YLE Teema

 

Perjantain Kino

Kätketty (16)

Julkaistu torstaina 18.03.2010 0 kommenttia 198 suositusta

perjantai 21.12. klo 21.45

Itävaltalaisen Michael Haneken Ranskassa ohjaama psykologinen trilleri palkittiin vuoden 2005 parhaana eurooppalaisena elokuvana. Monitulkintaisen, arvoituksellisen kertomuksen langat ulottuvat pariisilaisen porvarisperheen taustoista Ranskan siirtomaamenneisyyteen.

Georg ja Anne (Daniel Auteuil ja Juliette Binoche) elävät rauhallista keskiluokkaista perhe-elämää Pariisissa. Georg on television suositun kirjallisuusohjelman juontaja, pariskunnalla on teini-ikäinen poika ja tiivis ystäväverkosto. Avioliiton arki on turvallista ja onnentäytteistä, kunnes postiluukusta tipahtaa videokasetti. Se kestää pari tuntia ja kuvaa pariskunnan asuntoa ulkopuolelta.

Nauha saa jatkoa. Poliisi ei voi asialle mitään, koska varsinaista uhkaa ei voida todistaa. Sitten videokasetteja seuraa sarja häiriintyneitä piirroksia ja muuta materiaalia, jotka tuntuvat viittaavan Georgen historiaan - menneisyyteen, josta hän ei ole kertonut kenellekään, edes Annelle. Nimettömän uhan edessä porvarillisen rauhan illuusio alkaa murtua.

Lisätietoa ohjelmasta

Kätketty (Caché), Ranska 2005. Ohjaus: Michael Haneke. Pääosissa Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Annie Girardot, Maurice Bénichou. (16)

Suosittele198 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teeman elokuvafestivaali 2012

Viisi päivää elokuvan juhlaa keskiviikosta sunnuntaihin 12.-16.12., klassikkoja ja uutuuksia, Metropoliksesta Vertigon pyörteiden kautta elokuvaan Be Kind Rewind.

22.12. Teemalauantai: Vauvoja ja lapsia

Kaksi ainutlaatuista dokumenttia, kaksi hurmaavaa, hauskaa ja liikuttavaa näkökulmaa maailmaan lasten silmin: Thomas Balmèsin Vauvat ja Mark Cousinsin Ensimmäinen elokuva. Syyskuinen teemailta uusitaan katsojien toivomuksesta.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook