YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Synecdoche, New York (12)

Julkaistu tiistaina 27.11.2012 0 kommenttia 122 suositusta

keskiviikko 8.1. klo 21.45

Charlie Kaufmanin fantastis-realistinen elokuva kertoo sairaalloisesta newyorkilaisesta teatteriohjaajasta, jonka tuotannossa faktan ja fiktion rajat alkavat hämärtyä. Elämänmittaista, yhä mahdottomammaksi käyvää taideprojektia rakentavaa ohjaajaa esittää Philip Seymour Hoffman. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Catherine Keener, Samantha Morton ja  Michelle Williams.

Vuonna 2008 valmistunut Synecdoche New York ei saanut koskaan teatteriensi-iltaa Suomessa. Tv-ensi-iltansa tämä ainutlaatuinen elokuva sai Teeman elokuvafestivaalilla 2012.

"Milloinkaan kukaan missään ei ole käsitellyt olemisen rajallisuutta yhtä tarkasti, yhtä rehellisesti kuin Kaufman tässä elokuvassaan." Näin kirjoittaa toimittaja-kirjailija Anu Silfverberg esseessään Kiitos, Charlie. "Siitä on siksi puhuttava, edes tässä, sillä se on vuosituhannen ensimmäisen vuosikymmenen paras elokuva."

Anu Silfverbergin hieno essee elokuvasta on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

 

Lisätietoa ohjelmasta

Synecdoche, New York. USA 2008. O: Charlie Kaufman. N: Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Samantha Morton, Michelle Williams.

Suosittele122 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

11.1. Teemalauantai: Kolmen Palmun ilta

Teema esittää Matti Kassilan 90-vuotissyntymäpäivän aattona koko alkuperäisen Palmu-trilogian: Komisario Palmun erehdys (1960), Kaasua, komisario Palmu (1961) ja Tähdet kertovat, komisario Palmu (1962). Nyt kaikki yhdessä: ”Silmät tummat niin kuin syksyinen yö…”

A Single Man (12)

Muotisuunnittelija Tom Fordin esikoisohjaus on sydäntäsärkevä elokuva yhdestä päivästä rakastettunsa menettäneen professorin elämässä 1960-luvun alun Kaliforniassa. Pääosissa Colin Firth ja Julianne Moore.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook