Puoli seitsemän lähtee ruokamatkalle

Julkaistu perjantaina 18.10.2013 0 38

Riina Malhotra (vas.) ja Hans Välimäki opettelevat tekemään perinteisiä lappilaisia kampanisuja. Oppaana Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martoista.

TV 1 tiistaista perjantaihin 22. - 25.10.2013 klo 18.30 - 19.00, uusinta maanantaisin ja keskiviikosta perjantaihin klo 11.05

Yle Areenassa 30 päivää

Kuinka taittuu raumalaisen lapskoussin kokkaaminen Sikke Sumarilta? Innostuuko Hans Välimäki lappilaisista kampanisuista?

Puoli seitsemän nostaa suomalaiset perinneruuat kunniaan. Toimittaja Riina Malhotra reissaa ruokaviikon kunniaksi ympäri maata julkkiskokkien kanssa ja etsii paikkakuntien tunnetuimmat herkut.

Maakuntien kulinaarisiin erikoisuuksiin pääsevät perinneruokamestareiden opissa tutustumaan Sikke Sumari, Markus Maulavirta, Hans Välimäki ja Akseli Herlevi.

 

Tiistaina 22.10.

Sikke Sumari tutustuu Raumalla lapskoussin saloihin.

Ps:n toimittaja Minttu Heimovirta ottaa selvää, voiko makean himosta päästä eroon hypnoosin avulla. Ruokaviikon ensimmäiseksi vieraaksi saapuu intohimoinen ruokaharrastaja, kitaristi Mikko Kosonen, joka tunnetaan myös laulaja Maija Vilkkumaan puolisona.

 

Keskiviikko 23.10.

Markus Maulavirta taituroi Kajaanissa rönttösiä.

Vieraaksi saapuu lähiruoan apostoli, yrittäjä Eeropekka Rislakki, jonka kanssa pohditaan mm. sitä, mistä luomu- ja lähiruokayritysten huono menestys Suomessa johtuu.

Toimittaja Minna Perovuo perehtyy koulujen kotitaloustuntien ruokalistaan ja perinneruokakiertueelta kotiutunut Riina Malhotra tuo studioon tarjolle rönttösiä.

 

Torstai 24.10.

Akseli Herlevi valmistaa lammasherkkua Lemin särää.

Vieraaksi saapuu näyttelijä ja esiintymisvalmentaja Jaana Saarinen.

Toimittaja Helena Lappeteläinen perehtyy ruualla viettelyn saloihin ja valmistaa viettelysten illallisen. Aisteja hiveleviä herkkuja nautitaan myös vieraan kanssa studiossa.

Toimittaja Totti Toivonen on syksyn ajan kulkenut pizzeriasta toiseen etsien Suomen suurinta pizzaa ja lähetyksessä selviää mistä päin maata kaikkein uhkeimpiin mittoihin yltävä pizza löytyy.

 

Perjantai 25.10.

Hans Välimäki taiteilee kampanisuja Rovaniemellä.

Vieraana on maatilalla arkeaan elävä näyttelijä ja tuottaja Olga Temonen.

Lähetyksessä tehdään matka vieraalle kotoisiin maisemiin. Toimittaja Alexandra Kral-Leszczynski osallistuu Ilomantsissa järjestettävälle lehmäleirille ja pääsee siellä valmistamaan omin käsin juustoa kyytön maidosta. Tätä herkkua tarjotaan lähetyksessä myös illan vieraalle.

 

Muualla verkossa

Puoli seitsemän

 

Suosittele38 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä