YLE Teema

 

Lähtöjä (12)

Julkaistu maanantaina 04.02.2013 7 kommenttia 90 suositusta

torstai 10.10. klo 23.15

Sellonsoittajan elämä muuttuu perinpohjaisesti kun hänen orkesterinsa lopetetaan. Entinen muusikko saa kuitenkin uuden mahdollisuuden: hän alkaa opetella hautajaisvalmisteluja perinteiseen japanilaiseen tapaan. Yojiro Takitan ohjaama Okuribito eli Lähtöjä voitti parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin vuonna 2009.

Lisätietoa ohjelmasta

Lähtöjä (Okuribito), Japani 2008. Ohjaus Yojiro Takita. Pääosissa Masahiro Motoki, Tsutomu Yamazaki, Ryôko Hirosue.

Suosittele90 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Bergmanin videot

Uudessa kuusiosaisessa tv-sarjassa kuuluisat elokuvantekijät eri puolilta maailmaa perehtyvät Ingmar Bergmanin 1711 vhs-kasetin kokoelmaan, puhuvat suhteestaan Bergmaniin sekä pohtivat elokuvien tekemisen ja elämän peruskysymyksiä.

12.10. Teemalauantai: Naisten kuvia

Nora Ephronille omistetussa teemaillassa nähdään Ephronin kirjoittama superhitti, romanttisen komedian moderni klassikko Kun Harry tapasi Sallyn sekä Chick Flicks, dokumentti naisille tehtyjen Hollywood-elokuvien historiasta.

Kommentit

Kiitos japanilaisesta

Tämä elokuva oli todellinen helmi! Niin kaunis ja vaikuttava, todella oscarinsa ansainnut. Kuolleiden käsittelystäkin tehtiin taidetta ja
huumori ja suru yhdistettiin niin kauniisti. Lisäksi upea musiikki teki siitä täydellisen nautinnon myöhäisillassa. Kiitos Teemalle!

Anonyymi

Katsoin eilen myös, ja liikutuin syvästi. Todella hieno elokuva, kiitos Teemalle! Toivottavasti elokuva tulee uusintana vielä, jotta voin suositella ystävilleni.

Kiijulli

Hieno elokuva, kaikki oli kohdallaan: tarina, tyypit, kuvaus, tempo. Sai tunteet liikkeelle, herkistymään. Siihen aikaan kun tämä elokuva voitti oscarin, poikani matkusti Japaniin. Pyysin häntä tuomaan tämän elokuvan sieltä. Ei tuonut, mutta Yle toi nyt sen pitkän odotuksen päätteeksi. Olin lukenut hieman tämän elokuvan juonesta, joten tiesin mitä odottaa. Hienoa vainajan kunnioitusta Japanissa.

Vaaditaan uusintaa!

Aivan upea ja liikuttava elokuva. Näitä lisää ja Lähtöjä-elokuvasta ehdottomasti uusinta!

Mene ja tiedä...

noista Oscareista. Yleensä niillä palkitaan hyvävelikerhon jäsenet pienessä Hollywood insider -piirissä.

Tämä oli elokuvana jotain aivan muuta. Kuvaus ja hahmot aivan huippuluokkaa. Uskomattoman hienosti siroteltu ripaus huumoria ja tilannekomiikkaa vaikean aiheen tiimoille. Tarina joka kuljetti ja samalla opetti. Kaikki palaset loksahtivat kohdalleen kellosepän tarkkudella.

Harvemmin sitä katselee niin lumoutuneena ja pala kurkussa lähes koko elokuvan ajan.

Ehdottomasti kaikkien aikojen leffojen kymppikerhoon kertaheitolla.

mies 45

Ari-さん

Hienoa jokaista meitä koskettavia tunteita esiintuova kuvausta, ja tietenkin upeaa näyttelijäsuoritusta. Kaikki vielä taustoitettu kauniilla musiikilla, ja sello soi.. Ehkä joku toinenkin tunsi kosketuksen omista "kipeistä" asioista.

mies, 60 v.

Olen nähnyt tämän elokuvan aiemminkin, mutta uudestaan oli katsottava, niin upea se on. Siinä on kaikki kohdallaan. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän mietin sitä, ettei kaikenlaisen turhan parissa pidä kuluttaa aikaa. Sen sijaan kaiken sivistävän ja sielua jalostavan parissa. On tässä vielä vähän aikaa tulla tyyneksi, suureksi ihmiseksi. Kiitos, Teema.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook