YLE Teema

 

Hitchcockia Alamäestä Vertigoon

Julkaistu torstaina 07.03.2013 5 kommenttia 79 suositusta

Kino Klassikon Alfred Hitchcock -paketissa esitetään maaliskuussa 2013 viisi mestariohjaajan elokuvaa, muun muassa maailman parhaaksi elokuvaksi vastikään valittu Vertigo sekä varhaisteos Alamäkeen - Suomen-ensi-illassa!

10.3. Köysi (12)
Kokeellinen, pitkillä otoilla kuvattu ja reaaliajassa tapahtuva jännityselokuva kahdesta nuoresta miehestä, jotka murhaavat ystävänsä ja kätkevät tämän ruumiin kutsujen ajaksi. Pääosaa, poikien opettajaa, näyttelee James Stewart.

17.3. Vertigo (12)
Maailman parhaaksi elokuvaksi vastikään äänestetty Vertigo kertoo yksityisetsivästä, joka rakastuu varjostamaansa naiseen. Mystisen trillerin pääosissa ovat James Stewart ja Kim Novak.

24.3 Alamäkeen (S)
Hitchcock-sarjan harvinaisuus on ohjaajan varhaisteos vuodelta 1927, taitava melodraama nuoren englantilaismiehen (Ivor Novello) hurjasta alamäestä maailman turuilla. Tämä on elokuvan Suomen-ensi-ilta! Huom! Kello 17.00.

24.3. Kauriin merkeissä (S)
Ingrid Bergman näyttelee pääosaa Hitchcockin melodraamassa, joka kertoo rikkaan maanomistajan piinatusta vaimosta 1830-luvun Australiassa. Miespääosissa Jospeh Cotten ja Michael Wilding. Huom! Kello 18.25.

31.3. Vaarallinen romanssi (12)
Alfred Hitchcockin mestariteos kertoo syyttömästä miehestä, joka pakenee Yhdysvaltojen halki vakoojat ja poliisit kannoillaan. Pääosissa Cary Grant, Eva Marie Saint ja James Mason.

 

Kuuntele myös Yle Radio 1:n Filmiryhmän ohjelma Miltä Hitchcock kuulostaa? torstaina 14.3. klo 17.20 ja sen jälkeen Areenassa.

 

Suosittele79 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Lauri

Kiitos!

Iina

Kiitos täältäkin! Tulevatko elokuvat myös Areenaan?

Yle Teema

Alamäkeen-elokuvalla on Areena-oikeudet, muilla ei. Valitettavasti suurten studioiden levittämille pitkille elokuville ei yleensä saa nettioikeuksia.

Justiinsa juu

Tällaisia lisää!

Anonyymi

Mahtavaa! Lisää näitä, jonkun toisen huippuohjaajan paketilla.
Francis Ford Coppola ? ;)

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook