Seitsemäs taivas: Christer Lybäck

Julkaistu keskiviikkona 05.09.2012 3 174

Katupojasta kasvoi kirurgi ja menestyvä yrittäjä. Maarit Tastulan ensimmäisenä vieraana yrittäjä Christer Lybäck.

TV1 perjantaina 7.9. klo 22.00
Seitsemäs taivas perjantaisin klo 22.00, uusinnat sunnuntaisin klo 17.10

Yle Areenassa vuoden ajan

Eihän tässä näin pitänyt käydä! Miten on mahdollista, että Kakolan kundista ja Hagiksen tappelupukarista tuli menestynyt yrittäjä, lääketieteen tohtori ja taitava kirurginveitsen käyttäjä?

Christer Lybäckin uskomaton tarina alkoi 50-luvun Helsingin Hakaniemestä. Ensimmäinen käännekohta oli, kun isä kuoli Christerin ollessa 9-vuotias. Isän haudalla syntyi uusi Christer, joka päätti kostaa maailmalle nyrkit pystyssä. Christer joi brenkkua ja förasi bilikoita ja joutui vankilakierteeseen jo 16-vuotiaana. Hän oli Kakolan nuorin vanki 21-vuotiaana. Vankilassa hänet raiskattiin mutta viha ja kostofantasiat vain kasvoivat.

Ympäristö piti häntä toivottomana tapauksena. Mutta Hagiksen kundi ei antanut periksi, ei hyvässä eikä pahassa vaan oli ”valmis menemään läpi vaikka minkälaisen stebarin”. Mutta raudanluja tahtokaan ei riittänyt, apuun tarvittiin eristyssellissä murtunut sydän ja toisten ihmisten taikapiiri, ennen kuin elämä sai toisen suunnan. Vasta kun kuningas Alkoholi sai lopulliset lähtöpassit, Lybäckin elämä lähti nousukierteeseen.

Christer Lybäckin haastattelu aloittaa TV1:ssä Seitsemännen taivaan syksyn uusien ohjelmien sarjan. Lybäckiä haastattelee toimittaja Maarit Tastula. Tuotanto: Yle Asia.

 

Suosittele174 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 05.09.2012

Hei,

onpa hieno tarina selviytyjästä. Näinkin voi käydä. Tunnen sydämessäni vilpittömästi iloa hänen elämäntarinastaan.
Ihminen voi eri elämäntilanteissa muuttua pahaan ja/tai hyvään! Christer Lybäckin upea elämänkaari tuo lohtua ihmiselle, joka on elämän pohjalla: viina on viisasten juoma.

Elämä on epäoikeudenmukainen. Ihminen itsessään ei ole mitään.On vain loputon mahdollisuus. Mutta hän on loputtomasti vastuussa tuosta mahdollisuudestaan.Christer Lybäck käytti mahdollisuutensa:raitistui, luki ylioppilaaksi, lääkäriksi ja erikoistui kirurgiksi.

Samalla hänen kohtalonsa tuo vastuuta opettajille ja kasvattajille:kukaan ei ole toivoton tapaus. Rumasta ankanpoikasesta voi kehkeytyä joutsen!

ONNEA!

lauantaina 08.09.2012

Uskomaton elämäntarina ja aivan ihana lääkäri, nimimerkillä "kokemusta on":)))

maanantaina 10.09.2012

Luin TV-maailmasta Martta Kaukosen kommentin Maarit Tastulan menettelytapoista. Kaukonen kirjoittaa: "... Tastulan helmasynti on kysyä hyvin johdattelevia kysymyksiä, joilla hän saa haluamansa vastaukset".
Maarit Tastula on jo monen vuoden ajan osannut etsiä ja löytää ihmisiä, joilla on jotakin oleellista sanottavaa muille ihmisille. Kun hän istuu vieraansa vastassa kameroiden edessä, hän tietää paljon asioita, joita katsojat eivät tiedä, ja hän haluaa välittää niitä katsojille.
Miten ihmeessä se onnistuisi, ellei johdattelevien kysymysten kautta? Mielestäni Maarit Tastula on löytänyt erinomaisesti toimivan menettelytavan, jonka avulla 7. taivaan katsojat ovat oppineet tuntemaan epätavallisia ihmisiä ja heidän viisaita ajatuksia.
En halua ampua alas Martta Kaukosen kannanottoa. Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä.
Minun mielipiteeni on tämä: erittäin suuret kiitokset Maarit Tastulalle tähänastisesta ja paljon voimia vielä vuosiksi eteenpäin!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä