Tosi tarina: Hanuri ja hattu

Julkaistu tiistaina 07.05.2013 5 44

Mircea Alecu soitti yhdessä muusikko Kimmo Pohjosen kanssa äitienpäiväkonsertissa Espan puistossa.

TV1 sunnuntaina 12.5. klo 18.45 - 19.15

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Muuttolintujen lailla saapuvat Suomeen keväisin Romanian ja Bulgarian romanit. He elättävät itsensä katusoittajina, kerjäämällä ja myymällä Iso Numero -lehteä. Jotkut onnekkaat ovat saaneet töitä maaseudulla pienyrityksissä.

Mircea Alecu tulee suvusta, jossa on aina oltu muusikoita. Hän on karaistunut hanuristi ja soittaa Helsingin kaduilla myös talvella. Mircea elättää 20 euron päivätuloilla Romaniassa asuvaa kuuden hengen perhettään ja kahta lastenlasta.

Mircea on soittanut kaduilla jo neljän vuoden ajan. Hän soitti yhdessä muusikko Kimmo Pohjosen kanssa äitienpäiväkonsertissa Espan puistossa.

Ohjaus: Erkki Määttänen ja leikkaus: Inga Bergström-Rausku, Yle 2013.

 

Muualla netissä

Tosi tarina

 

Suosittele44 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 12.05.2013

Turha ohjelma turhasta aiheesta. Ei todellakaan herätä muuta kuin ihmetyksen miten Ylen tuhlaakaan saamiaan verorahojamme. Maksakoot soittajat tuloistaan veronsa ja muut kaikki kulut kuten muutkin rehelliset yrittäjät EU alueella jolla taas hoidetaan oman maansa asiat kuntoon josta ovatkaan lähtöisin.
Esitysten taso ei mikään arvoista jotta viitsi jäädän kuuntelemaan. Mielummin annan rahat ja kannustuksen omia suomalaisia muusikoita varsinkin nuoria.

sunnuntaina 12.05.2013

Jaksat kuitenkin rustata noinkin pitkän kommentin tänne, vaikka aihe on mielestäsi turha.

sunnuntaina 12.05.2013

Mikä ihmeen totuus???
On varaa joka vuosi matkustaa Suomeen "kerjäämään". Ei minulla ole varaa matkustella vuosittain, vaikka on kokopäiväinen työnteijä. En ymmärrä.

sunnuntaina 12.05.2013

Ihan pehmeetä juttua. Lapsia alkoi tulla ! Suomessa on sosiaaliturva,Romaniassa ei hyvä. Menisi kotiin hoitamaan Romanialaisten asioita oikeudenmukaisemmiksi. Yle on käsittänyt väärin avoimen valtakirjan verorahoihin. Ottaa päähän kun katselee tätä "vääryyttä" mitä muut ovat joutuneet kohtaamaan.

Petkuttaa, ihan oikea sana. Meitä Suomalaisia tässä petkutetaan. Ensin nämä niin sanotut avuntarvitsija ja sitten YLE.

maanantaina 13.05.2013

Kaikella kunnioituksella toimentulonsa eteen ponnistelevia musikantteja kohtaan on kuitenkin sanottava -- ja toivon Kimmo Pohjosenkin ajattelevan tätä -- että tilanne voi olla aika tukala, jos joku tulee elävöittämään kaupunkikuvaa sellaiseen paikkaan, jossa ihan oikeasti asuukin ihmisiä.

Esimerkiksi tuohon omalle nurkalleni, Hakaniemen McDonald'sin ja Sokoksen väliin, parkkeerannut hanuristi onnistuu terrorisoimaan koko takanaan aukevan Paasipuiston asujaimistoa, jos sattuu olemaan ikkunat puistoon päin. Mies soittaa Tonavan aaltoja yhtäjaksoisesti koko virka-ajan joka päivä. Se on sinänsä huikea suoritus, mutta meidän perhe joutuu pian muuttamaan toisaalle vain tämän yhden kaverin takia, sillä musiikki kantautuu ja kaikuu yllättävän voimakkaasti, vaikka olemme jopa soittajaan nähden hänen takanaan.

Jos satut, Kimmo, tämän lukemaan, et viitsisi käydä vinkkaamassa kaverille, että vaihtaisi välillä paikkaa esim. Ympyrätalon nurkalle tai ihan minne tahansa muualle. Korvat kaipaavat välillä lepoa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä