Vaalien välissä: Kuntien kujanjuoksu

Julkaistu keskiviikkona 04.12.2013 56 11

Vaalikauden välitentin juontavat Krista Taubert ja Jan Andersson.

TV1 keskiviikkona 11.12.2013 klo 21.05 - 23.00, uusinta torstaina 12.12. klo 11.05 - 13.00

Yle Areenassa 30 päivää

Massairtisanomiset, säästöt ja kurjistuva taloustilanne ovat päivittäisiä uutisia. Leveän elämän aika vaikuttaa olevan ohitse ja nyt pohditaan, mistä kaikesta luovutaan.

 

Vaalikauden välitentti

Suora ajankohtaislähetys Vaalien välissä: Kuntien kujanjuoksu laittaa puoluejohtajat jälleen vaalikauden välitenttiin ja kysyy, ovatko hallituksen suunnittelemat säästöratkaisut oikean suuntaisia – ja mitä niihin vastaa oppositio?

Kuntien kujanjuoksu-lähetyksen teemat, julkinen talous, hyvinvointivaltion tila ja palvelujen tulevaisuus, koskettavat kaikkia.

 

Kahdeksan eduskuntapuoluetta mukana

Lähetyksessä näistä aiheista ovat keskustelemassa kaikkien vuoden 2011 vaaleilla valittujen kahdeksan eduskuntapuolueen edustajat: puheenjohtajat Jyrki Katainen (Kok.), Jutta Urpilainen (SDP), Ville Niinistö (Vihr.), Paavo Arhinmäki (Vas.), Päivi Räsänen (KD), Carl Haglund (RKP), Timo Soini (PS) ja Juha Sipilä (Kesk.).

Lähetyksessä keskustelijoille varataan aikaa sanoa sanottavansa ja väitellä niistä, mutta perinteisen vaalipaneelin luonnetta ei tavoitella. Tentin toimittavat Jan Andersson ja Krista Taubert.

Tuotanto: Yle Ajankohtaistoiminta.

 

Suosittele11 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 11.12.2013

Puoluejohtajilta pitää kysyä, miksi Suomi ei vauhdita näkyvästi omalta osaltaan viisumivapautta Venäjän ja Eu:n välillä? Rahaa olisi tarjolla monta miljardia. Muutenkin nykykäytännön vallitessa ollaan epäreilussa asetelmassa, on kai turha paasata Venäjän integroimisesta länteen, puhumattakkaan sen ja Eu:n nuorison tulevaisuudesta!

keskiviikkona 11.12.2013

Vanhusten hoidosta viedään 300 miljoonaa euroa. Miten hallitus varmistaa muistisairaan ja liikuntakyvyttömän vanhuksen 24h hoidon kotona? Lisätäänkö omaishoidontukea vai palkataanko vanhuksille oma hoitaja kotiin? Olisiko mahdollista siirtää omaishoidontuki kelan maksettavaksi?

keskiviikkona 11.12.2013

Voisiko Kataiselta kysyä, että eikö hänelle merkitse mitään professoreiden näkemykset kuntauudistuksen ja sote-uudistuksen perustulainmukaisuudesta (esim. http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/akatemiaprofessori-kaarlo-tuori-kunta-ja-soteuudistuksesta-tama-peli-on-puhallettava-poikki/) ? Vai onko onko uudistus todella niin fantastinen, ettei perustuslakiakaan tarvitse noudattaa?

keskiviikkona 11.12.2013

Haluaisin kysyä Kataiselta ja Urpilaiselta:
1.Miksi hallitus on niin epäsuosittu?
2.Mistä johtuu, että hallituksen toimet näyttävät sähläämiseltä?
3.Miksi hallitus ei kykene antamaan toivoa paremmasta tulevaisuudesta?

keskiviikkona 11.12.2013

Opposition mielipide (erityisesti persut) on että kaikki on pielessä kunta-, ja terveysasioissa mutta mitään ei saa muuttaa. Itseasiassa se on koko persujen politiikan ydin.

keskiviikkona 11.12.2013

Haluaisin tietää puhutaanko nyt vanhustenlaitoshoidosta suurista ikäluokista vai heidän vanhemmistaan..
Itse olen "suuri ikäluokka", joka on vielä erittäin hyvässä kunnossa ja haluaa viettää mahdollisimman pitkään asumista omassa kodissa. Tietääkseni tämä on kuitenkin halvempaa yhteiskunnalle kuin laitoshoito. Ottakaa järki käteen päättäjät!

keskiviikkona 11.12.2013

Tomittajat voi sitten antaa puheenvuoroja tasapuolisesti, eikä esittää liikaa omia kommenttejaan.

keskiviikkona 11.12.2013

Puuttuuko hallitus Fortumin myyntiin. Parasta olisi puuttua ja äkkiä?
Miksi hallitus istuu aitiossaa ylimielisen näköisinä ja puhelimiaa räpläten kun oppositio puhuu?
Katainen miksi et vastaa kyselytunneilla Soinin kysymyksiin?

keskiviikkona 11.12.2013

Fortumin myyntiaikeet välittömästi puheeksi.

keskiviikkona 11.12.2013

Saisiko kannan pakkoruotsiin per henkilö?

keskiviikkona 11.12.2013

Kysykää jokaiselta puheenjohtajalta kuinka he voisivat parantaa yhteistyötä nostaakseen Suomen kurimuksesta. Mukaan konkreettinen esimerkki.

keskiviikkona 11.12.2013

Kysymys Jutta Urpilaiselle ja Jyrki Kataiselle: Mitä perustuslaki merkitsee teille ja voiko sen yli kävellä?

keskiviikkona 11.12.2013

40 vuotta työtä tehnyt ja veronsa maksanut kokee väistämättä tulleensa petetyksi: mihin hävisi terveydenhoito ja muu sosiaaliturva. eläkenetto on 1320: mihin se riittää?????

keskiviikkona 11.12.2013

Suomen hallituksen ja eduskunnan tulee pitää huolta Suomesta ja suomalaisista.
Miten on selitettävissä, että
- Suomi myy maataan eniten tarjoavalle – tätä nykyä venäläisille
- Suomi myy keskeisiä teollisuuden alojaan (laivanrakennusosaamista ym.) ulkomaalaisille – tätä nykyä venäläisille
- Suomi myy tämän päivän uutisoinnin mukaan sähköverkkonsa – ainakin ulkomaalaisille, mahdollisesti venäläisille
- Suomi antaa jatkuvaa tukea muille Euroopan maille – niille, jotka kertovat pankeistaan ja rahoitustilanteistaan ”muunneltua totuutta”
- Suomi antaa valtion ja kuntien hallinnon ja byrokratian olla kutakuinkin koskemattomana, vaikka valtion ja kuntien hallintoon lisättiin vauhtivuosina lähes mitä tahansa ”koordinaattoreita”
- Suomi suojaa kuntien palkansaajat uskomattomalla viiden vuoden irtisanomissuojalla samalla kun jatkuva irtisanomis- ja lomautusvirta kuohuu hyvin nopeassa tempossa yksityisellä sektorilla
- Suomi imee tavalliset peruskansalaisensa tyhjiin ja silittää myötäkarvaan sekä suurituloisia että EU-byrokratiaa vain säilyttääkseen kolmen A:n luottoluokituksensa??
Tavallisena akateemisena peruskansalaisena totean: anteeksi, että me tavissuomalaiset olemme olemassa.
Miten Suomen hallinto suojelee suurinta pääomaansa - kansalaisiaan?

keskiviikkona 11.12.2013

Työurien pidentämisestä: miksi ei palata siihen että lauantaina tehdään työtä???

Tuottavuus kasvaa...

keskiviikkona 11.12.2013

Kenraalit marssivat edellä; eduskunta pakkolomalle. Valtiopäivät lyhemmäksi ja kansanedustajien lomarahat pois.

keskiviikkona 11.12.2013

kuntien ja valtion talous ja poliitikot!

hyvät poliitikot niin hallituksessa ja oppositiossa.

Kummaltakaan puolelta ei kuulu oikeaa aitoa huolta valtion ja kuntien talouden nopeaan tasapainotukseen ennekuin velkataakka alkaa korkokuluineen painaa liikaa. BKT:n kasvun odotus ei pelasta kovilta päätöksisltä. Teistä yksikään ei vielä ole tehnyt yhtään tarvehdyttävää päätöstä, joilla sekä pelastetaan palveluja ja korjataan taloutta.

On kaksi isoa asiaa joilla päästäisiin liikkeelle.

Ensin pitää muuttaa valtiosääntöä niin, että presidentille palautetaan valtaoikeudet mm niin, että presidentti on pakko/ oikeus hajottaa eduskunnan tai hallituksen jos se tekee tappiollisen tulo- ja menoarvion. Perussääntö tulee olla se, että ei koskaan eletä yli varojen.

Lopetetaan malli- ja rakennehössötys ja tehdään aluksi oikea päätös jolla kuntien ja valtion palkkoja lasketaan 10-15 %. sitten tehdään aidosti uusi palvelu ja kuntakartta jossa on alle 100 kuntaa. Siinä on teille oikeaa politiikkaa.

En kuitenkaan näy tämän tapaista tahtotilaa viedä asiaa eteenpäin terveeseen suuntaan.

Euroopassa on vielä onneksi maita, joissa asiat on pysyvästi paremmalla tolalla kuin Suomessa.

Luottamukseni Suomalaiseen poliittiseen järjestelmään on mennyt. En usko, että tällä porukalla päästään nykyisestä ahdingosta.

Siksi muutan keväällä pois Suomesta!

keskiviikkona 11.12.2013

Fantastisen kiltit partiolaiset hallituksessa auttavat nyt vanhuksia puolitiehen kadun yli. Lumimyrskyt tukkivat tiet, katkaisevat sähköt ja puhelinyhteydet joten vanhukset jäävät päiviksi oman onnensa nojaan. Kuka on vastuussa kun apua ei tule ajoissa perille?

keskiviikkona 11.12.2013

Olen ollut tekemässä ja toteuttamassa Suomen mittakaavalla isompia integraatioprojekteja kuin tämä mukamas rakenneuudistus.

Tämä kuntien fuusio -härdelli on hoidettu amatöörimaisesti - siellä on jokainen puolue mukana ja siksi sitä jauhetaan.

Mitä rakennemuutoksiin tulee niin pystyykö nykyinen eduskunta tekemään päätöksen, että kansaedustajien määrä esimerkiksi puolitetaan. Nykyinen määrä on noin 100v vanhan instituution tulos, jolloin esimerkiksi Helsinkiin tultiin ihan muolla välineillä kuin pendolinolla. Jos kansanedustaja -katras haluaa olla esimerkkina niin säästäisimme 100 M euroa vuodessa.

keskiviikkona 11.12.2013

Montako työpaikkaa luotaisiin sillä, että suuripalkkaisten yrityspomojen palkat pienennettäisiin kohtuullisiksi? Jos joku saa vuodessa 700 000e, ja näitä jokuja olisi Suomessa esim. 1000 hlöä, se tekee yhteensä 700miljoonaa euroa. Jos se jaetaan kohtuullisella vuosipalkalla 25 000e, se tekee 28 000. Elikkäs sillä rahalla palkattaisiin 28 000 henkilöä vuodessa.

Tässä on yksi merkittävä syy Suomen rapautumiselle. Raha menee tiettyjen taskuun.

keskiviikkona 11.12.2013

Sosiaalityöntekijänä vastaan Räsäselle ja muille: AINA on tehty ennaltaehkäisevää työtä.
Ennalta ehkäisy ei vain yksinkertaisesti riitä: tarvitaan myös sairaala-laitos- ja muuta vastaavaa PALVELUA. Yksityiset palvelut joita tarjoillaan eivät ole vähävaraisten käytössä.

keskiviikkona 11.12.2013

Kuntaliitokset vaikuttavat rajusti maan arvoon. Jutta Urpilainen voisi kertoa miten Kokkolassakin tullaan rajoittamaan rakennuslupien antamista. Liitoskuntiin ei enää rakennuslupia myönnetä, kuka korvaa maan arvon romahduksen maanomistajille. Tampereella tilanne näkyy räikeästi.

keskiviikkona 11.12.2013

Tehottomaksi jäävät nämä rakenteelliset muutokset. Näillä toimenpiteillä ei valtion taloutta tulla tasapainottamaan. Turhautuneella mielellä katsoin tätä rakenneuudistuspakettia.
Tilanne vaatii radikaalimpia toimenpiteitä, ja seuraavassa muutama ehdotus.

Jokainen julkisen alan toimija leikkaa henkilöstökulujaan 15 % ja muita toiminnallisia kuluja 10 %. Ainoa poikkeus tästä on koulutussektori.

Jokaisen julkisen alan toimijan on teetettävä kattava ulkopuolinen ja riippumaton selvitys oraganisaationsa rakenteesta, toimivuudesta ja tehokkuudesta. Tehottomat ja toimimattomat toimintamallit on uudistettava.

Edistetään vanhusten mahdollisuuksia asua kotona mahdollisimman pitkään, kehittämällä omaishoitajien mahdollisuuksia ja kohdentamalla sairaanhoitoa kotiintehtäväksi.

Keskitetään kaikkien sosiaalisten etuisuuksien saaminen yhdelle toimijalle, yhden luukun periaate.
Varainsiirtovero arvopapereista nostetaan 6 %:iin, vero poistetaan asunto-osakkeista ja kiinteistöistä.

Haittaverot kolminkertaistetaan, mm. tupakka, alkoholi, makeiset ja vastaavat tuotteet. Rajoitetaan em. tuotteiden tuontia kiintiöllä.

Perintövero poistetaan kokonaisuudessaan, tällä siirretään varallisuutta nuoremmille, jolloin makaava varallisuus aktivoidaan

Palvelualojen arvonlisävero puolitetaan

Energiaverotusta kiristetään tuntuvasti, polttoaineet, sähkö jne. kohdennetaan verohyöty energian kulutusta vähentäviin toimenpiteisiin.

Verotusta kiristetään kaikissa tuloluokissa yhdellä prosenttiyksiköllä, yli 100 000 vuosituloissa kiristetään kahdella ja yli 200 000 tuloissa kolmella prosenttiyksiköllä.

Kotitalousvähennys kaksinkertaistetaan, edistetään työllisyyttä ja vähennetään harmaan talouden osuutta näistä töistä. Kotitalousvähennys, taikka sen kaltainen verohelpotus laajennetaan koskemaan taloyhtiöitten korjauksia.

AY-maksujen verovähennysoikeus poistetaan.

Asuntovelan verovähennysoikeus poistetaan, lukuunottamatta ensiasuntoja.

Elvyttävät toimet moninkertaistetaan nykyisestä, kohdennetaan infastuktuuriin ja kasvavan korjausvelan pienentämiseksi.

Eläkeikä nostetaan 64 vuoteen. Suuret eläkkeet leikataan asettamalla eläkekatto 4000:e euroon.

Lyhennetään koululaisten kesäloma alkamaa kesäkuun puolivälistä.

Ansiosidonnainen päiväraha poistetaan kokonaisuudessaan. Peruspäivärahaa korotetaan sadalla eurolla.

Poistetaan työajan lyhennys ja siihen liittyvät korvaukset.

Ns. 0-työsopimukset kielletään, asetetaan tietty viikottainen minimituntimäärä, esim 15 tuntia.

Jatketaan työntekijöiden koeaikaa vuoteen, pienennetään työnantajien riskiä työllistämisessä.

Sairauslomakorvauksiin tehdään uudistus, jossa kolme ensimmäistä päivää on työntekijän vastuulla, siitä eteenpäin siirrytään sairauspäivärahalle. Kolmen ensimmäisen päivän menetetyn työajan voi korvata myöhempänä aikana. Työnantaja velvoitetaan järjestämään työt siten että menetetty työaika on korvattavissa. Vuoden aikana kerätään +/- saldo, jos työntekijälle ei ole järjestetty mahdollisuutta korvata menetettyä ansiota, työnantaja maksaa kustannukset. Työnantajien säästöt sairauspäiväkuluissa korvataan nostamalla palkkoja.

Rajoitetaan ylityökorvaukset 30 %:iin. Tätä enempää ei ole mahdollista saada ylityökorvausta.

Kirkko erotetaan valtiosta, kirkot voivat periä jäsenmaksua toimintansa ylläpitämiseen. Hautaustoimi ja muut velvoitteet siirretään kunnallisiksi.

Siirretään turhat viikolla sijaitsevat arkipyhät, helatorstai ja loppiainen lauantaille.

Uusille yrityksille merkittävät verohelpotukset kolmelle ensimmäiselle toimintavuodelle, edellytyksenä työllistäminen.

Kohdennetaan yritystukia pysyvien työpaikkojen luomiseen, muutetaan yritystukien aikajännettä pidempikestoisiksi. Yritystuet muutetaan tulosvastuullisiksi, jos tuilla ei saada haluttua vaikutusta, ne peritään takaisin.

Tutkimukseen ja tuotekehitykseen kohdennetaan yritystukia huomattavasti nykyistä enemmän. Helpotetaan ja tuetaan tuntuvasti uusien innovaatioiden kehittämistä. Suoraa taloudellista tukea innovaatioiden tuotteistamiseen.

keskiviikkona 11.12.2013

Kunnat lomauttavat opetushenkilöstön säästötoimenpiteenä. Tämä tarkoittaa yhden oppilaan osalta puolen vuoden menetystä perusopetuksen kokonaistuntimäärästä.

Seuraavat Pisat vievät Suomen aivan eri kymmenluvuille. Samalla opettajien motivaatio itsensä ja erityisesti opetuksen kehittämiseen lamautuu pitkäksi aikaa.

Miten hallitus ja oppositio näkevät tilanteen?

Kysymys: "Rikotaanko perusopetuslakia opettajien lomauttamisella?" Laki takaa kaikille lapsille laadukkaat, turvalliset ja tasavertaiset opiskelumahdollisuudet.

keskiviikkona 11.12.2013

Olisiko syytä avata myös Soinin mikrofoni tai vaihtaa uuteen. Vai onko tarkoituksellista, että hänen kommenttinsa eivät kuulu samalla volyymillä kuin muiden?

keskiviikkona 11.12.2013

Kunnat maksavat sakkomaksuja kun eivät työllistä. Työttömien tilanteen parannukset ovat olleet aika monen siellä istuvan puheissa tärkeitä asioita vaalipuheissa. Miksi kunnissa ei työllistetä vaan maksetaan mieluummin sakkoja?

keskiviikkona 11.12.2013

Kuntien menoista saadaan pois palauttamalla palkat 2010 tasolle vähintään 2 000 000 000 €.
Siis 2 miljardia euroa. Julkishallinnon palkkataso on noussut viimeisen 10 vuoden jaksolla yli
10 % verrattuna yksityiseen sektoriin. Kun tiedämme, että yksityiseltä sektorilta tulevilta tuloilta
maksetaan julkisen sektorin palkat, niin näin ei tietenkään voi jatkua. Olen valmis pudottamaan tulotasoni 2010 vuoden tasolle, jos julkisjallinnon palkat pudotetaan samalle tasolle.
Näin ollen palveluista ei tarvitse tinkiä, mutta se ei tarkoita, etteikö niitä tärvitse tarkastella.
Politiikkojen on yhä helpompi kalastaa ääniä julkishallinnon työntekijöiltä, sillä heitä on niin paljon, ettei teollisuuden ja palvelujen varaan enää kannata satsata.

keskiviikkona 11.12.2013

Valkeakoskella rakennettiin 120 paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö ja nyt aletaan rakentamaan viereen 60 paikkasta. Ekassa 120 paikaisessa puolet on yksityisen tuottajan palvelua jotta pystytään vertailemaan kustannuksia. Tämä johti siihen että terveyskeskuksen vuodeosastoista toinen suljetiin tänä keväänä ja 13 vakanssia saatiin siirrettyä kotipalveluun ym. miuhin palvluihin. Eli tämä homma toimii jos vaan tehdään eikä höpötetä. Rakensimme omalla rahalla hoiva- ja kuntoutusyksikön mikä on säästänyt monin eri tavoin kalliinmasta erikoissairaanhoidosta syntyviä kustannuksia. Sydänpotilaita, avh poilaita, lonkka ym leikkausten jälkeisiä kuntoutuksia ym. hoidetaan ja kuntoutetaan. Samassa rakennuksessa toimii myös erittäin vaikeasti dementoituneiden osasto. Hyvät hoitajat, hyvät lääkärit ja oikeat sekä oikea-aikaiset päätökset ovat tarpeen jotta kustannusten nousu saataisiin hillittyä.
Terveisin Pekka "Kottara" Järvinen Valkeakoski

keskiviikkona 11.12.2013

Siis jos nyt lopettaisitte nämä jonninjoutavat höpöhöpöt! Tämä ei ole enää mikään hyvinvointiyhteiskunta. Lopettakaa se pakolaisten tänne haaliminen ja pankaa ulkomaiset opiskelijat maksamaan opiskelustaan ja asumisestaan ym. tai ottakoon näitä elätettäväkseen kaikki poliitikot ja muut näennäishumaanikot. Samaan rahaan voi lopettaa kaikki "kissanristäiset", johin verovaroja käytetään.
Juhani Sipilä voi lopettaa sen Eksoten kehumisen, siellä ei toimi mikään, Malluauton aikataulutkin on yli puoli vuotta vanhoja tuolla ilmoitustauluilla eikä autosta ole kylillä mitään tietoa, tehtyä käyttäjätutkimustakaan ei ole tehty niin, jotta siitä näkyisi mitä ihmiset oikeasti haluavat. Ajanvarausta ei voi tehdä toimipisteissä vain soittamalla !!! Labra- ym. hlökunnalla on kyllä aikaa selittää miksei voi ottaa näytteitä tms., kun siinä ajassa olisi jo kymmenen kertaa tehnyt toimenpiteen. Tässä on luotu järjestelmä, jossa kukaan ei vastaa mistään ja atk-järjestelmät on täynnä bugeja.Kun oltiin pienissä yksiköissä kaikki vielä toimi ja oli ihmisläheistä, nyt keskustellaan koneen kanssa jopa lääkärille ilmoittauduttaessa.
2008 jo sanoin ettei taantuma/lama/tai mikä lieneekään ennen vuotta 2014 taitu ja luulenpa että siitä se alamäki vasta alkaa.
Peruskoulu kannattaa pikimmiten lopettaa, siellä ei kukaan opi mitään. Muutoinkin Suomen koulujärjestelmä tuottaa enää vain näennäisosaajia.

keskiviikkona 11.12.2013

Niin ja joka tasolla lääkärit kehottavat hakeutumaan yksityispuolelle !!!!

keskiviikkona 11.12.2013

Kysymys Jutalle ja Jyrkille, teoilla ja sopimuksilla on aina seuraukset kuten myös rakennepaketilla. Vaaditte vakuuksia Euroopan vakuusmekanismilta vakuuksia ja niitä saitte. vakuuden vastineena luovuitte suomen osuuksista evm tuotoista. nyt evm on tuottanut voittoa - paljonko suomella jäi rahaa saamatta? vakuudet on nyt kalliimpia paljonko vakuudet nyt maksavat? vakuus käy sitä kalliimaksi suomelle mitä enemmän evm tuottaa. ystävällisesti Markku

keskiviikkona 11.12.2013

Klo 21.50 tauon fiiliksiä

Pressiklubin kommentaattorit lyttäävät keskustelun - 'ei saa mitään selvää rakenneuudistuksesta'.

Olisiko tällä mitään yhteyttä siihen että keskustelun puheenjohtajat eli YLEn 'edistykselliset' toimittajat näyttävät olevan ne ainoat porukan 'tosikonservatiivit'.
Heille saa koko ajan olla rautalangasta perustelemassa tarvitaanko rakennemuutosta, miksi sitä tarvitaan ja miksi se ei todellakaan ole vain yhden puolueen tai yhden hallituksen asia.

keskiviikkona 11.12.2013

Hyvät toimittajat saavat politikot näyttämään tyhmyytensä. Ja fiksut erottuu.

keskiviikkona 11.12.2013

Kritiikkiä pitää aina olla ja on todella tervettä, että kommentit saadaan nyt tuoreeltaan toimittajilta.
Silloin politiikkojen kapulapuheet saadaan ehkä tulkittua myös katsojille. Vaikka katsoit tämän ohjelman ja
saat toimittajien komentit, olen sata varma, ettet kuitenkaan päässyt sisälle kenenkään politiikon selkeään mielipiteeseen
mihinkään ohjelman aikana tulleeseen kysymykseen. Valitettavasti jokaisella on oma äänestys(ryhmä/kunta), jonka eteen he tekevät
kaikkensa saadakseen sen vallan ja kunnian ollakseen esillä. Tämä valitettavasti maksaa niille valtavasti, jotka ovat heikossa asemassa.
Olen aina äänestänyt, ja tulen myös äänestämään tulevissa vaaleissa, mutta miten voisimme jotenkin valvoa valitsemiemme päättäjien
lojaalisuutta.

keskiviikkona 11.12.2013

Miksi puhutte, että oppivelvollisuusikää pitää nostaa 17 vuoteen? Oppivelvollisuuspakko on Suomessa 25 ikävuoteen asti. Jos nuori ei hae koulutukseen niin hänet pudotetaan yhteiskunnan ulkopuolelle. Nuorisotakuu on pelkkää puhetta eikä lämmitä. Käytännössä vanhemmat huolehtivat suuren osan niistä alle 25 vuotiaista nuorista, joilla on ollut töitä, mutta eii koulutusta ja jos joutuvat työttömäksi. Nuori pakotetaan kouluun. Ei koulutus kaikkea ratkaise. Niistä 100 000 alle 25 vuotiaista nuorista suurin osa on kykeneviä työhön, eivät syrjäytyneitä tai edes vaarassa. Koulutususkovainen Suomi tekee näistä työihmisistä lainsuojattomia. Meillä on valtavan paljon työtä johon pystyy peruskoulun jälkeen tervejärkinen ihminen Ammattinormistolla kahlitaan työtä, ja pidetään turhaa koulutusta pystyssä. Esimerkki:Omaishoitajaksi riittää, että on omainen, ilman koulutusta. Ja omaishoitajat tekevät perushoitajatasoista työtä. Nyt todella pitää ottaa järki käteen. Verotuksen legitimiteetti murenee johdollanne arvon politikot.

keskiviikkona 11.12.2013

Jos voisitte aloittaa siitä että raajansa menettäneen ei tarvitsisi uusia säännöllisesti joitain anomuksiaan/etuuksiaan jotka ovat sidoksissa raajan olemattomuuteen. IHMINEN EI OLE TÄHÄNPÄIVÄÄN mennessä kasvattanut uutta raajaa menetetyn tilalle.

keskiviikkona 11.12.2013

Jos kaipaatte säästöjä niin ensin kannattaa aloittaa maataloustuista joita voidaan vähentää peräti 2Mrd € / vuosi ilman että tarvitsee leikata yhdestäkään sosiaalietuudesta penniäkään.

keskiviikkona 11.12.2013

Teollisuutta mm. metsäteollisuutta on tuettu monin verroin, siitä ei vaan ole puhuttu.

keskiviikkona 11.12.2013

Urpilaisen suomen kielen ohje. Älä jatkuvasti hoe mä mä mä luulen sitä ja sä. Käytä pronomia minä, sinä ettei mene ihan hirvittäväksi määkimiseksi.

keskiviikkona 11.12.2013

Keskustelu oksettaa. Puhutaan yhtä ja tehdään toista. Pisa tutkimus kertoo Suomalaisen yhteiskunnan eriarvoistumisesta. Ulkomaalainen turvapaikanhakija pääsee yhteiskuntamme kaiken kattavan palvelun piiriin puolessa vuodessa mutta kansalaiset riutuvat hoitojonoissa, lastensuojelua ei pystytä järjestämään määräajoissa jne, jne. Oma kansa, omat köyhät on unohdettu. Otetaan nyt vastuu ensin omista heikoista. Se on suomalaisen veronmaksajan tahto. Uskokaa nyt tämä lopultakin.

keskiviikkona 11.12.2013

Pelkkää keskustelua keskustelun vuoksi, konkretia on puuttunut jo vuosia. Ehdotan kaikkien valkokaulustyöntekijöiden tunti/viikko tms. pakollista ja palkatonta omaishoitajan sijaisuutta tai nuorten keskusteluapua tai muuta vastaavaa toimintaa.

keskiviikkona 11.12.2013

Tietääkö puoluejohtajat paljonko omaishoitajalla jää käteen vähimmillään kuukaudessa ?

keskiviikkona 11.12.2013

Juupa juu, kaikenlainen talkootyöhän täällä pannaan verolle. Jos harmaa talouskin haluttaisi kuriin, se olisi jo saatu kuriin, sen sijaan tehdään vaan kaikenlaisia lakeja, joita ei pystytä valvomaan ja suurimman huijarit kiertävät ne mennen tullen.

keskiviikkona 11.12.2013

Omaishoidon tuki on 374,51kuukaudessa eli 12,48 vuorokaudessa ja siitä verot pois !!! Ei tu summa minkä ruutu näytti !!

keskiviikkona 11.12.2013

Onkohan ollenkaan huomioitu, että Suomessa on täysin järjettömästi ylimitoitettu hallintojärjestelmä?
Suomessa on turhia virkamiehiehiä n. 240.000, joiden suora kulu on reilusti 22 miljardia, vähintäänkin.
Siis aivan turhia paperinpyörittäjiä, joilla ei ole todellisen hallinontarpeen kanssa mitään tekemistä.
Suomessa on hallinnon palveluksess 700.000 henkeä, ja sen lisäksi valtion vähintäänkin osittain rahoittamia henkilöitä +200.000 henkeä, eli yhteensä 900.000 henkeä. Huima luku, kun ajattelee että teollisuudessa on töissä n. 320.000 henkilöä. Siis mitään kestävyysvajetta vanhustenhuollon suhteen oikeasti ei ole olemassakaan, jos tuo järjetön, yli 15 miljoonan kansalaista vastaavan maan hallintoa "hieman " kevennettäsiin. Rahaa riittäisi vanhustenhuoltoon loistavasti, ja moneen muuhunkin yhteiskunnan ydintoimintoihin. Ymmärtääkseni yhteiskunnan tehtävä ei ole tukityöllistää yli 240.000 täysin turhaan henkilöä vain sen vuoksi, että se on kivaa ja mukavaa, kun rahat ei riitä yhteiskunnan perustoimintoihin.

keskiviikkona 11.12.2013

Jostain olen lukenut, että julkishallinnossa alkaa ola jo 25% kokonais palkansaajista. Tuosta saa käsityksen, että minua (yksityistä) palkan saajaa varten
on vähintään 0,5 "virkamiestä". Se taas tarkoittaa, että viranomastoiminta niin palvelujen kuin lupien kanssa pitäisi olla erittäin nopeaa.
Vaikka tuo luku kerrotaan kymenellä, niin parempa palvelua saa yksityiseltä, miksi?
Ennen sanottiin, että valtion (kunnan) leipä on pitkä, mutta kapea, nyt se on myös leveä ja erittäin pitkä. En voi olla mainitsematta vuosilomia,
jotka ovat aivat avaruudesta verrattuna yksityisiin. Sopivan työrupean kulluttua töissä pitää käydä jopa puoli vuotta/vuosi.

keskiviikkona 11.12.2013

Enpä ole vielä sitä koulua löytänyt, jossa täällä olisi erinomaiset tietokoneet - laitteet ei toimi, ohjelmat ei toimi ja lagaa, aikaa vaan menee - hoitakaa ensin järjestelmät ja laitteet toimiviksi, älkääkä hankkiko vehkeitä, jotka eivät toimi.

keskiviikkona 11.12.2013

1950 luvulla oli suomessa käyttössä hätäapu työt.Nyt olisi taas käyttöä esim vanhustenhoidossa .

keskiviikkona 11.12.2013

Vanhusten tehostetut palvelut kotiin jne ovat hieno ajatus, jos se vain toteutuu. Mutta suomalaisilla on karvaat kokemukset aiemmista erilaisten hoitolaitosten alasajoista, joissa avopalveluihin ei sitten hienoista lupauksista huolimatta satsattu lainkaan. Mielenterveyspotilaat on lähestulkoon jätetty heitteille, kun avopalveluita ei ole ja laitokset on suljettu.

keskiviikkona 11.12.2013

Voi Urpilainen Urpilainen, tuolla rahoitusjärjestelmällä tänne on luotu näennäisosaajia, koska koulusta pitää hinnalla millä hyvänsä saada ei-osaajatkin ulos, jotta rahat tulee sisään!!!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä