Historiaa: Stauffenbergin valinta

Julkaistu torstaina 20.01.2011 1 143

Kreivi von Stauffenberg (Peter Becker) liittyi Hitlerin murhaa ajaneeseen salaliittoon. Kuva dokumentin dramatisoidusta osuudesta.

TV1 keskiviikkona 8.6. klo 19.00

Kreivi von Stauffenberg oli aluksi kansallissosialistien vankkumaton kannattaja, mutta lopulta hän liittyi Hitlerin murhaa ajaneeseen salaliittoon.

Kuinka aristokraattisesta upseerista tuli vastarintaryhmän keulahahmo?

Dokumentissa Stauffenbergin valinta (Stauffenberg - Die Wahre Geschichte) seurataan Stauffenbergiä kesäkuun 20. päivää vuonna 1944 hetki hetkeltä.

Hitlerin päämajassa Sudenpesässä räjähtänyt pommi olisi saattanut lopettaa sodan ja kansanmurhan. Salaliittolaiset olivat suunnitelleet Operaatio Valkyrian suistaakseen natsihallituksen vallasta, mutta kuin ihmeen kaupalla Hitler selvisi räjähdyksestä hengissä.

Miten hankalaa Stauffenbergin oli päästä tarpeeksi lähelle Hitleriä, ja miksi juuri taistelussa haavoittunut veteraani, jolla oli vain yksi silmä ja kolme sormea, oli paras mies tappamaan Hitler ja kaatamaan maan hallitus?

Tuotanto: ZDF, Saksa.

 

 

Suosittele143 Suosittelee

Kommentit

torstaina 27.01.2011

Stauffenbergin tarina oli minulle kovin hämärä ennen tuota dokumenttia. Muistin, että hänestä on tehty myös elokuva, jossa häntä esitti Tom Cruise.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä