Kotikatsomo: Ilonen talo

Julkaistu tiistaina 03.07.2012 4 166

Pikku Ruut (Marika Gröhn) ja äiti (Milka Ahlroth) kahvipöydässä.

TV1 sunnuntaisin 8. - 15.7. ja 29.7. klo 21.05 - 22.05

Yle Areenassa 7 päivää

Ilonen talo (16) on Kreeta Onkelin samannimiseen romaaniin perustuva kolmiosainen televisioelokuva.

Elokuvan perhe sortuu moniin ongelmiinsa ja yhteisö kääntää sille selkänsä.

Elokuva kertoo perheen kahden tyttären kiirastulesta ja irtautumisesta kodin ankarista oloista ja repivistä suhteista kohti omaa elämää.

 

Äidin juominen riistäytyy

Tomperin perhe - isä, äiti, Birge ja Ruut - asuu pienellä paikkakunnalla isän synnyintalossa. Isä on seudun ainut poliisi, äiti tarjoilija ja tytöt toistensa parhaat kaverit.

Äiti kaipaa kaupunkiin, isompiin ympyröihin. Äiti juo, mutta asia pidetään vain perheen tiedossa. Kun isä kuolee, äidin juominen riistäytyy käsistä.

Tytöt jäävät yksin, mutta uskottelevat ulkopuolisille, että kaikki on hyvin vaikka äiti on viikkokausia tietämättömissä.

Kun äiti yrittää jonkin aikaa olla juomatta, perheen elämään tulee toivoa. Perhe suunnittelee muuttoa kaupunkiin, äiti haaveilee opiskelusta ja ammatinvaihdosta. Tyttöjen toiveet kariutuvat ja koko häpeä paljastuu, kun humalainen ja sekava äiti ilmaantuu riehumaan tyttöjen koulunpihalle.

 

Sisaret ajautuvat erilleen

Toisessa osassa Ruut ja Birge lähetetään sijaiskotiin, kun äidin alkoholismi pahenee. Kun he palaavat toiveikkaina kotiin, kamppailu äidin kanssa ajaa sisaret erilleen ja riitoihin.

Päätösjaksossa äidin elämä kulkee kohti tuhoaan. Birge muuttaa pois, Ruut vetäytyy yksinäisyyteen ja haluaa selvittää syitä heidän kohtaloonsa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Maria Ruotsala. Rooleissa Milka Ahlroth, Carl-Kristian Rundman, Jessika Grabowski, Anni Ojanen, Marika Gröhn, Emmi Kukkonen, Taisto Reimaluoto, Martti Suosalo. Tuotanto Kinoproduction / Risto Salomaa, 2006.

Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran syksyllä 2006.

 

Suosittele166 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 30.07.2012

hei miksi tätä ohjelmaa ei voi katsoa enään täältä yle areenasta koska haluaisin nähdä tämän jaksot ja olen kuusitoista niin et moikka

maanantaina 30.07.2012

Hei Jenna!

Jokainen Ilosen talon jakso on katsottavissa netissä tv-esityksen jälkeen 7 päivän ajan. Nyt katsottavissa on sarjan viimeinen jakso.

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 15.08.2012

Hei olkaa kilttejä ja esittäkää iloinen talo sarjasta viimeinen osa se kun jäi näkemättä kiitos.

torstaina 23.08.2012

Hei!

Voisiko Ilonen talo sarjan viimeistä osaa esittää vielä yle areenassa. Jäi näkemättä kun jaksot eivät tulleetkaan peräkkäisinä viikkoina. Sarja oli muutenkin niin hyvä, että sen voisi vaikka esittää uusintana!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä