A-Eurooppa: Myrsky ohi vai vasta tulossa?

Julkaistu keskiviikkona 09.03.2011 3 167

Kreikan työttömyysluvut ovat nousseet ennätyskorkealle.

TV1 torstaina 10.3. klo 21.05

Onko Euroopan talouskriisi ohi vai pahin myrsky vasta edessä?Onko Eurooppaan tulossa yhtenäinen pakolaispolitiikka?

Tunnin mittainen ohjelma A-Eurooppa istuutuu Strasbourgissa pöytään, jossa puhutaan pakolaisasiaa. Esillä on myös Euroopan talouskriisi niin maksajien kuin velallisten näkökulmista.

 

Pakolaisdirektiivi tulossa

Ohjelman ensimmäisellä puoliskolla käsitellään Euroopan tulevaa pakolaispolitiikkaa.

Egyptin, Tunisian ja Libyan tilanteet heijastuvat suoraan Välimeren pakolaistilanteeseen. Voiko pakolaisaalto ulottua Suomeen asti?

EU laatii parhaillaan pakolaisdirektiiviä, jota on valmisteltu jo vuodesta 1999 saakka ja joka on tarkoitus saada vihdoinkin valmiiksi ensi vuonna.

Ajatuksena on muun muassa täsmentää pakolaisen ja turvapaikan hakijan kriteereitä, heille myönnettäviä etuja sekä selventää hallinnollisia käytäntöjä.

Tällä hetkellä jokainen EU-maa hoitaa pakolaisasiat itsenäisesti.

Pakolaisasioista keskustelevat europarlamentaarikot Heidi Hautala ja Sari Essayah. Keskustelua vetää toimittaja Renny Jokelin.

Keskustelun lomassa nähdään EU:n sisäasioista vastaavan komissaarin Cecilia Malmströmin haastattelu.

 

Riittävätkö tuet?

Euroopan talouskriisi esimerkkimaina Kreikka, Portugali ja Irlanti on aiheena ohjelman jälkimmäisellä puoliskolla.

Riittävätkö jo sovitut tukirahat vai vieläkö jäsenmaiden on maksettava lisää? Saadaanko maksettuja rahoja koskaan takaisin?

Englanninkieliseen keskusteluun osallistuvat talouskomissaari Olli Rehn, europarlamentaarikot Gay Mitchell Irlannista, Markus Ferber Saksasta ja Elisa Ferreira Portugalista. Keskustelua vetää toimittaja Risto Makkonen.

Keskustelun lomassa nähdään muun muassa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Kreikan pääministeri Andreas Papandreun haastattelut.

 

Suosittele167 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 10.03.2011

Tämä keskustelu oli tarpeellinen ja avartava. Tällaisia suomalaisesta näkökulmasta tehtyjä ohjelmia ja haastatteluja tarvitaan lisää. Nyt puhuttiin asioista selkeästi ja mielenkiintoisesti. Ns. tavallinen ihminen tarvitsee tällaisia tietoiskuja. Itse olen historian- ja yhteiskuntaopin opettaja ja seuraan asiaa, mutta silti tämä oli erittäin hyvä ohjelma.

perjantaina 11.03.2011

Oli todella hyvä ohjelma! Avarsi valtavasti sitä mitä EU:ssa ajatellaan ja minne asioita ollaan viemässä.. Toivottavasti ohjelma tavoitti mahdollisimman monta ihmistä.

perjantaina 11.03.2011

Kiitos YLE:lle hyvästä ohjelmasta. Tällaisia lisää, ei riitä että vasta toukokuussan seuraava, vaan mieluummin viikottain, tai joka toinen viikko ajankohtaisista EU -asioista. Hyvä että englanniksi. Tämä on kurkistusta EU -maailmaan. Ei saisi pelätä, etteikö Suomessa katseltaisi keskusteluohjelmia, jota ovat in English. Jos siellä Brysselissä/Euroopassa on YLE:n reporttereita, miksi eivät enemmän näy tv:ssä Suomessa tällaisten keskustelujen vetäjinä. BBC:ssä, CCN:ssä ja Aljazeerassa on keskusteluohjelmia, mutta Suomessa ne pitäisi tuoda suomalaisille Suomen YLE:n kautta. Pidin todella. Lämmin Kiitos kaikille toteuttajille. Kiitos Risto Makkoselle kuin myös Renny Jokelinille.
Terveisin: Yhteiskuntatieteilijä, nyk. jo eläkkeellä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä