YLE Teema

 

Teemalauantai

26.5. Teemalauantai: Muotia Manhattanilta

Julkaistu tiistaina 24.04.2012 0 kommenttia 179 suositusta

lauantai 26.5. klo 21.00-23.50

Teeman muotiviikon päätteeksi tutustutaan kahteen New Yorkin muoti- ja mediamaailman ikoniin: New York Timesin valokuvaajaan Bill Cunninghamiin ja Voguen päätoimittajaan Anna Wintouriin.

New Yorkin katumuodin kuvaaja (Bill Cunningham New York, 2011) kertoo Manhattanin rakastetuimpiin hahmoihin kuuluvasta yli 80-vuotiaasta valokuvaajasta Bill Cunninghamista. Cunningham pitää The New York Timesissa suosittua muotipalstaa nimeltä On the Street. Hän on paitsi muotien ja trendien tarkkailija myös korvaamattoman arvokas kulttuuriantropologi, jota kiinnostavat niin Manhattanin suurimmat julkkikset ja valovoimaisimmat tähdet kuin suurkaupungin erikoisimmat kummajaiset. Hänelle muoti on kadulla.

"Me kaikki pukeudumme Billiä varten", toteaa jopa Voguen päätoimittaja Anna Wintour. Dokumentin Manhattanin legendasta, yksityiselämäänsä tarkasti varjelevasta vaatimattomasta miehestä on ohjannut Richard Press. Cunninghamin mukana pääsemme käymään myös Pariisin muotiviikolla.

Illan päättää dokumentti Vogue, syyskuun numero (The September Issue, 2009). Muotilehti Voguen sisällöstä Yhdysvalloissa vastaa rautaisin ottein päätoimittaja Anna Wintour. Hänen hahmonsa tunnistetaan kaikkialla muodin maailmassa, ja häntä myös pelätään. Lehtensä kautta hän sanelee muodin suuret trendit. Wintour oli myös Meryl Streepin roolihahmon selvä esikuva elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan.

Wintourin työpari on vähintään yhtä kiehtova nainen, entinen malli ja lehden luova johtaja Grace Coddington. Dokumentissa seurataan Vogue-lehden syyskuun numeron valmistumista: tätä muodin raamattua painetaan 13 miljoonaa kappaletta, ja sivujakin siinä on yli 800. Muodin ja median sisäpiirejä läheltä tarkastelevan dokumentin on ohjannut R.J. Cutler.

Lisätietoa ohjelmasta

New Yorkin katumuodin kuvaaja (Bill Cunningham New York), USA 2011. Ohjaus Richard Press.

Vogue, syyskuun numero (The September Issue), USA 2009. Ohjaus R.J. Cutler.

Suosittele179 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

19.5. Teemalauantai: Muotia Lontoosta

Kaksi Lontoon tyyli-ikonia avaa Teeman muotiviikon: punk-muotisuunnittelija Vivienne Westwood ja 60-luvun svengaavan Lontoon ruumiillistuma, valokuvaaja David Bailey.

2.6. Teemalauantai: Kilpatanssia

Teemalauantait lähtevät kesätauolle kahdenlaisten kilpatanssien tahdissa. Dokumentti seuraa kilpatanssijan yritystä palata huipulle pitkän tauon jälkeen, ja elokuvana nähdään Sydney Pollackin Ammutaanhan hevosiakin, rankka kuvaus maratontansseista lama-ajan Amerikassa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook