Voimala: Turpiin vaan ja onnea!

Julkaistu maanantaina 11.01.2010 5 161

Marketta Mattila (vas.) ja Raisa Rauhamaa haastavat henkiseen muutokseen.

TV1 keskiviikkona 13.1. klo 22.00

Turpiin vaan ja onnea! Onko väkivalta suomalaisten erikoisosaamista?

Voimalassa keskustelemassa sosiologi Emmi Lattu, kulttuurihistorian dosentti Kustaa H. J. Vilkuna, toiminnanjohtaja Tomi Timperi ja Käpylän Pyövelinä tunnettu Jukka Järvinen.

Kevät Voimalan seurassa

Odotettu Voimala palaa ajassa kiinni olevan katsojan keskustelukumppaniksi keskiviikkoisin kello 22.00.

Voimala ei ole hetken lapsi. Seitsemässä vuodessa Voimalassa on tuuletettu aiheita, ihmisiä ja ilmiöitä vaikka miltä elämänaloilta.

Toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa toteavat, että ainakin se on varmaa, että aiheista ei vuonna 2010 ole pulaa. Tuleva vuosi ei näytä helpolta.

”Me uskomme että väistämättömät yhteiskunnalliset ongelmat haastavat ihmiset uuteen ajatteluun ja henkiseen muutokseen.”

Vaikka ajat kovenevat, Voimalassa ei haluta viettää ilotonta elämää. Voimalan naiset lupaavat etsiä ohjelmaan yllättäviä oman tien kulkijoita ja hilpeitä toisinajattelijoita, joiden jälkeen oma arki näyttää erilaiselta.

Voimala

 

Suosittele161 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 13.01.2010

Hei vaan, ja hyvää tätä vuotta! Mukavaa, kun Voimala palaa olkkariini :)
Minulla olisi yksi toive, joka syntyi luettuani hiljattain kirjan "Armoa työhön": voisiko kirjan tekijä Antti Kylliäinen vierailla joskus ohjelmassanne? Tämä oman tiensä kulkija ja työelämän tutkija saattaisi lisävalaista meille armollisuusoppiaan ja antaa oman persoonallisen osansa keskusteluun, jos aiheena olisivat aina ajankohtaiset työympäristöjen lisääntyvät vaatimukset, arvojen koveneminen ja toisaalta työyhteisöjen pinnallisuus ja työntekijöiden itsenäisyys vrt. yksinäisyys.

keskiviikkona 13.01.2010

Tämä Tomi Timperi kuulostaa entiseltä alkoholistilta ja puhuu kuin idiootti. En ymmärrä miten näin hyvin toimitettuun ohjelmaan on otettu mukaan tuollainen helppoheikki.

keskiviikkona 13.01.2010

Suomalaisesta väkivallasta puhuttaessa aina vedotaan sotiin ja nyt erityisesti isoonvihaan. Eikö muka muualla ole ollut sotia ja isojavihoja? Ja mikä selittää sen että Saksassa on väkivaltakuolemia vähiten Euroopassa?

keskiviikkona 13.01.2010

Samaa mieltä, olisin tiennyt useammankin, jolla on hiukan "arkisempi" katsontakanta ja tekevät samaa työtä. Tomi Timperi kuulostaa itse (entiseltä) pahoinpitelijältä/alkoholistilta/jotain välistä/molempia ja utopistilta. Pelottavaa, että tällainen ihminen oikeasti vastaa väkivaltaisten ihmisten auttamisesta...Kuulepa Tomi, kyllä sen pelon ilmapiirin lisäksi on väliä niin lapselle kuin hakattavallekin kuinka kovin ja usein se nyrkki heilahtaa. Ja mihin.Mustelman koolla on väliä. Täysin eri asia, jos tekee mieli lyödä kumppaniaan ja lyö seinää kuin että menee sen kynnyksen yli ja käy käsiksi. Eikö se juuri ole mainostamaasi hallittua aggressiota? Mieli tekee, mutta suuntaa lyönnin tavaroiden heittelyyn tai juoksulenkille? En pidä ihmistä luotettavana, jos väittää ettei koskaan ole ketään halunnut motata. Varmasti valehtelee. Ja mies vaan on yleensä fyysisesti vahvempi kuin nainen. Mikään väkivalta ei tietenkään ole hyväksyttävää, mutta elämän realiteetit olisi hyvä myöntää. Kyllä itsellä jäi traumat siitä kun äitiin käytiin käsiksi ja telottiin kunnolla, huutamisia ja riitelyä tai mitään pikku mäiskyjä en edes muista. Ja itse varmaankin olisin jatkanut isän puolella ollutta väkivallan sukupolvien kierrettä ellei fiksu ja vahva äiti olisi kaapannut meidät mukaan ja lähtenyt pakoon. Kannattaisi ehkä välillä kuunnella uhrejakin.

Muuten ihan hyvät haastateltavat, jotka puhuivat kovaa asiaa!

keskiviikkona 13.01.2010

Vähän asian vierestä. Vieläkö opettajilla on tapana laittaa, sikäli kun he niin voivat tehdä, pokkeuksellisen kilttejä oppilaita ja oletettuja häiriköitä sekaisin. Tämän he tekevät siinä toivossa, että kiltit rauhoittaisivat tuhmia oppilaita. Vaan tuhmat voivat tehdä kilttien koulutiesta tosi vaikean.

Vaan kilttinä rauhantahtoisena oppilaana minulla on kokemusta joutua istumaan luokan innokkaimman tappelijan viereen. Opettaja istutti minut täman sankarin viereen. ei nyt puhuta sattumasta mitään. Minä en oppinut tappelemaan, vaan minulla tuli paskat housuun. Ja minua alettiin kiusaamaan sen johdosta, että haisin paskalle. Kovin hyväksyttyä ei siis ole rauhantahtoisuus ja sopuisuus.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä