YLE Teema

 

Kino Klassikko

Käärmeennahkatakki (12)

Julkaistu keskiviikkona 09.11.2011 1 kommenttia 162 suositusta

sunnuntai 28.4. klo 18.00

Käärmeennahkatakki eli The Fugitive Kind on Tennessee Williamsin Orpheus Descending -näytelmän filmatisointi. Sidney Lumetin vuonna 1960 ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Marlon Brando, Anna Magnani ja Joanne Woodward.

Marlon Brando näyttelee kitaraa soittava kulkuria Valentine "Käärmeennahka" Xavieria, joka pääsee pikkukaupungin putiikkiin töihin. Hänen pomonsa Lady Torrance (Anna Magnani) kaipaa seuraa samalla kun tämän mies tekee kuolemaa kaupan yläpuolella. Lady Torrance ei kuitenkaan ole ainut nainen, joka on kiinnostunut tulokkaasta.

 Elokuva on esitetty aikaisemmin Teemalla 25.12.2011.

Lisätietoa ohjelmasta

The Fugitive Kind, USA 1960. O: Sidney Lumet. N: Marlon Brando, Anna Magnani, Joanne Woodward.

Suosittele162 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

25.5. Teemalauantai: Brando!

Lokakuussa 1967 Marlon Brandoa kuljettanut lentokone laskeutui Seutulaan. Mitä suomalaiset ajattelivat kuulusta Unicef-lähettiläästä? Mitä Brando ajatteli Suomesta? Dokumentin jälkeen nähdään Arthur Pennin elokuva Armottomat, pääosissa Brando, Jane Fonda ja Robert Redford.

4.5. Teemalauantai: Vaarallista komediaa

Lauantai-ilta on omistettu amerikkalaiselle stand up -komedialle, vihaiselle huumorille ja yhteiskuntarauhaa häiritsevälle naurulle. Teemaillan tähti on amerikkalaisen sananvapauden ja hyvän maun rajoja koetellut koomikko Lenny Bruce.

Kommentit

Orpheus

No viimeinkin nähdään Brandon Käärmeennahkatakki. Kiitos! Jospa Viettelysten vaunukin vielä ilmestyisi ruutuihimme ja Valkoinen kuiva kausi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook