Voimala: Stressiä onnen tavoittelusta

Julkaistu maanantaina 18.01.2010 1 155

Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa kysyvät, miksi onnen tavoittelusta on tullut niin raskas asia.

TV1 keskiviikkona 20.1. klo 22.00

Selkä hajalla, uni ei tule ja ahdistaa – missä syy, kysyy Voimala.

Tasapainoinen ja onnellinen elämä on jokaisen ihanne. Suoritusyhteiskunnassa hankitaan monia taitoja ja erityisosaamista, jotta pärjättäisiin paremmin tietoyhteiskunnan nopeissa haasteissa.

Pahimmillaan onnellisen elämän tavoittelustakin tulee stressi. Kun ihminen ei ole enää sinut mielensä kanssa, niin tulos voi järkyttää psyykeä ja ruumista. On hälyttävää, että masennus on kaikkein yleisin syy, minkä vuoksi Suomessa siirrytään työkyvyttömyyseläkkeelle.

Inderjit Kaur Khalsa on suomalainen kundaliinijoogaopettaja, jonka kirja Voiman tie (Tammi 2009) opastaa itsensä tietoiseen tuntemiseen. Inderjit sanoo, että "kulloinenkin tunnetila on suorassa yhteydessä kehon terveyteen ja sen kuntoon."

Työterveyspsykologi Arto Pietikäinen tapaa työssään paljon uupuneita. Hän on kirjoittanut teoksen Joustava mieli (Duodecim 2009), joka tarjoaa muun muassa työkaluja kohdata elämään kuuluvaa luonnollista uupumusta, stressiä ja alakuloa.

Näyttelijä-ohjaaja Liisa Mustonen on pohtinut oman riittämättömyyden tunnetta. Hän sanoo, että "tiedämme, että pinnistely on hukkaan heitettyä energiaa ja että kärsimys ei kirkasta kenekään kruunua, mutta sen tiedon mukaan eläminen on maailman vaikein asia."

Reidar Wasenius on perehtynyt tietoisen mielen harjoittamiseen jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja luonut oman aivobic-menetelmänsä.

Voimala

 

Suosittele155 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 21.01.2010

Hatunnosto ammattitaitoisille toimittajille.
Vaikka asiaa ei oikein ole eikä ohjelma tunnu nousevan siivilleen niin harjaantunut kulttuuritäti pystyy täyttämään ohjelma-ajan tyhjällä sanahelinällä, ja rusinoilla.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä