YLE Teema

 

Perjantain Kino

Rakastin häntä (7)

Julkaistu torstaina 30.05.2013 5 kommenttia 73 suositusta

perjantai 11.10. klo 21.00

Anna Gavaldan romaaniin perustuvassa romanttisessa elokuvassa eroamassa oleva nainen viettää kriisiviikonloppua appensa ja pienten lastensa kanssa loma-asunnossa. Naisen aviomies on juuri jättänyt tämän. Päivien aikana käydään läpi sekä miniän että appiukon elämän kipeitä kohtia ja rakkauksia. Apen kertoessa omaa tarinaansa asetelma kääntyy nurin: jättäminen on joskus rohkeutta ja jääminen pelkuruutta.

Vuonna 2009 valmistuneen, Zabou Breitmanin ohjaaman elokuvan rakastavaisina loistavat Daniel Auteil ja Marie-Josée Croze. Kolmannessa tärkeässä roolissa on Florence Loiret-Caille.

Anna Gavaldan kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä Viiniä keittössä.

Lisätietoa ohjelmasta

Rakastin häntä (Je l'aimais), Ranska 2009. O: Zabou Breitman. N: Daniel Auteil, Marie-Josée Croze, Florence Loiret-Caille.

Suosittele73 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

12.10. Teemalauantai: Naisten kuvia

Nora Ephronille omistetussa teemaillassa nähdään Ephronin kirjoittama superhitti, romanttisen komedian moderni klassikko Kun Harry tapasi Sallyn sekä Chick Flicks, dokumentti naisille tehtyjen Hollywood-elokuvien historiasta.

Bergmanin videot

Uudessa kuusiosaisessa tv-sarjassa kuuluisat elokuvantekijät eri puolilta maailmaa perehtyvät Ingmar Bergmanin 1711 vhs-kasetin kokoelmaan, puhuvat suhteestaan Bergmaniin sekä pohtivat elokuvien tekemisen ja elämän peruskysymyksiä.

Kommentit

ulla

ihana elokuva! surullinenkin, pisti miettimään...

Minna R

Niin ihana elokuva, jonka katseleminen keskeytyi siinä vaiheessa kun Mathilde kohtasi Pariisissa lapsensa kanssa entisen rakastajansa. Kertokaa miten elokuva päättyi, koko päivän olen harmitellut kun en nähnyt loppua :((. Saisiko tämän pikaisesti uusintana?!?

Ellu

Olin jo kommentoimassa, että Areenasta tietty näkee tämän, mutta ei tämä taida siellä ollakaan!
Haloo Yle, miksei ole Areenassa?
Suosittelen tätä kirjana, luin juuri viime viikolla, siinä kerrotaan enemmän myös mm. miniästä.
Kirjana tämä on nimellä 'Viiniä keittiössä' ja oli julkaisuvuonnaan Ranskan eniten myynyt romaani, Helsingin Sanomien mukaan.

Minna R

Kiitos vinkistä, täytyykin etsiä kyseinen kirja! Yle kommentoi FB:sa kyselyäni, että uusinta on tulossa muttei pikaisesti. Olin itsekin varma, että tämä olisi löytynyt Areenasta, mutta valitettavasti se ei siellä ole.

Yle Teema

Minna R kirjoitti:
Kiitos vinkistä, täytyykin etsiä kyseinen kirja! Yle kommentoi FB:sa kyselyäni, että uusinta on tulossa muttei pikaisesti. Olin itsekin varma, että tämä olisi löytynyt Areenasta, mutta valitettavasti se ei siellä ole.

Näillä näkymin uusinta on tulossa lokakuussa.

Tsuua / Yle Teema

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook