Historiaa: Suurmufti ja natsit

Julkaistu torstaina 27.01.2011 16 112

Muhammad Amin al-Hussein oli kiivas antisemitisti. Hän löysi natseista hengenheimolaisia.

TV1 keskiviikkona 18.7. klo 19.00 - 19.55

Yle Areenassa 7 päivää

Vuonna 1921 Jerusalemin suurmuftiksi valittu Mohammed Amin el-Husseini oli kiivas antisemitisti.

Suurmufti oli kuudentoista vuoden ajan muslimien hengellinen johtaja ja 30 vuotta heidän poliittinen johtajansa. Jo elinaikanaan hän oli legenda, jota maanmiehet kunnioittivat ja viholliset halveksivat.

Suurmufti antoi täyden tukensa Kolmannen valtakunnan järjestelmälle yhdestä syystä: hän vihasi juutalaisia. Hän löysi natseista helposti hengenheimolaisia ja asuikin Berliinissä sodan aikana.

 

Koko arabikansan äänellä

Lehtihaastattelussa Mohammed Amin el-Hussein sanoi puhuvansa koko arabikansan suulla, kun hän toivoi akselivaltioiden voittoa maailmansodassa.

Natsihallinnon erikoisen liittolaisen tarina paljastaa dokumentissa Suurmufti ja natsit (Die Araber und der Holocaust - Turban und Hakenkreuz) uuden näkökulman toiseen maailmansotaan.

Tuotanto: Pinguin Film & RossPointFilm yhteistyössä: WDR / SWR / NDR / ARTE, 2009.

Dokumentti on esitetty TV1:llä edellisen kerran helmikuussa 2011.

 

Suosittele112 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 02.02.2011

Kaikkea sitä näytetään. Että eurooppalaiset kehtaakin! Ensin itse tappavat juutalaiset, ja sitten aletaan vielä vihjailemaan, että arabit jotenkin liittyy siihen kuvioon. Ei muulla tavalla kuin että nyt Israel pitää palestiinalaisia ghetoissa muurien sisällä ja tuhoaa heitä. Entisajan juutalainen = nykyajan muslimi.

Tällaisen dokumentin, jonka tarkoitus ei ole mikään muu kuin muslimivihan levittäminen, näyttäminen Suomessa on jo naurettavaa. Kun itse taistelimme natsien puolella, ja täältä lähetettiin juutalaisia ja muita sotavankeja, siviilejä ja pakolaisia kuoleman omaksi saksaan. Hohhoijaa. Olikohan sekin jonkin suurmuftin syytä...

Ja vielä saksalaisten tekemä dokumentti. Kuinka ollakaan.

keskiviikkona 18.07.2012

Taas tätä suomalaista suhteellisuudentajutonta sontamielipidettä. Verrataan keskenään tulitikkua ja tukkipuuta ja pidetään niitä samankokoisina. Niin kuin Lähi-Idän nykykonfliktia voisi suoraan verrata toisen maailmansodan aikaan. Voi hyvää päivää. Tuolla ajatuksenjuoksulla Suomessa ei saisi telkkarissa näyttää kuin salkkareita ja poliisisarjoja. Historiadokumentit ovat ehdottomasti kiellettyjä, niiden näyttäminen Suomessa on naurettavaa. Me haluamme elää ja haista pahalle omassa pikku komerossamme.

keskiviikkona 18.07.2012

Niin... pitäisikö Suomen siis palata itsesensuurin (ja muunkin sensuurin) aikaan kuten vielä 1980-luvulla? Suomella on pitkät perinteet sensuurissa; meillä on lopetettu tv-sarjoja kuin seinään (Monty Python) tai "materiaali ei ole saapunut maahan" (MacGyver). Nykyään YLE yrittää olla kaukaa viisas ja jättää kertomatta mitä milloinkin sensuroidaan, mutta onneksi internet ei armahda.

Suomi oli toisen maailmansodan aikana Saksan liittolainen. Suomesta Saksaan lähetetyt henkilöt on dokumentoitu melko hyvin ja joukkoon mahtui niin sotavankeja kuin vakoilijoitakin (itse asiassa Suomi suhtautui sodan aikana yllättävän löysästi selvästi todistettuihin vakoilutapauksiin).

Historiadokumentteja on aina syytä katsoa puolueettomalla asenteella. Dokumentti on aina kyseisen tutkijan tai ohjaajan näkökulma ja siinä voi olla kyseisen ohjaajan valitsemia painotuksia.

torstaina 03.02.2011

Juutalaiset ei oo koskaan edes uhonnu - saati määrätietoisesti suunnitellu tuhota arabeja. Töitä ovat järjestäneet. Nytkin palaa kaverit työn hakuun Israelin puolelle, kun eivät muualta saa.

Minkä arabimaan parlamentissa istuu juutalaisia. Ei missään. Mutta Knessetissä on arabeja!

Voitko löytää toista ihmiskryhmää, jota on kautta historian vainottu niin kuin juutalaisia.

Mm. aina joulun alla tulee tieto juutalaisten erityisestä juhlasta, jolloin he muistelee erityisesti sitä, kun hellenistinen kulttuuri yritti joskus 150 e.Kr. lopullisesti hävittää juutalaisuuden.

Eivät onnistuneet. Sen paremmin kuin faaraotkaan, tai Hitler. Jos suomalaiset erehty lähettämään (alle 10 juutalaista) - se oli raakalaismainen teko sekin.

keskiviikkona 18.07.2012

Marokossa ainakin kuninkaan ylineuvonantajaja on juutalainen (Andrey Azoulay, katso Wikiepediasta), ja on ollut juutalaisia ministereitä Marokon hallituksessa viime vuosina...tiedoksi vaan.

torstaina 03.02.2011

Historiadokumenttisarjassa Maailmansodan kurimuksessa kerrotaan myös natsien ja muslimien yhteyksistä, mm. Euroopan muslimeista koottiin osastoja SS-joukkoihin itärintamalle.

torstaina 03.02.2011

En muista ennen kuulleeni, että uskovaiset ovat ihannoineet hakaristiä.

torstaina 03.02.2011

"Ensin itse tappavat juutalaiset, ja sitten aletaan vielä vihjailemaan, että arabit jotenkin liittyy siihen kuvioon."

Uskomanton lause. Pitäisikö siis tosiasioista vaieta?

Suurmufti suunnitteli oman tuhoamisleirin järjestämistä ihan oikeasti.

Juutalaiset eivät ole koskaan aikoneet tuhota muslimeja siksi että he ovat muslimeja.

Muslimit ovat aikoneet tuhota juutalaiset siksi että he ovat juutalaisia monta kertaa.

Tässä on aika iso ero, vähän kuin yöllä ja päivällä.

lauantaina 05.02.2011

Gazan pakolaisleirit syntyivät ja kasvoivat Egyptin miehittäessä Gazaa 1949-67. Nykyäänkin Gazalla on raja myös Egyptiin, joten Israel ei millään tavalla päätä yksin sen rajaliikenteestä. Gazaa johtaa islamistinen terroristijärjestö Hamas otettuaan vallan vuoden 2007 verisessä vallankaappauksessa.

Gazan pakolaisleirit ovat siis arabien perustamia ja ylläpitämiä. Israelia niistä on turha syyttää.

sunnuntaina 20.02.2011

Vihdoinkin tulee totuus muslimeista. Tää heppu halusi toteuttaa vain sen mihin KORAANI käskee.
Koraanin mukaan muslimien "messias" lue antikristus ei voi tulla ennen kuin KAIKKI juutalaiset on tapettu.

tiistaina 29.03.2011

Kaikkien kannattaa muistaa esim. uskovaisten, ketkä tappoivat Jeesuksen(kuinkas ollakkaan, juutalaiset).

perjantaina 15.04.2011

Jeesuksen tappoivat pakanat (roomalaiset), mutta toki juutalaisten fariseusten kiihotuksesta.

Toisaalta kannattaa ajatella sitä, miksi Jeesuksen piti kuoleman ja mitä tapahtui sen kuoleman ja ylösnousemuksen seurauksena.

keskiviikkona 18.07.2012

Kannattaa katsoa kaikkien lähi-idän historiaa tuntemattomien erityisesti.
Paljon tietoa ja totuudenmukaisesti valmistettu dokumentti. Juuri tuo Israelin valtion perustamisajankohta on useimmille kriittisesti Israeliin suhtautuville tuntematonta historiaa.

keskiviikkona 18.07.2012

Erittäin hyvä näyttää suomalaisille mikä muslimi oikeasti on. Eurooppa ei ole vielä huomannut mitä islamistisen maailman tulo eurooppaan tekee. ei mitään hyvää ainakaan oikeusvaltioille. Tämä on muuten esitetty aiemmin jonkin vastaavan sarjan yhteydessä? Hyvä Yle. Kiitos

keskiviikkona 18.07.2012

Eiköpä liene suurmufti tehnyt saman kuin pieni Suomi eli katsonut, kuka on oman vihollisen vihollinen ja todennut, että siinäpä liittolainen. Kun hätä on suuri, ei ole varaa olla ronkeli auttajien suhteen. Sitten kun pullat on hyvin uunissa, voi toimia hygieenisemmin.

keskiviikkona 18.07.2012

Katsoin juuri äsken ohjelman. Asiallinen ja hyvä ohjelma, joka antoi uutta ja merkitävää tietoa natsien ja islamistien liitosta toisessa maailmansodassa. Ällistyttävää, että al-Hussein kielsi ohjelman mukaan jälkikäteen yhteytensä natseisin ja juutalaisten vainoamiseen.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä