Historiaa: Pocahontasin elämä

Julkaistu perjantaina 17.09.2010 2 158

Tarina intiaanipäällikön tyttären Pocahontasin ja englantilaiskapteeni John Smithin rakkaudesta on kuin legenda.

TV1 keskiviikkona 22.9. klo 19.00

Tarina intiaanipäällikön tyttären Pocahontasin ja englantilaiskapteeni John Smithin rakkaudesta on kuin legenda. Mutta millainen rooli Pocahontasilla todella oli kahden kulttuurin kohdatessa?

1600-luvun alussa Espanja hallitsee isoja alueita Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Englannin kuningas Jaakko I ymmärsi, että hänen pitäisi toimia nopeasti saadakseen osuuden Uudesta maailmasta.

Ryhmä yksityisiä sijoittajia saa käskyn kerätä sopiva tiimi, ja seikkailijoiden ryhmää johtaa kapteeni John Smith. Tarkoituksena on saada aikaan pysyvä jalansija Amerikasta, mutta asuttaminen alkaa huonoissa merkeissä. Uudisasukkaat näkevät nälkää, ja monet sairastuvat ja kuolevat.

Epätoivoinen John Smith yrittää luoda kauppasuhteita intiaaniheimoon, joka ottaa tämän panttivangiksi. Kun miehen henki on vaarassa, nuori intiaanityttö pyytää heimopäällikkö Powathania säästämään tämän hengen. Tyttö on Pocahontas, Powathanin lempitytär.

Historiaa-ohjelma Pocahontasin elämä (Pocahontas und Captain John Smith - Liebe und Überleben in der Neuen Welt) kertoo, kuinka Pocahontas toimii kahden kulttuurin välillä sovittelijana, mutta kaikki uudisasukkaat eivät pidä hänestä vaan epäilevät tytön motiiveja.

Kun Smith haavoittuu ja joutuu palaamaan Englantiin, uudisasukkaat kertovat Pocahontasille, että mies on kuollut. Myöhemmin he kaappaavat tytön kiristääkseen tämän isää.

Vankeudessa Pocahontas käännytetään kristinuskoon, ja tyttö menee naimisiin tupakkaviljelijä John Rolfen kanssa. Uudisasukkaat halusivat käyttää Pocahontasia mannekiininaan houkuttelemaan uusia sijoittajia uuden mantereen valloittamiseksi, joten Pocahontas tekee matkan Englantiin. Siellä hän tapaa John Smithin, jonka on uskonut kuolleeksi.

 

Tuotanto: Westend Film & Tv Produktion, Saksa 2009.

 

Suosittele158 Suosittelee

Kommentit

torstaina 23.09.2010

Nykyään intiaaneja on vain reservaateissa, mutta muistan Pocahontasin tarinan myös piirrettynä versiona. Historia vie aina mukaansa.

keskiviikkona 11.05.2011

Intiaanit ovat ihastuttaneet minua jo pikkutytöstä, ja Pocahontas on lempihahmoni Disney elokuvasta ja on aina ollutkin enkä tule koskaan kyllästymään tarinaansa, nyt olen lukemassa kirjaa hänestä joka kertoo hänen todella eläneen.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä