YLE Teema

 

Uusi Kino

Metropia (12)

Julkaistu perjantaina 18.01.2013 0 kommenttia 48 suositusta

maanantai 4.2. klo 23.15

Aikuisten animaatioelokuva Metropia (12) on painajaismainen kuvaus uudesta Euroopasta, jota isoveli valvoo. Öljy on loppumassa maailmasta, ja jättimäinen metroverkosto yhdistää Euroopan eri puolilla olevat kaupungit.

Päähenkilö, tukholmalainen Roger yrittää pysyä poissa metrosta, hänestä se on epämukava, ja joskus hän kuulee vieraita ääniä päässään. Lopulta hänen on pakko laskeutua maan alle. Siellä hän kuulee oudon äänen päänsä sisällä ja ajautuu yhä oudompiin salaliittokuvioihin. Roger saa selville, että hänen elämäänsä ohjaillaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Päästäkseen vapaaksi hän tarvitsee supermalli Ninan apua. Vai onko se Nina joka tarvitsee Rogeria?

Rogerin hahmo on saanut äänen näyttelijä Vincent Gallolta. Elokuvan muina ääninä ovat Juliette Lewis, Stellan ja Alexander Skarsgård sekä Udo Kier. Omaperäisen, valokuviin perustuvan animaatiotyylin on luonut Martin Hultman.

Terry Gilliamin Brazil-elokuvan mieleen tuovan Metropian on ohjannut Tarik Saleh vuonna 2009. Graffititaiteilijana aloittanut, sittemmin tv-toimittajana ja dokumentaristina ansioitunut Saleh on ohjannut myös muun muassa Lykke Lin musiikkivideoita.

Metropian tv-ensi-ilta oli virtuaalimaailmoille omistetussa Teemalauantaissa 25.2.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Metropia, Ruotsi 2009. Animaatioelokuva, ohjaus Tarik Saleh, tuotanto Kristina Åberg. Ääninä Vincent Gallo, Stellan Skarsgård, Juliette Lewis, Udo Kier, Alexander Skarsgård. (12)

Suosittele48 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Hiljainen viikko (12)

Tampereen elokuvajuhlilla palkittu Hiljainen viikko on draama sattumanvaraisesta ampumavälikohtauksesta ja silminnäkijöiden syyllisyydentunnosta.

Brazil - tämän hetken tuolla puolen (16)

Terry Gilliamin ohjaama mustan huumorin höystämä scifi-trilleri kertoo virkamiehestä, joka unelmoi rakkaudesta ja paremmasta maailmasta. Rooleissa muun muassa Jonathan Pryce, Bob Hoskins, Robert De Niro ja Michael Palin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook