YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 9: Elämän valttikortit

Julkaistu keskiviikkona 23.01.2013 2 kommenttia 81 suositusta

maanantai 1.4. klo 21.00

Suomalainen iskelmä ammentaa voimansa melankoliasta, surullinen suomalainen on onnellinen. Itäistä perua oleva syvä surumielisyys, melankolia, on sitkein suomalaisen iskelmän eri vuosikymmeniä yhteen sitova punainen lanka. Mollissa kulkeviksi melodioiksi puettu haikeus edustaa suomalaiselle yleisölle paradoksaalisesti usein surun ja ahdistuksen vastavoimaa, murheellinen musiikki auttaa kestämään elämän murheita. Historian hämystä tämän päivän suomirokkiin ja uusiskelmään kulkeva mollin pitkälinja kulkee koko ajan pinnan alla ja nostaa välillä kunnolla päätään.

9. osan päähenkilöt ovat Jamppa Tuominen, Rainer Friman, Timo Koivusalo, Toivo Kärki ja Tuure Kilpeläinen.

Lisää Elävässä arkistossa:

Iskelmä-Suomi on murheellisten laulujen maa

Suosittele81 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Iskelmä-Suomi

Iskelmä-Suomi on Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja, joka kertoo iskelmämusiikin avulla suomalaisten salattujen tunteiden historian. Iskelmän historia on suomalaisen mentaliteetin tarina, joka elää meissä kaikissa.

Iskelmä-Suomi 10: Perutaan häät

Mitä iskelmä on nyt? Tietääkö joku? Iskelmä on aina muuttunut vaikkakin hitaasti. Se on imenyt ajastaan vaikutteita ja sekoittunut uusiin tuuliin. Tämän päivän iskelmä elää murroksessa. Sarja päättyy.

Kommentit

Tiina Mattila

En ole koskaan nähnyt näin mielenkiintoista ja hyvin tehtyä ohjelmasarjaa televisiossa. Tässä oli kulttuurihistoriaa, kohottavuutta, tunnelmaa, tunnetta, älykästä pohdintaa, monipuolisuutta, luovuutta, teräviä näkökulmia ja ennen kaikkea rehellisyyttä tarkastella ilmiöitä laaja-alaisesti. Ohjelmasarja oli rakennettu ja suunniteltu erittäin hyvin, toteutus oli tuore ja raikas, kuitenkin perinteitä kunnioittava.

Toivon juuri tällaisia ohjelmia musiikin alueelta lisää, ja tietysti odotan, koska Iskelmä Suomi -ohjelmasarja tulee uusintana. Onko mitään mahdollisuutta, että sitä voisi netin kautta katsella vielä uudelleen?? Tämä on ihan oikeesti "must" -sarja!! Milloin siis tulee uusinnat???

Tuotantotiimiä kiittäen ja onnitellen,
Tiina Mattila, muusikko ja musiikinopettaja

Johannes

Iskelm-Suomi oli kaikkien aikojen parhaita sarjoja. Valitettavasti minulta jäi monta osaa näkemättä.

Toivon, että sarja saataisiin Areenaan vielä vaikkapa kuukaudeksi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook