, klo 15.55

Helppo voicelaisten ladella näitä kommentteja, että lapsellista, kypsymättömyyttä ja katkeruutta, jos analysoimme nyt yleisöäänillä voittanutta kuoroa. Meillä objektiivisemmin asioita peilaavilla tuskin on kenelläkään ollut kyse mistään katkeruudesta. Itse ainakin tippuneena kuorolaisena olen ihan tyytyväinen, että saa käyttää aikaansa muuhunkin. Mutta sekä mikä tässä voice-yhteydessä on unohtunut, on objektiivisuus itsessään.

Kun nyt voicelaiset jaksaa huomauttaa siitä, että eri tuomarit kannatti eri kuoroja, niin pitänee varmaanin paikkansa. Tomi olisi ilmiselvästi halunnut jatkoon Teekkarikuoron, Seppo kenties Sibeliuslukion kuoron ja Pave sitten päätyi Voiceen. Pave ei ole varsinainen tuomari, vaan oli vieraileva artisti. Hänen näkemyksensä siis ei ollut mielestäni erityisen valistunut, vaan pikemminkin jotain piti yrittää keksiä. Ehkä tämä nuoruuden into valloitti Paven sydämen. Sen verran iloisesti Voice esiintyi. Edelleen, kuten Tomi hienosti muistutti, kyse ei ole mistään show-tanssista, vaan kuorolaulusta. Jokainen voi miettiä, mitenkä esimerkiksi puna-armeijan kuoro laulaa.

Kolme erilaista kuoroa esiintyi, ja siksi lähtökohdat oli erilaiset ja arvostelukin vaikeampaa. Viime kerralla oli helppo valita paras, mutta nyt eli hankalampaa. On myös väärin aliarvioida keski-ikäisiä ihmisiä, ja heidän äänestysaktiivisuuttaan. Se on mahdollisesti kuitenkin paljon enemmän, mitä nuorilla ihmisillä lauantai-iltana keskimäärin.

En usko, että kellään meillä rationaalisemmin asioita analysoivilla on mitään Voicea vastaan, mutta koska kyse on kuitenkin musiikkikilpailusta, tulee minusta olla oikeus sanoa näkemyksensä tapahtuneesta. Jos se vie maun jatkossa olijoiden huulilta, niin silloin on jossakin vikaa.

Voice-kuorossa on potentiaalia, ja tämä näkyvyys ei varmasti vähennä niin yleisön kun laulajienkaan kiinnostusta. Vielä kun saadaan muutamat perusasiat balanssiin, voi tästä nousta kovakin keikkaileva pumppu. Toivon, että he voittavat koko kilpailun. Sen jälkeen kuoron johtajalle jaellaan Hankasalmella tontteja ja kisastudiossa nostellaan yksi jos toinenkin mukillinen.

Nyt pannaan asiat järjestykseen Ma 4.4.2011, klo 15.27

Sibisläiset voivat syyttää putoamisestaan täysin surkeaa sovittajaansa, joka ei alkuunkaan käyttänyt hyväksi sibisläisten taitoja, vaan meni yli siitä missä aita on matalin. Hyvä Voice.

Hannu Ma 4.4.2011, klo 13.09

En voi kuin todeta, että kyllä maalla on mukavaa, kun täällä on aidon iloisia, kauniisti laulavia ihmisiä. Kyllä on jonkun elämä katkeran makuista, kun tällaisessakin hyvässä asiassa pitää tehdä kaikkensa pilatakseen toisten ilon. Ohjelman formaatti on tämä. En usko, että lopputulos olisi ollut yhtään erilainen, vaikka esim. samasta numerosta olisi voinut äänestää vain kerran. Hankasalmelta löytyy todella paljon yhteisöllisyyttä ja Voice ei ole siitä ainoa esimerkki. Olen päässyt jo useaan kertaan nauttimaan Voicen musiikkiproduktioista ja tiedän, että he harjoittelvat itseään säästämättä hyvällä meiningillä. Älkää ihmiset pilatko itseänne ja omaa kallisarvoista elämäänne katkeruudella ja kateudella. Iloitaan musiikin tuomasta hyvästä olosta! Onnea aurinkoiselle Voicelle! Onnea Teekkareille ja Sibeliuskuorolle! Onnea kaikille kisassa mukana olleille kuoroille! Nautin teidän kaikkien esityksistä:).

Orvokki Ma 4.4.2011, klo 10.39

Mikään kuoro ei varmasti päässyt kisaan "ohi karsintojen". Jotkut kuorot sen sijaan eivät esimerkiksi jo kauan sitten sovittujen keikkojen vuoksi päässeet tulemaan koelaulutilaisuuteen, vaikka olivat kisaan ajoissa ilmoittautuneet. Heidän koelaulunsa ja tuomareiden kommentit niistä käytiin kuvaamassa erikseen. Ihan samat koelaulutehtävät piti treenata ja olla kuvauksissa täysillä mukana.

Prima Vistan laulaja Ma 4.4.2011, klo 10.16

Jos joltakin meni ohi, niin kukin tuomari oli laittanut ykköskuoroksi eri kuoron eli siis kyseessä oli oikeasti todella tiukka finaali myös tuomariston mielestä ja jonkun tuomarin mielestä Voicen kuuluikin voittaa. Kyse ei siis ollut pelkästään siitä, että yleisö sattui olemaan Voicen puolella, vaikka tuomaristo lopulta antoikin vähiten pisteitä Hankasalmen kuorolle.

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 10.02

@Anonyymi "osa kuoroista joutui karsimaan pääsystään, osa kutsuttiin mukaan ohi karsintojen."

Ketkä kutsuttiin mukaan ilman karsintoja?

Karsinut vaan ei karsiutunut Ma 4.4.2011, klo 10.01

Lähdettiin porukalla todella Etelä-Suomeen ja jokunen jäi vielä kotipaikkakunnallekin. Jos tarkkaan katsoi, niin studiossa saattoi havaita joitain (eli yhtä paljon) myös Teekkareiden ja Sibiksen kannattajia. Jos nyt numeroista vielä niin hankasalmelaisia on noin 5000 kpl ja heistäkin suurin osa vanhoja mummoja ja vaareja, jotka tuskin ohjelmaa katsoivat saatikka äänestivät. Eli kyllä niitä Voicen "maalaisääniä" tuli varmaan kotipaikkakunnan ulkopuoleltakin... Ehkä jopa Konnevedeltä asti ;)

On kurjaa, että tällä kertaa pudonneiden kuorojen kannattajat ovat niin lapsellisia ja kypsymättömiä, että pitää tämmöistä kirjoittelua käydä. Muistuttaisin vielä että jokainen tuomari olisi laittanut voittajaksi eri kuoron. Tuomariston puheenjohtaja se ei ollut, joten se oli Metsäketo tai Pave, jonka mielestä Voice oli illan kuoroista paras. Nythän etsittiin viihteellisintä kuoroa, joka täytti annetun formaatin ehdot ja siihen etsintään myös yleisölle on annettu omat pelimerkit.

Ja muistutuksena vielä äestyshommaan niin kyllä äkeitä vieläkin ehkä löytyy, mutta on meille jo tietokoneetkin tulleet tänne periferiaan!

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 08.12

Onpa ikävää lukea noin kovin kateellisia kommentteja. Tässä keskustelussa vielä tuplamäärä edellisen semifiinaalin keskusteluun verrattuna. Voice pääsi ansaitusti jatkoon, that's it.

Maailman suurimmat onnittelut sekä Voicelle että Prima Vistalle finaalipaikoista!

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 08.00

Unohdatteko kokonaan, että vaikka tuomarit olivat paremmuusjärjestyksestä kuinka eri mieltä tahansa, 30 pistettä kuitenkin lopulta sai Sibis, 15 pistettä Teekkarit, ja 5 pistettä Voice? Eiköhän se kuitenkin kerro kuorojen todellisen paremmuusjärjestyksen jos musiikillisista taidoista on kyse.

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 07.05

Harmi että äiti on aina antanut tahallaan voittaa monopolin niin on jääny se häviämisen taito oppimatta..

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 05.35

Ei ole järkeä tällaisessa, kun oikeasti tasokkaammat kuorot putoavat. Teekkarit olivat reilusti parhaita ja sen jälkeen Sibisläiset. Voicen tytöt lauloivat nuotin vierestä nenäänsä, eikä tuossa nyt ole muutenkaan tolkkua, että on vaan nuoria tyttöjä ja muutama vanha mies. Sitten koko kylä äänestää ja se on siinä.

Darja Ma 4.4.2011, klo 02.02

Eli 9.2% kuulijoista (tai siis äänestäneistä) omasi oikeasti hyvän sävelkorvan. Muita moitivoi kenties toiset tekijät. Mutta niin kuin nimimerkki "suomen suurin maakunta" totesi niin viihdeohjelmahan tämä vaan on, eikä oikea kilpailu. Onneksi olkoon kaikille kuoroille hyvistä esityksitä!

Anonyymi Ma 4.4.2011, klo 01.10

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä