Annan sinulle anteeksi

Julkaistu maanantaina 25.01.2010 2 182

Draaman pääosissa nähdään Lucy Cohu ja Derek Riddell.

TV1 perjantaina 18.5. klo 22.55 - 00.10

Yle Areenassa 7 päivää

Tosipohjainen elokuva Annan sinulle anteeksi (12) (Forgiven) kertoo kunnollisen esikaupunkiperheen kokemasta tragediasta.

Aika pysähtyy, kun perheen 9-vuotias tytär kertoo äidilleen isän kosketelleen häntä kielletyllä tavalla.

Alkaa loputon kysely - mikä on saanut isän tekemään niin omalle lapselleen, miten äiti pystyy kestämään tapahtuneen, ja kuinka asia tästä etenee?

Isä päätyy poliisien puheille vankilaan vuodeksi, ja sen jälkeen klinikalle, joka on erikoistunut pedofiilien kuntouttamiseen. Hän aloittaa intensiivisen terapian, ja saa tukea vaimoltaan ja perheeltään.

 

Voiko tekoa sovittaa?

Perhe haluaa jatkaa vankilajakson jälkeen yhdessä, mutta saako tehtyä tekemättömäksi, voiko isä sovittaa tekonsa? Vai hajoaako perhe lopullisesti luottamuksen kärsittyä näin pahoin?

Lucy Cohu palkittiin koskettavasta perheenäidin roolistaan Emmy-palkinnolla. Cohun lisäksi pääosissa nähdään Derek Riddell, George Anton, Lewis Barfoot ja Lolita Chakrabarti. Käsikirjoitus on Paul Wilmshurstin ja Neil Biswasin, ohjaus Paul Wilmshurstin.

Tuotanto: Betty TV, 2007, Iso-Britannia

Elokuva on esitetty edellisen kerran TV1:ssä huhtikuussa 2011. 

 

Suosittele182 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 26.01.2010

Hyvä mutta pöyristyttävä elokuva. Jää vaan mieleen kaihertamaan, että tarjoaako tämä aivan väärän ratkaisumallin perheille,joissa tulee ilmi lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Seksuaalinen hyväksikäyttö on asia, jota ei noin vain voi eikä tule antaa anteeksi ja painaa villaisella (hoidon jälkeenkään). Ja varsinkaan kyse ei pitäisi olla puolison anteeksiannosta, vaan lapsen. Lapsi kun ottaa näissä tapauksissa vahvemman ihmisen roolin, kun äiti on kykenemätön kantamaan vastuutaan ja näin asettaa lapsen haluamaan perheen yhdistymistä.

perjantaina 29.04.2011

Hirveän paha ja hämmentynyt olo katsomastani. Itse en olisi kyennyt ratkaisemaan asiaa lasten äidin tavoin. Lasta ei pidä asettaa valitsemaan tilanteessa, jossa tarvitaan aikuisen vastuunkantoa tapahtumista ja tulevaisuudesta. Pitäisin myös täysin mahdottomana tilannetta, jossa minun roolini olisi edelleen olla tuon miehen vaimo ja jatkaa normaalia elämää, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Minä näin itseni äidin ystävättären tavoin, tuomitsemassa tapahtuneen ja varmasti myös tuntisin pelkoa elää kyseisen perheen lähellä omien lasten kanssa. Se tarkoittaisi samaa kuin hyväksyisin tapahtuneen. On asioita joita vain ei voi antaa anteeksi. Elokuvan jälkeen jäi olo, jossa pidän molempia vanhempia sairaina ja kieroutuneina. Itsekkäinä omine tapeineen.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä