YLE Teema

 

Perjantain Kino

Kun Harry tapasi Sallyn... (12)

Julkaistu keskiviikkona 22.01.2014 0 kommenttia 50 suositusta

perjantai 31.1. klo 21.00

Kun Harry tapasi Sallyn on nykyaikaisen rom comin eli romanttisen komedian ohittamaton perusteos. Nora Ephronin kirjoittama ja Rob Reinerin vuonna 1989 ohjaama hyväntuulinen ja silti todentuntuinen komedia päivitti koko genren ja suorastaan loi kaavan, jota varsin uskollisesti noudatellaan vielä melkein neljännesvuosisata myöhemmin. Voivatko mies ja nainen olla ystäviä? Voivatko ystävykset mennä yhdessä sänkyyn? Huomaako mies jos nainen teeskentelee orgasmia?

Elokuvan pääosissa ovat Meg Ryan ja Billy Crystal. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford ja Lisa Jane Persky. Elokuvan kirjoitti rom comin suurimpiin vaikuttajiin kuulunut käsikirjoittaja ja ohjaaja Nora Ephron (1941-2012). Hän sai elokuvasta parhaan käsikirjoituksen Bafta-palkinnon ja oli Oscar-ehdokkaana.

Kun Harry tapasi Sallyn esitettiin osana Nora Ephronille omistettua Teemalauantaita 12.10.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry Met Sally), USA 1989. O: Rob Reiner. N: Meg Ryan, Billy Crystal

Suosittele50 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Peukalokyydillä vihille (S)

Audrey Hepburn ja Albert Finney ovat pääosissa romanttisessa komediassa, joka kertoo pariskunnasta, jonka väliin riitaisastakin avioliitosta suuri osa on vietetty Euroopan maanteillä. Ohjaus Stanley Donen.

1.2. Teemalauantai: Johnny Cash

Hieno aikalaismuotokuva Johnny Cashista uransa huipulla vuonna 1969 sekä uusi koskettava dokumenttielokuva laulajalegendasta ja hänen manageristaan, jälkimmäisen ohjaajana itsemurhan tehneen managerin poika.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook