Monica ja David

Julkaistu keskiviikkona 03.11.2010 0 148

Monica ja David ovat rakastuneita ja haluavat aloittaa yhteisen elämän.

TV1 perjantaina 2.12. klo 22.50 - 23.45

YLE Areenassa 30 päivää

Monica ja David ovat rakastuneita. He haluavat avioitua ja aloittaa yhteisen elämän - itsenäisesti. Se ei ole helppoa, sillä Monicalla ja Davidilla on Downin oireyhtymä.

Avioliitto Down-henkilöiden kesken on melko harvinainen osittain siksi, että aikaisemmin he kuolivat nuorina. Vielä 1980-luvulla heidän elinajanennusteensa oli vain 25 vuotta, mutta nykyään se on 60, ja jotkut elävät tätäkin vanhemmiksi.

Monican serkun kuvaama dokumentti tutkii pariskunnan valmistautumista häihin kuin kärpäsenä katossa. Vaikka Monican ja Davidin rakkaus on ilmiselvää, arjen ongelmat vaikuttavat heidän elämäänsä vääjäämättä.

Nuorille tärkeät rutiinit muuttuvat, kun pari muuttaa uuteen asuntoon morsiamen äidin ja tämän miehen kanssa. Välillä tuntuu, että heidän vanhempansa eivät halua päästää lapsistaan irti pelätessään, että yhteiskunta hylkii Down-ihmisiä.

Hulinan keskellä Davidilla todetaan diabetes, ja näyttää jo siltä, ettei nuorenparin itsenäisestä yhteiselosta tule mitään. Silti he kykenevät ottamaan vastuuta jos saavat siihen mahdollisuuden.

Tuotanto: cinemia, HBO:lle. USA 2009.

Dokumentti on esitetty TV1:llä aikaisemmin marraskuussa 2010.

 

Suosittele148 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä