Historiaa: Stalinin viimeinen juoni

Julkaistu keskiviikkona 25.08.2010 1 165

Dokumentti sisältää ennennäkemätöntä materiaalia Stalinin elämän aivan viime metreiltä.

Vain vähän ennen kommunistidiktaattori Josif Stalinin kuolemaa vuonna 1953, hän kehitti vielä yhden juonen: tällä kertaa kohteena olivat juutalaiset lääkärit.

Pravdan etusivulla oli suuri paljastus, jonka mukaan juutalaiset lääkärit yrittivät tappaa neuvostoliittolaisia arvohenkilöitä. Huhu sytytti valtavan juutalaisvihan Neuvostoliitossa sekä suurta ihmetystä Länsi-Euroopassa. Stalinin tarkoituksena oli luoda uutta kauhua, ja istuttaa juutalaisvastaisia mielipiteitä ihmisten mieleen.

Ykkösellä esitettävä dokumentti Stalinin viimeinen juoni (Stalin´s Last Plot, Ranska 2009) muistelee Neuvostoliiton totalitarismia ja loputtomia keinoja hallita ja aivopestä kansaa. Dokumentti sisältää ennennäkemätöntä materiaalia Stalinin elämän aivan viime metreiltä, sekä arvokkaita kommentteja, joita kertovat juutalaisten lääkärien vielä elossa olevat omaiset ja ystävät. Näin pääsemme seuraamaan mielenkiintoista tapahtumaketjua, joka valottaa Neuvostoliiton ja kommunismin historiaa lyhyen ajanjakson osalta, jota on tutkittu verrattain vähän.

Kesto: 52 min

Tuotanto: Roche Productions, Ranska.
 

Suosittele165 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 02.09.2010

Yleensä lääkärit eivät ole tappajia. On oltava rikosetsivä tai vakoilija, jotta pystyy paljastamaan valelääkärin.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä