YLE Teema

 

Kino Europa

Eschnapurin tiikeri

Julkaistu perjantaina 25.09.2009 0 kommenttia 320 suositusta

keskiviikko 8.6. klo 23.20

Eschnapurin tiikeri on eksoottinen, värikäs ja romanttinen seikkailuelokuva, jonka ohjasi itse Fritz Lang. Elokuvan suora jatko-osa Maharadjan kosto esitetään viikon kuluttua.

Eschnapurin tiikeri kertoo saksalaisesta arkkitehdistä, joka on matkalla intialaiseen ruhtinaskuntaan maharadjan vieraaksi. Ruhtinaalle uutta palatsia suunnitteleva arkkitehti pelastaa intialaisen temppelitanssijattaren tiikerin kynsistä, ja he rakastuvat toisiinsa. Mutta myös maharadja on iskenyt silmänsä samaiseen kaunottareen.

Eschnapurin tiikeri on kuvattu Intiassa, ja Lang käyttää erinomaisesti aitoja miljöitä ja maisemia. Värikäs ja kaunis kuvaus komeine, suorastaan hehkuvine väreineen onkin elokuvan parasta antia, ja tähän visuaaliseen näyttävyyteen joku voi lukea myös Debra Pagetin notkean eroottisen suorituksen tanssijattarena.

Värikästä eksotiikkaa ja romantiikkaa janoaville Eschnapurin tiikeri varmaan edelleen vetoaa, mutta jos tarina tuntuu hieman vanhanaikaiselta ihan 1950-luvunkin puitteissa, niin tälle löytyy selitys elokuvan tekovaiheista. Niistä enemmän Maharadjan koston yhteydessä.

(Eschnapurin tiikeri ja Maharadjan kosto esitettiin edellisen kerran Teemalla syksyllä 2009 näyttelijä Elina Salon suosikkielokuvien sarjassa. Elina Salon elokuvaesittelyn voi katsella täällä.)

Lisätietoa ohjelmasta

Eschnapurin tiikeri (Der Tiger von Eschnapur), Saksa 1959. O: Fritz Lang, N: Debra Paget, Paul Hubschmid.

Suosittele320 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Maharadjan kosto

Fritz Langin Maharadjan kosto jatkaa suoraan siitä mihin viikko sitten esitetty Eschnapurin tiikeri päättyi: saksalainen arkkitehti ja intialainen temppelitanssijatar pakenevat takaa-ajajat kannoillaan.

Kanal - kirottujen tie (K15)

Andrzej Wajdan mestariteos kertoo epätoivoisista vastarintataisteilijoista, jotka yrittävät paeta viemäreiden kautta vapauteen Varsovan kansannousun viimeisinä päivinä 1944.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook