Freetime Machos

Julkaistu maanantaina 20.12.2010 0 141

Dokumentin mörököllit ovat sympaattisia miehiä, osa-aikamachoja, joiden käteen istuu rugbypallon lisäksi imuri ja pölyhuiska.

TV1 keskiviikkona 1.1.2014 klo 22.55 - 00.20

Yle Areenassa 7 päivää

Matti loukkasi pikkurillinsä lumirugbyturnauksessa. Kipu oli kauhea, mutta Mikko ja muut joukkuekaverit vain nauroivat hänelle. Tosi mies katkaisisi vähintään jalan tai edes käden. Mutta että pikkurilli.

 

Ongelmista pienin

Oulun rugbyjoukkue on haasteen edessä. Jos pelit sujuvat yhtä nihkeästi kuin edellisellä kaudella, se tietää putoamista kakkosliigaan. Nokia-pestin Suomeen huuhtoma britti Roger valmentaa pohjoisen rugbynoviiseja parhaansa mukaan mutta epätoivoa äänessään.

Joukkueen puheenjohtaja ja primus motor Mikko puolestaan rekrytoi uusia pelaajia joukkueeseen - ainoana kiinnityksenään nuori espanjalaisnainen Ana. Ennen kauden alkua selviää, ettei Anan osallistuminen peleihin olekaan ihan mutkatonta, mutta se on joukkueen ongelmista pienin.

 

Ystävyys ja maksa koetuksella

Mikon perhetilanteet muuttuvat ja vapaa-aika vähenee samalla, kun Matti tarvitsisi parasta ystäväänsä enemmän kuin koskaan. Rogerin työpaikka Nokialla on uhattuna samalla, kun Jarmo purkaa IT-maailmassa saamiansa kolhuja kirjaksi. Tuomo taas ei voi sietää joukkueen maskottia, pumpattavaa Barbaraa.

Ystävyys, kestävyys, maksa ja huumorintaju joutuvat kovalle koetukselle kauden lähetessä loppuaan ja Mattikin ymmärtää, että vääntynyt pikkurilli oli lopulta aika pientä.

 

Enemmin selkäänsä ottaa

Dokumentti Freetime Machos tarjoaa harvinaisen esteettömän ja laajan näkökulman miesten perimmäisiin ajatuksiin.

Matti, Mikko ja muut elokuvan keskeiset henkilöt ovat pohjoisen karun maan kasvatteja. Maan, jossa Kekkosta saa haukkua, mutta ei Nokiaa. Jossa mies ottaa ennemmin puukon selkäänsä kuin valittaa naishuoliaan. Maan, jossa makuuhuone on suvunjatkamistehtävän mekaanista toteuttamista eikä nautintoja varten.

Pohjimmiltaan nämä mörököllit ovat sympaattisia miehiä, osa-aikamachoja, joiden käteen istuu rugbypallon lisäksi imuri ja pölyhuiska. He ottavat nöyryytykset vastaan tyyninä ja ilon hetket nöyrinä. Heihin rakastuminen ottaa aikansa, mutta maksaa vaivan.

Ohjaus: Mika Ronkainen. Tuotanto: Klaffi Productions, 2009. Tuotantomaat: Suomi/Saksa.

Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran joulukuussa 2012.

 

Suosittele141 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä