YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 10: Perutaan häät

Julkaistu keskiviikkona 23.01.2013 0 kommenttia 77 suositusta

maanantai 8.4. klo 21.00

Mitä iskelmä on nyt? Tietääkö joku? Iskelmä on aina muuttunut vaikkakin hitaasti. Se on imenyt ajastaan vaikutteita ja sekoittunut uusiin tuuliin. Tämän päivän iskelmä elää murroksessa. Sillä on perinteiset elinympäristönsä tanssilavoineen ja tangomarkkinoineen, mutta perinteellä on paljon haastajia.

Osa iskelmästä elää traditiosta, osa erkaantuu siitä koko ajan kauemmaksi. Popin ja rokin vaikutus on muovannut iskelmää jo vuosikymmeniä ja radioiden rooli on lisännyt murroksen voimaa. Missä iskelmän raja kulkee? Onko raja-aidoilla enää mitään merkitystä? Mistä nykyiskelmä imee voimansa?

Iskelmä-Suomen 10. eli viimeisen osan päähenkilöt ovat Tero Vaara & Mamba, Anne Mattila, Suvi Teräsniska, Kaija Koo, Tuure Kilpeläinen, Tauski ja Simo Silmu.

Lue lisää:
Iskelmä-Suomen käsikirjoittajan Pekka Laineen haastattelu sarjan päätöstunnelmissa.

Suosittele77 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

13.4. Teemalauantai: Kylä New Yorkissa

Lauantai-iltaa vietetään New Yorkin Greenwich Villagessa. Paul Mazurskyn hurmaava elokuva Nuoruuteni Greenwich Village kertoo 1950-luvun boheemista taiteilijaelämästä. Illan dokumentissa perehdytään Villagen 1960-luvun musiikintekijöihin, jotka antoivat äänen kokonaiselle sukupolvelle.

20.4. Teemalauantai: Ukulele!

Ukulele on pieni soitin, joka tekee suurta comebackia maailmalla. Ukulele-illassa nähdään soittimen jännittävää historiaa ja uutta tulemista käsittelevä dokumentti, tapaillaan Ohukaisen ja Paksukaisen kanssa Honolulu Babya ja hullaannutaan huikean The Ukulele Orchestra of Great Britainin konsertissa. Anarkiaa ukulelessa!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook