YLE Teema

 

Populaarimusiikki

MM-kisakonsertti Etelä-Afrikasta

Julkaistu perjantaina 07.05.2010 4 kommenttia 282 suositusta

MM-jalkapallokisojen aattona Sowetossa järjestetty jättikonsertti esitetään uusintana 17.7.

lauantai 17.7. klo 20.50

Soweton Orlando-stadionilta 10.6. suorana lähetetyssä kolmituntisessa FIFA:n huippukonsertissa lavalle astuivat mm. Black Eyed Peas, Shakira, Juanes, Alicia Keys ja John Legend.

Kansainvälisten huippuartistien lisäksi lavalla nähtiin suuria afrikkalaisia nimiä kuten legendaarinen eteläafrikkalaismuusikko Hugh Masekela, Mzansi Youth Choir, Soweto Gospel Choir sekä hiphop-artisiti K’NAAN. Mukana oli lisäksi sekä entisiä että nykyisiä jalkapallotähtiä ja muita julkkiksia.

Kisojen virallinen kisakappale oli Shakiran tekemä Waka Waka -niminen biisi, jonka latinolaulajatar esitti yhdessä eteläafrikkalaisen Freshlyground-yhtyeen kanssa. Stadionkonsertti lähetettiin suorana maailmanlaajuisesti.

Konsertin valmisteluista vastasivat samat tekijät kuin massiivisessa Live Earth 2007 -tapahtumassa, jossa 150 artistia esiintyi ympäri maailmaa vuorokauden mittaisessa spektaakkelissa lisätäkseen tietoisuutta ilmastonmuutoksesta.

Kaikki FIFA-konsertin tuotto menee kisojen viralliselle hyväntekeväisyyskampanjalle, jonka tarkoituksena on rakentaa 20 terveys-, koulutus-, jalkapallokeskusta ympäri Afrikkaa.

Lisätietoa ohjelmasta

FIFA World Cup Kick-Off Celebration Concert.

Suosittele282 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

24.7. Teemalauantai: Black & Proud!

Teemailta on omistettu mustalle musiikille, soulin voimalle ja jäljittelemättömälle James Brownille. Soulin kummisedän henkilökuvan jälkeen siirrytään mustan musiikin jättikonserttiin Zaireen vuonna 1974.

RiseUp - Reggaen avulla ylöspäin

Reggae on Jamaikan sielu, mutta myös avain menestykseen. RiseUp on ainutlaatuinen dokumentti reggaen sisäpiireistä, suurista tähdistä ja tuntemattomista tähteyden tavoittelijoista.

Kommentit

Anonyymi

Hienoa!! Täytyy katsoa! Viva la Brasil

Anonyymi

esiintyykö AKON?

Anonyymi

missäsne juontajat oikein viipyvät? Ei mitään tiedotusta, juontajien kuvat vaan välillä ilmestyvät ruutuun:::

Atro

Oli suurenmoista valmistautua konsertilla isoihin futiskisoihin. En tosin jaksanut ihan kolmea tuntia, mutta kahdessakin oli katsomista.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook