Arto Nyberg special: Helvetin enkelit

Julkaistu keskiviikkona 18.09.2013 44 83

Arto Nyberg matkusti pitkin Eurooppaa Hells Angels Nomadsin letkassa, jossa ajoi myös Mara.

TV1 tiistaina 24.9.2013 klo 22.30 - 23.10, uusinta perjantaina 27.9. klo 23.40 - 00.20

Yle Areenassa 30 päivää

Keitä ovat suomalaiset Helvetin enkelit ja miten sellaiseksi tullaan? Onko moottoripyöräkerhojen nimittäminen rikollisjärjestöiksi perusteltua?

Toimittaja Arto Nyberg matkaa Hells Angels Nomadsin letkassa Keski-Eurooppaan. Nyberg saa ainutlaatuisen tilaisuuden kuulla moottoripyöräkerhon omia näkemyksiä maineestaan ja toiminnastaan.

Suunvuoron saavat myös ministeri Päivi Räsänen (kd.), KRP, Helsingin poliisi sekä ilmiöön perehtyneet asianajaja Heikki Salo ja toimittaja Mikko Niskasaari.

 

Letkan perässä Unkariin

Ohjelma seuraa moottoripyöräkerho Hells Angels Nomadsin matkaa Helsingin kerhotiloista Unkarin Balaton-järvelle, jossa kesäkuun alussa järjestettiin Helvetin enkelien kansainvälinen kokoontuminen.

Arto Nyberg ei itse hypännyt moottoripyörän selkään, vaan ajoi kuvaajan kanssa autolla 18 Harley Davidson -moottoripyörän perässä Ruotsin, Saksan ja Tshekin läpi Unkariin.

Nyberg tutustuu kolmeen helsinkiläiseen Helvetin enkeliin. Miten heistä tuli kerhon jäseniä ja mistä jäsenten korostamassa veljeydessä on oikein kysymys?

Arto Nyberg Special: Helvetin enkelit on ensimmäinen kerhosta Suomessa tehty ohjelma, jossa myös sen jäsenet esittävät näkemyksiään.

Toimittajat: Arto Nyberg ja Liisa Akimof, Tuotanto: Yle yhteistyössä Production House.

 

Suosittele83 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 18.09.2013

Tämä on kyllä ihan pakko nähdä. On meinaan niin mielenkiintoista porukkaa.

tiistaina 24.09.2013

Mitäs se Lenin-setä sanoikaan hyödyllisistä idiooteista?

keskiviikkona 18.09.2013

Hyvä Nyberg!

torstaina 19.09.2013

Toimittajan tietäen varmasti hyvä ohjelma, on vaan aika nerokkaat esitysajat....Tuskin on ihan niin kovaa tavaraa, onkohan jostain tullut käsky....

tiistaina 24.09.2013

Puolet totta ja toinen puoli ehkä ei niin totta. Jotenkin tuohon tyyliin Nyberg taisi itse lainailla yhtä haastateltavaansa aamutelevisiossa. Dokumenttia on siis katsottava muistaen, että siinä ei kerrota kaikkea kaikista "enkeleitten" porukoista. Kannattaa miettiä, miksi ryhmä nyt halusi julkisuuteen. Kysymys saattaa olla perinteisestä menetelmästä, jolla parannetaan imagoa. Kun takavuosina erään valtion lastenkoteja syytettiin asukkaiden epäinhimillisestä kohtelusta, julkisuuteen ilmestyi raportti mallikodista, jossa asiat olivat kunnossa. Näin luotiin mielikuvaa siitä, että kaikissa kyseisen maan lastenkodeissa oli samanlaiset olosuhteet. Kenties Nyberg esittelee nyt vastaavan julkisuuskelpoisen mallikerhon?

lauantaina 28.09.2013

Helvetin Enkeleiden osalta tässä dokkarissa ei ollut mitään toista puolta, vaan myönnettiin kummatkin puolet. Osa on rikollisia ja osa on kunnollisia. Kummasti se kansa luottaa polisiinkin, vaikka osa on tehnyt jopa lastenhyväksikyttörikoksia ja tämä osa on saanut lievemmän tuomion normaalisti. Olet sinä ns. "lain" kummalla puolella tahansa, sieltä löytyy rikolliset ja "hyvä veli"-järjestöt. Voin sanoa, että sieltä "lain nurjalta" puolelta löydät luotettavimmat ystävät, sillä heillä ei ole omaa taloudellista etua ajateltavana. Golf-kerhoista ja kansanedustajista löydät epäluotettavimmat, koska heillä on sydämen paikalla kassakone ja enemmän maallista mammonaa menetettävänä!!

tiistaina 24.09.2013

On aivan selvää, että nämä ovat rikollisjärjestöjä. Näyttöä löytyy pilvin pimein ja suuri osa porukasta on vankilassa ja iso osa on ollut siellä. Voi näissä porukoissa pyöriä kunniallisiakin kansalaisia, mutta herää kysymys miksi? Varmaan muitakin jengejä olisi, mikäli rikollisuus ei kiinnosta. Kysymys lienee imagon kohottamisesta. Helvetin Enkelit ovat kohottaneet imagoaan erilaisin keinoin (mm. hyväntekeväisyys) eri puolilla maailmaa muutenkin. Ei tämä ole poikkeuksellistä, eikä varmasti koko totuus myöskään. Pitänee katsoa ehdottomasti.

tiistaina 24.09.2013

suomessa jengiläisiä on 17 ja noin 2 on rikosrekisteri. he ovat tavallisia työssä käyviä suomalaisia miehiä ja tämä on heidän elämäntapa ! älä yleistä, äläkä puhu jos et asioista mitään tiedä. T. jengiläisen tytär

tiistaina 24.09.2013

Kumman paljon rikollisuutta näihin "rehteihin" suomalaismiehiin vain liittyy.

tiistaina 24.09.2013

Eivät ole vissiin jääneet kiinni.

tiistaina 24.09.2013

siis helvetin enkeleitä on 17. muista kerhoista sen sijaan en tiedä. helvetin enkelit ovat ensimmäinen liivijengi ja jos haluat leimata moottoripyöräilijöitä niin valitse toinen kerho

tiistaina 24.09.2013

Opetelkaa nyt lukemaan Hells Angels Nomads jaoksessa on 17 jäsentä koko Hells Angels kerhossa Suomessa on enemmän jäseniä kun huomioidaan kaikki jaokset.

tiistaina 24.09.2013

Kun Arto Nyberg matkaa raportoimaan alueelle, joka herättää ristiriitaisia tunteita, on pakko katsoa mitä siitä seuraa:)-sirkka

tiistaina 24.09.2013

Nybergin toimittamana ei voi odottaa kuin asiallista pläjäystä. Erittäin mielenkiintoinen aihe. Sais tulla Artolta enemmänkin dokumentteja.

tiistaina 24.09.2013

Eiväthän nämä Helvetin Enkelit (täysjäsenet) itse sitä likaista työtä tee vaan " saavutettu etu " on se että alistetaan/pakotetaaan/uhkaillaan muita tekemään rikoksia ja tämähän tässä se ongelma on ! Kerätään suojelurahaa sun muuta. Rikosrekisteriin vedotaan aina, mutta ei välttämättä kovalla konnalla ole lainkaan rikosrekisteriä jos " asiat hoidetaan " em tavoin !
Jos et vieläkään ymmärrä niin: esim. huumekartelleissa isoin pomo voi olla aivan tuntematon henkilö !
Arto Nybergin ohjelmat ovat kuitenkin aina hyviä !

tiistaina 24.09.2013

Jos kyseessä on imagonkohotus (jota epäilen), niin miksi ylen kustannuksella?

tiistaina 24.09.2013

HEI! KANSALAISET!
SUURIMMAT RIKOLLISET TOIMII HELSINGIN ARKADIANMÄELLÄ JA NE TUNNISTAA PUVUISTA JA JAKKUPUVUISTA.
TÄÄ ON TOTUUS MINKÄ KAIKKI TIETÄÄ!!!!

lauantaina 28.09.2013

Asiaa :D

tiistaina 24.09.2013

The Mopot Show!

tiistaina 24.09.2013

Pelottavinta tässä on tämä homman tietynlainen romantisoiminen ja heidän toiminnalleen hyväksynnän hakeminen ! Näiden jengien kanssa tekemisissä olleena voin sanoa että lonkerot ulottuvat yhteiskunnan joka tasolle. Vaikka ihminen on ammatiltaan lakimies, pankinjohtaja tai melkein mikä tahansa niin tämän alakulttuurin ihannoiminen on aika yleistä. Eikä se että käy työssä ole mikään autuaaksi tekevä vaan tarjoaa mainion kulissin.
Ei viranomaiset huvikseen näiden" moottoripyöräharrastajien" perässä ole ! Kaikkeahan ei voi kertoa julkisuuteen jo salassapitovelvollisuuksien vuoksi. Julkisuudessa kerrotaan usein vain tuomioista joita jengiläiset ovat saaneet. Jengiläisillä on kuitenkin aika iso liuta juristeja jotka pitävät kunnia-asianaan puolustaa heitä, jota ihmettelen kovasti !
Ei tarvitse tässä maassakaan mennä kummoisenkaan kuntaan kun jo pian saa selville että mikä jengi ko kylässä vaikuttaa ja syrjäytyneille miehillehän jengi on houkutteleva vaihtoehto.
Kaikki %-jengit kertovat jo liivimerkeillään että " mikä on homman nimi ".
Hyvä että Arto on kuitenkin tehnyt ohjelman, niin saadaan vertailukohtaa sitten kun taas rytisee !

tiistaina 24.09.2013

Siis katsokaa ensin...miks ihmiset jotka ei mistään mitään tiedä, jaksaa jauhaa..mä supportaan ihan kybällä ♥

tiistaina 24.09.2013

Miten musta tuntuu et Arto Nyberg on liian sinisilmäinen partiopoika tekemään ohjelmaa Helvetin enkeleistä. Panevat Nybergiä ihan 6-0. Ohjelma menee ko ryhmän mainostamiseksi. Jokainen, joka on pörrännyt muuallakin kuin ylen studiossa, näkee mistä on kysymys. Porukka ei varasta eikä valehtele, sanoo eräs jäsenstä. Juupa juu, ei varasta ryhmän jäseneltä eikä valehtele heille. Voi höpsö Arto!

tiistaina 24.09.2013

Pikkukiva ja heppoinen ohjelma. Mitä muutakaan, sillä muuten olisi Nybergiltä ja Akimofilta jäänyt reissu tekemättä..

tiistaina 24.09.2013

Missä ovat naiset? Onko heidät on suljettu pois ja jos niin miksi ihmeessä? Moottoripyöräilyhän on harmitonta harrastelua johon luulisi myös naisten luontevasti sopivan.

keskiviikkona 25.09.2013

Helvetin Enkelithän on poikakerho, jonka jäsenet pukeutuvat nahkaan...
Naisia ei jäseniksi pääse, mutta siitähän ei haastattelija kysynyt, tai jos kysyi, niin vastausta ei esitetty dokumentissa. Mutta eiköhän siihenkin olisi joku opeteltu ja sisäistetty vastaus löytynyt.

torstaina 26.09.2013

Kyllähän Nyberg sitä kysyi ja sai vastauksenkin; on vaan päätetty ettei naisia oteta jäseneksi. Ei se sen ihmeellisempää ole.

perjantaina 27.09.2013

Juu, olinkin vähän ironinen.

tiistaina 24.09.2013

Harikkamaailmassa naisilla on se vähäpukeinen rooli.

tiistaina 24.09.2013

Arto Nybergiltä aivan aliarvoinen dokumentti. Odotukset olivat korkeammalla. Miksi hän jätti kokonaan huomioimatta sen, että tästä ja muutamasta muusta moottoripyöräjengistä on syntynyt yhteiskuntaan merkittävä pelkotila? Olkoot mielikuvat sitten syntyneet miten ovat! Ehkä tarkoitus oli oikaista vallitsevaa asennetta, mutta siinä Nybergiltä puuttui kriittinen ote aiheen käsittelyyn. Harmi.

tiistaina 24.09.2013

Tuo Riku jota tuossa haastateltiin on kyllä just kuin Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jukka Haapalainen. Ulkonäkö, eleet ja jopa ääni. Oisko velipoika....?

keskiviikkona 25.09.2013

Eikun se tähti...fuckin'dummy

keskiviikkona 25.09.2013

Ja Jouko oli laihtunut sitten viime näkemän...

lauantaina 28.09.2013

Taisi osua oikeaan....

lauantaina 28.09.2013

Herra Jumala sentään nuohan on ihan vajavaista porukkaa. Sääliksi käy kun kuuntelee niiden lapsellisia juttuja.

keskiviikkona 25.09.2013

Mikä mahtaa olla Nybergin motiivina kaunistella halvatun enkeleiden toimintaa? Likainen raha?

torstaina 26.09.2013

Asiallinen dokumentti, ei tuomitseva,karismaattisen oloisia äijiä.Tosin jälkikäteen ohjelman katsottuani tuli kyllä mieleen, että mitäs ryhmää olikaan haastateltu, oli niin siloitellun oloista välillä, ihan kuin isojen poikien nuorten miesten yhdistyksen sunnantaiajelun jälkimainingissa tehty raportti.Hyvin treenattu käsikirjoitus.OK JUTTU

perjantaina 27.09.2013

Helvetin lapsellista touhua, iso äijät ajelee mopoilla. Hyvä, ettei pärisytä huulia samalla. Sitten toimittajan tonttu menee verorahoilla fanittaan. Kiva olla Ylelllä töissä, kun rahaa on niin yllin kyllin ja itsekritiikki hukassa, että voi loosereiden perässä autoilla pitkin eurooppaa, kun toiset painaa hapot suussa töitä, että saataisiin mummoille muonaa.

perjantaina 27.09.2013

Luulempa että ääni muuttuu kellossa seuraavissa osissa. Ei se Nyberg mikään tollo ole.

torstaina 03.10.2013

Mikä biisi soi vikana tässä dokkarissa? Kenen esittämä?

torstaina 03.10.2013

Biisi on nimeltään Kromikaunotar ja sen esittää Alwari Tuohitorvi.

Päivi
verkkotoimittaja

lauantaina 05.10.2013

Nyyperin ohjelma antoi minulle helpotuksen. Ei enää tarvitse itseni eikä perheeni puolesta pelätä Helvetin enkeleitä eikä ilmeisesti muitakaan täysin viattomia moottoripyöräharrastajia.

Hienoa todella. Hyviä kundeja.

Mutta jäi hyvin hieman kolkuttamaan nuo lehdisssä olleet jutut moottoripyöräkerholaisista vankiloissa. Siellähän taitaa olla syystä aika paljon jengiä. Tosin eihän se kerhoihin tietenkään kuulu eihän?

lauantaina 05.10.2013

Muuten Arto Nyberg vielä

Huonosti tehty juttu. Mm erittäin hajanainen eikä tietoakaan, mihin pyrittiin.

sunnuntaina 13.10.2013

Ohjelma oli huonoa journalismia. Nybergillä ei kritiikin häivää. Kaksi pyöräkerhon puhemiestä sai vapaasti puhua klubiaan puhtaaksi. Eikö voitu kysyä miksi kerhojen jäseniä on todistetusti saanut ankaria tuomiota rikoksista. Onko sen takia erotettu kerhoista? Miksi kerhoilla on rikollisjärjestön maine, jos aihetta ei ole?
Ahtisaaren turvamieskuvio oli aivan ihmeellinen. Kenne palkkaama mies oli? Miten voi olla Ahtisaaren turvamies, jos jossain ulkokehällä kävelee?

Mielenkiintoinen yksityiskohta: kuvissa yhden moottopyörän takavalo vilkkui koko ajan? Onko Suomen tieliikennelain mukainen?

torstaina 07.11.2013

...vai, että oikein SAI puhua klubiaan puhtaaksi!!! Taidat olla Räsäsen jengiä!!!
Muistaakseni Suomessa saa vielä puhua, mutta ymmärrän kyllä että harmittaahan se, kun noiden RKP:n, yms. hihhuleiden puheet paljastuvatkin kusetukseksi. Verorahoja tuhlattu vuosikaudet täysin turhaan moottoripyöräjengiläisten jahtaamiseen, ja nyt on jouduttu nöyrtymään, kun ei mitään löydykään.
Rikollisjärjestön maine luotu iltapäivälehtien sekä P.Räsäsen toimesta, jotta saataisiin rahaa lehdille ja eduskuntapaikkoja hihhuleille, jotka ovat nyt ikäänkuin "turvaamassa" Suomen kansaa.
Mielestäni olisi julkisen anteeksipyynnön paikka poliisilta, KRP:ltä sekä Räsäseltä, sekä heidän tulisi korvata kaikki aiheuttamansa haitta jengiläisille.
En siis ole jäsen, enkä pyrkimässäkään sellaiseksi vaan muuten vaan harmittaa tämä suuri huijaus, joka on onnistuttu viemään läpi medialukutaidottomalle kansalle.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä