Rakkaudesta puutarhaan – Alan auttaa

Julkaistu perjantaina 26.07.2013 4 31

Alan Titchmarsh uudistaa Louise Rallin puutarhan japanilaisin sävyin.

TV1 torstaisin 15.8. - 19.9.2013 klo 19.00 - 19.45

Yle Areenassa 30 päivää

Puutarhuri Alan Titchmarsh jatkaa työtään Rakkaudesta puutarhaan -sarjan toisen tuotantokauden jaksoissa.

Nyt Alan tekee palveluksen ihmisille, jotka ovat uhranneet aikaansa muiden hyväksi, ja joiden oma puutarha on päässyt siksi huonoon kuntoon.

Kuinka ankeasta pihasta saadaan sellainen, että se tarjoaa omistajalleen kauniin, rauhallisen paikan kiitokseksi hyväntekeväisyydestä.

 

Puutarhan muodonmuutos

Kuusiosaisen sarjan (Love Your Garden) jokaisessa jaksossa Alan ja hänen ammattilaisensa pistävät yhden puutarhan uusiksi perustuksia myöten.

Muutamassa päivässä puutarha kokee huikean muodonmuutoksen – paikkaa hädin tuskin uskoo entiseksi. Miellyttääkö lopputulos omistajaansa?

 

Louise auttaa muita

Sarjan ensimmäisen puutarhan omistaja Louise Rall sairastui syöpään, kun hän oli raskaana. Siitä lähtien Louise on järjestänyt tempauksia kohtalotovereidensa hyväksi aina ulkomaita myöten.

Aikaa ei ole riittänyt puutarhanhoitoon ja takapiha on ala-arvoisessa kunnossa.

Alan lähettää talon emännän parin päivän lomalle, kerää kokoon oman tiiminsä, ja ryhtyy ideoimaan.

 

Itämaisia vaikutteita

Kuinka ankeasta puutarhasta saadaan sellainen, että se miellyttää silmää ja tarjoaa omistajalleen rauhallisen paikan, jossa voi lepuuttaa sieluaan ja ruumistaan.

Saadakseen ideoita japanilaistyylistä puutarhaa varten Alan tutustuu itämaisista vaikutteistaan tunnettuun puutarhaan Etelä-Englannissa samalla, kun hänen tiiminsä etsii sopivia kasveja pikkupihalle.

Tuotanto: Spun Gold/ITV, Britannia.

 

Lapsiperheelle Alan kunnostaa näyttävän pihan.

  

Jaksot

15.8. Japanilaispuutarha

Nyt Alan tuottaa iloa ihmisille, jotka omista vaikeuksista huolimatta ovat tehneet paljon toisten hyväksi, ja oma puutarha on siinä sivussa jäänyt vaille huolenpitoa.

 

22.8. Lapsiperheen paratiisi

Kun perheessä on useita lapsia ja osa vaatii erityshoitoa, puutarha jää helposti lapsipuolen asemaan. Tänään Alan aikoo tehdä suurperheen äidin iloiseksi.

 

29.8. Ruusuntuoksua

Ikäihmisetkin rakastavat puutarhaa vaikka sen hoitaminen on käynyt jo mahdottomaksi. 90-vuotias Iris saa Alanin käsissä viehättävän ruusutarhan, jossa voi muistella elämänsä hyviä hetkiä.

 

5.9. Pojan muistolle

Lapsen menetyksen tuska ei helpota ikinä. Pottin perhe vajosi masennukseen poikansa kuolemasta. Myös ennen niin kukkea puutarha pääsi rapistumaan. Voiko Alan lievittää perheen tuskaa hyvillä töillä?

 

12.9. Rauhan puolesta

Afganistanin sodan veteraani rakastaa puutarhaa, mutta ei pysty itse sitä perustamaan saamiensa vammojen vuoksi. Alan auttaa nyt perhettä luomaan uuteen kotiinsa rauhaa henkivän puutarhan.

 

19.9. Muistolehto

Vastasyntyneen menetys on kova isku. Alan löytää täydellisen paikan, johon perustaa levollinen puutarha jossa lapsensa liian varhain menettäneet vanhemmat voivat hiljentyä muistelemaan.

 

Muualla verkossa

Rakkaudesta puutarhaan (ensimmäinen tuotantokausi)

Alan Titchmarshin omat verkkosivut

 

Suosittele31 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 27.07.2013

Ihanan sympaattinen puutarhuri! Hyviä ja järkeviä vinkkejä jakelee.

lauantaina 17.08.2013

Ensimmäinen kausi oli todella hyvin tehty, mutta toisen kauden ensimmäinen ohjelma oli pettymys. Tosin asia oli hieno ja puutarhan muutoskin tehtiin hyvin, mutta miksi ohjelmassa oli toistettuna jopa neljä kertaa joitakin kohtauksia, useimmiten kolme kertaa. Jos olisi vain näytetty yhteen kertaan, olisi ohjelman kesto ollut se 20 minuuttia, minkä kesti ensimmäisen jakson ohjelmat.

sunnuntaina 01.09.2013

Piti tänään (1.9) katsoa torstain (29.8) jakso areenasta, mutta siinä ei ole tekstitystä....

maanantaina 02.09.2013

Hei, kokeilin itse juuri nyt katsoa ohjelmaa ja ainakin minulla näkyy tekstitykset. Jos ongelmat vain jatkuvat selaimesta riippumatta, kannattaa ottaa yhteys osoitteeseen palaute.tekniikka@yle.fi. Sieltä ollaan sitten henkilökohtaisesti yhteydessä palautteen antajaan ja koitetaan selvittää ongelma.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä