Punainen kolmio – draamasarja Hertta Kuusisesta

Julkaistu torstaina 24.04.2014 0 3

Hertta Kuusinen oli vuosikymmeniä Suomen merkittävin naispoliitikko.

Kommunisti Hertta Kuusinen sai äänivyöryn ensimmäisissä sodan jälkeisissä vaaleissa. Kuusinen oli vuosikymmeniä Suomen merkittävin naispoliitikko.

Heidi Köngäksen ohjaama kolmiosainen draamasarja Punainen kolmio kertoo Kuusisen ja Yrjö Leinon kiihkeän, poliittisen rakkaustarinan. Heidän yksityinen suhteensa ja Suomen ns. vaaran vuodet liittyivät lujasti ja kipeästi yhteen.

”Kuusisen ja Leinon suhde ei kerro vain kahden ihmisen rakkaudesta, vaan ajankohta luo kiinnostavan näkökulman omaan historiaamme. Juuri nyt tuntuu siltä, että Punaisen kolmion aihepiiri on entistäkin ajankohtaisempi”, viittaa Heidi Köngäs maailmanpoliittiseen tilanteeseen.

Punaisen kolmion kuvaukset alkavat ensi syksynä. Minisarja esitetään Yle TV1:n Kotikatsomossa loppuvuodesta 2015.

 

Pääroolissa Vappu Nalbantoglu

Hertta Kuusista esittää näyttelijä Vappu Nalbantoglu. Hän on parhaillaan pääosassa Helsingin Kaupunginteatterin näytelmässä Toveri K.
Yrjö Leinoa näyttelee Eero Aho, hänen äitiään Seela Sella, Martta Koskista Emmi Pesonen ja Esko Riekkiä Pekka Valkeejärvi.

Sarjan käsikirjoituksen ovat tehneet Taina West, Leena Virtanen ja Heidi Köngäs. Punaisen kolmion tuottaa Yle Draaman Anita Kurvinen.

 

Tauno Tukeva ja Hengen asein

Heidi Köngäs on ohjannut aikaisemmin kaksi sota-aikaan liittyvää draamasarjaa: Kirje isältä (2003) ja Tauno Tukevan sota (2010).

TV1 esittää Tauno Tukevan sodan uusintana alkaen 30.4.2014 perjantaisin klo 22.00. Jatkosodan vaiheisiin sijoittuva tarina kertoo rintamalla ruokaa laittavista miehistä, ja suomalaisen perheen kohtalosta sodan jaloissa.

Perjantaina 30.4. klo 21.00 alkaa myös neliosainen dokumenttisarja Hengen asein, joka kertoo jatkosodan propaganda- ja viihdejoukkojen toiminnasta.

 

Suosittele3 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä