Ykkösdokumentti: Hätätila 11.9.2001

Julkaistu maanantaina 29.08.2011 4 170

Ihmiset eri puolilla maailmaa järkyttyivät kuullessaan syyskuun 11. päivän tapahtumista.

TV1  maanantaina 5.9. klo 21.30 - 23.00

YLE Areenassa 7 päivää

Syyskuun 11. päivän terrori-iskut muuttivat maailmaa peruuttamattomasti. Kuinka poliittiset päättäjät ja tavalliset kansalaiset reagoivat iskuihin, jotka olivat vieneet heidät uudenlaisen sodan etulinjoille?

 

Järkytys Valkoisessa talossa

Turvallisuusneuvonantajana toiminut Condoleezza Rice kertoo dokumentissa (9/11 - State of Emergency) uutisten aiheuttamasta järkytyksestä, vihasta ja turhautumisesta Valkoisessa talossa. Ensimmäisten iskujen jälkeen hän kävi kiivaan puhelinkeskustelun presidentti Bushin kanssa.

 

Bush luki kirjaa lapsille

Bushin henkilökuntapäällikkö Andrew Card kertoo, kuinka hän kertoi presidentti Bushille kauhistuttavat uutiset syyskuun 11. päivän aamuna, kun presidentti oli lukemassa koululaisille lastenkirjaa floridalaisessa koulussa.

 

Puolustusministeri Pentagonissa

Puolustusministeri Donald Rumsfeld kertoo olleensa Pentagonissa, kun kolmas kaapattu matkustajakone törmäsi rakennukseen ja auttaneensa turman uhreja. Dokumentissa haastatellaan myös neljännen koneen kidnapattujen matkustajien omaisia.

 

Matkustajien omaiset kertovat

Osa matkustajista ehti soittaa rakkailleen kuullessaan kidnappauksesta. Kun matkustajat kuulivat omaisiltaan jo toteutetuista itsemurhaiskuista, he päättivät hyökätä kaapparien kimppuun. Vaikka kaikki koneen matkustajat kuolivat, he estivät konetta törmäämästä uuteen kohteeseen, jossa olisi väistämättä kuollut paljon ihmisiä.

Tuotanto: BBC 

 

 

Suosittele170 Suosittelee

Kommentit

maanantaina 05.09.2011

11.9.2011 on yhdysvalloissa iso muistotilaisuus
Tenth Anniversary Memorial Ceremony at the World Trade Center Site

jonka moni maa varmasti näyttää livenä,toivottavasti yle näyttää sen? silloin näkyy mm tornien paikalle rakennetut muistomerkit,vesiputous ja sitä kiertävä pronssinen taso jossa kaikkien menehtyneiden nimet.

maanantaina 05.09.2011

Tähän asti olen olen ollut 11.9.2001 virallisen kertomuksen kannalla mutta en enää. Kylläpä oli mauttomin ykkösdokumentti ikinä!!!! Kokoomusko tämän maksoi? Ei mitään kritiikkiä toimintaa kohtaan? Kukaan ei Ylellä ole muuta mieltä asioiden laidasta!? poliitikkojen ääni kuuluvilla mutta ei yhtäkään poikkitelaista tai muuta todistusaineistoa sisältävää materiaalia. On niin paksua paskaa että lupamaksun lopetan jos tämänlainen kritiikitön hampaattomuus ei lopu. Olette moraalitonta roskaa tästä ettenpäin...

tiistaina 06.09.2011

"Kokoomusko tämän maksoi?"
Hehh... oliko toi provo vai pitääkö minunkin alkaa uskoa siihen, että
tänne kirjoittavat oliot jostain tuolta tosi tosi kaukaa :-D
Päivän parhaat naurut!

tiistaina 11.09.2012

Olipa tekijä(t) ketä tahansa teko on väärin, siis se itse isku.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä