YLE Teema

 

Kino Klassikko

Loma Roomassa

Julkaistu perjantaina 27.01.2012 0 kommenttia 180 suositusta

sunnuntai 25.3. klo 18.00

Iki-ihana Loma Roomassa avaa Audrey Hepburnille (1929-93) omistetun minisarjan Kino Klassikossa.

Loma Roomassa on romanttinen komedia prinsessasta, joka Roomassa karkaa omille teilleen ja kohtaa jymyjuttua metsästävän lehtimiehen. Audrey Hepburnin vastaparina nähdään Gregory Peck. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Rooma, ikuinen kaupunki, sekä Vespa.

Kruununprinsessan ja lehtimiehen rakkaustarina sai ensi-iltansa vuonna 1953. William Wylerin ohjaama elokuva oli nuoren Hepburnin läpimurto näyttelijänä, ja se toi Hepburnille naispääosa-Oscarin.

Elokuvan käsikirjoitti Hollywoodin mustalle listalle vasemmistosympatioidensa vuoksi joutunut Dalton Trumbo. Käsikirjoitus toi myös Trumbolle Oscarin, mutta sen vastaanotti Trumbon sijasta elokuvan lopputeksteihin merkitty Ian McLellan Hunter.

Oscar tuli myös elokuvan puvustuksesta.

Elokuva on esitetty edellisen kerran Teemalla osana Audrey Hepburn -teemailtaa 8.1.2011.

Lisätietoa ohjelmasta

Loma Roomassa (Roman Holiday), USA 1953. O: William Wyler. N: Audrey Hepburn, Gregory Peck.

Suosittele180 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rakastunut Pariisissa

Stanley Donenin ohjaama romanttinen musikaalikomedia kertoo kirjakaupan ujosta filosofitytöstä ja muotikuvaajasta, joka ryhtyy tekemään tytöstä huippumallia. Pääosissa Audrey Hepburn ja Fred Astaire.

Charade - vaarallinen peli (12)

Cary Grant ja Audrey Hepburn ovat pääosissa romanttisessa jännityskomediassa, jossa nuori leski kohtaa Ranskassa komean muukalaisen ja joukon outoja rahantavoittelijoita. Stanley Donenin elokuvaa on nimitetty "parhaaksi Hitchcockin elokuvaksi, jota Hitchcock ei tehnyt".

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook